Delicatese Literare
Recenzii

Duelul inimilor de Mirela Oprea, Editura Tritonic – recenzie

Duelul inimilor

Mirela Oprea

Editura Tritonic

Colecția Cașmir
Nr. pagini:  244
An aparitie: 2017
Al doilea roman din saga familiei Drumville:
1. Dragoste eternă – recenzie
2. Duelul inimilor
Mirela Oprea este o autoare constănțeană, o persoană caldă, deschisă și sensibilă, cu o fire romantică, atribute care se regăsesc din plin în cărțile sale. Mesajul transmis în acestea este unul profund pozitiv, al iubirii necondiționate, al speranței într-o lume bună, al omeniei și al frumuseții relațiilor inter-umane.
Duelul inimilor este o încântătoare poveste historical-romance, scrisă cu sensibilitatea caracteristică a autoarei. Fiecare rând al cărții transmite emoție, iar personajele pozitive sunt bine conturate, frumoase sufletește și capabile de sentimente intense. Dar întâlnim și personaje negative, întunecate, care, deși profund antipatice și nesuferite, au rolul lor în poveste, condimentând acțiunea și contribuind la dramatismul întâmplărilor descrise în carte.
Cartea se citește ușor, e captivantă, acțiunea e alertă, plină de forță, suspansul e frumos gradat, avem parte de întâmplări incredibile și răsturnări de situație. Și de multă iubire.
Vi-l aduceți aminte din primul volum, Dragoste eternă, pe Adam, Duce de Drumville, și impresionanta poveste de dragoste care l-a adus alături de Sienna, sufletul lui pereche, după un șir de neașteptate lovituri ale sorții? Ei bine, în acest al doilea volum îl reîntâlnim, nespus de fericit și împlinit alături de prețioasa lui familie.
O cunoaștem pe fiica acestuia, Eleonor, o copilă năzdrăvană și plină de viață, răsfățată de mândrul și iubitorul său tată.
”Obstacolul nu era suficient de înalt şi calul sări peste el cu uşurință, aterizând de partea cealaltă cu asemenea abilita- te, încât călărețul – ceva mai mare de-o şchioapă – schiță un zâmbet larg, strălucitor.
– Bună treabă, scumpa mea! Eşti mai pricepută decât toți băieții de vârsta ta la un loc – se auzi vocea gravă şi mândră a bărbatului care privea cu o dragoste de netăgăduit spectacolul.
Și cal, şi călăreț, deopotrivă, radiau de o energie veselă şi molipsitoare.
În fiecare dimineață Adam Richard Drummond, Duce de Drumville, îşi făcea plimbarea bucurându-se de frumusețea moşiei sale, dar şi de încântătoarea companie a fiicei sale, Eleonor, care împlinea peste puțin timp şapte ani. Până de curând se alătura plimbărilor matinale şi soția sa, Sienna.
Renunțase însă degrabă la compania ei atunci când încă o dorință arzătoare a lor era pe cale să se împlinească. Ducesa de Drumville urma să aducă pe lume cel de-al doilea copil, un moştenitor poate. Dar analizând cu sinceritate, Adam nu ar fi fost deloc deranjat dacă s-ar fi născut încă o mogâldeață superbă de fată.”
O reîntâlnim de asemenea pe Lady Alexandra, sora lui Adam, a cărei poveste o vom afla în această carte. Lady Alexandra e o tânără de 20 de ani, frumoasă, îndrăzneață, nonconformistă și deloc dornică să se mărite, spre disperarea fratelui său, care dorea să o vadă așezată la casa ei. Bineînțeles, nu cu orice preț, dar dorea să-i dea șansa să fie prezentată în societate, să cunoască tineri potriviți și să-l întâlnească pe cel sortit, care să-i ofere sorei sale o iubire la fel ca cea de care avea parte el alături de Sienna.
“Poate că temperamentul ei vulcanic și spiritul răzvrătit se vor potoli când avea să se îndrăgostească. Puțin probabil, își mai spuse el.
O fracțiune de secundă, cât o bătaie de inimă, îl copleși compasiunea pentru viitorul soț al Alexandrei. Dumnezeu să-l aibă în mila lui! Viitorul soț trebuia să fie înzestrat cu o răbdare de fier și un caracter puternic pentru a o ține în frâu pe scumpa lui soră!”
Pe un alt plan al cărții, îl cunoaștem pe Ethan Lehman Farid, moștenitorul titlului de duce de Stratham după bunicul matern – pe care refuza să și-l asume –  în același timp cel de-al doilea fiu al Emirului Egiptului.
Ethan este un bărbat puternic, atrăgător, independent, care la rândul lui nu se lăsa condus de etichetele sociale. Se ocupa cu creșterea și dresajul cailor pursânge și locuia într-un conac englezesc… în mijlocul deșertului!
La cererea mamei lui Ethan regele construise un fel de conac ebglezesc în mijlocul deșertului, departe de palat și de agitația zilnică. Totul aici era un amestec ciudat și fermecător de culoare, lemn și metal. Modelele orientale de pe carpete, precum și pernele cu ciucuri aruncate neglijent, dar studiat, pe canapele confortabile și elegante aveau menirea să te destindă, în aceeași măsură în care își încântau privirea.”
Mi-a plăcut mult această parte a  cărții, în care acțiunea se petrece în Egipt, având parte de decoruri exotice, inedite și frumos descrise. Facem de asemenea o incursiune în modul de viață specific mândrilor locuitori ai deșertului.
Fiul cel mare și moștenitorul Emirului, prințul Malik, e frate vitreg cu Ethan,  dar cei doi frați țin unul la celălalt și se înțelegeau bine, cel puțin până să intervină între ei logodnica lui Malik, Caro, o ființă toxic de rea și oportunistă, ale cărei acțiuni vor pune în pericol atât relația dintre cei doi frați, cât și viața și soarta lui Eleonor și a Alexandrei – fiica și sora lui Adam. Cum asta? Încâlcite sunt căile destinului…
Moartea bunicului său îl pune pe Ethan în imposibilitatea de a se mai sustrage obligațiilor rangului său. E nevoit să revină în Anglia și să-și preia responsabilitățile.
Înainte de a se stabili definitiv în Anglia, se întoarce în Egipt pentru a-și pune treburile în ordine, dar nu se aștepta în nici un fel la fenomenala gafă a fratelui său, pe care simte că e de datoria lui să o rezolve: manipulat de Caro,  Malik o răpise pe Eleonor! Nu mi-a plăcut felul în care fratele lui Ethan, viitor rege, puternic om al deşertului, se lăsa condus de logodnica sa. Înțeleg că era îndrăgostit, dar nu-i înțeleg ”orbirea”. Până și pe Ethan îl îndepărtase crezând toate minciunile diabolicei femei.
Caro – veți vedea cine e aceasta de fapt și care erau întunecatele ei motivații – îi pregătește o soartă crudă lui Eleonor!  După o încercare – zădărnicită de James, prietenul și omul de încredere al lui Ethan – de a o ucide, ticăloasa o vinde pe copilă vânzătorilor de sclavi! Noroc că a intervenit din umbră Ethan și a cumpărat-o el! Mi-a plăcut foarte mult de curajoasa și dulcea fetiță, iar conversațiile ei cu Ethan au fost delicioase!
Dar  motivația lui Ethan – care era prieten cu Adam – nu mi s-a părut suficient de puternică pentru ceea ce va face în continuare: în loc să ducă fetița în Anglia familiei sale, considerând că Adam, duce de Drumville, nu era în stare să-și ferească fata de uneltirile lui Caro, se duce el în Anglia să i-o aducă fetei pe doica sa. Și nu oricum, ci tot apelând la răpire! Doar că, dintr-o greșeală mai mult sau mai puțin justificată, o răpește pe Lady Alexandra în locul acesteia!
Bărbatul se încruntă. Pesemne că femeia era ori nebună, ori grea de cap de nu pricepea cum stau lucrurile. Dar poate că era mai bine așa – gândi el – altfel ar fi țipat ca din gură de șarpe, iar urletele ei ar fi alertat întregul ținut.
– Indiferent ce planuri ai în ceea ce mă privește, să știi că nici moartă nu mă mărit cu tine!
Era șocat. Cu siguranță era dusă. ”
Intențiile lui Ethan erau onorabile, însă modalitatea aleasă pentru a le duce la capăt nu a fost prea inspirată. Dar, până la urmă, a fost pe placul sorții…
Un complicat lanț de erori și încurcături care îi va aduce față în față pe Ethan și Alexandra, nici unul din ei neștiind cine e în realitate celălalt! Interacțiunea și dialogurile dintre aceștia ne oferă atât trăiri intense, cât și situații și dialoguri amuzante. Cei doi sunt ca două pietre tari, două caractere puternice, la fel de hotarâți și de siguri pe ei, nici unul nedorind să cedeze câtuși de puțin. Duelurile lor verbale se vor dovedi a fi duelul inimilor lor, iar miza va fi uriașă: chiar inimile lor și dragostea care va apărea atunci când fiecare se așteptă mai puțin! Vă închipuiți ce șoc va avea Ethan când va realiza cine era de fapt Alexandra! El se îndrăgostise de ea crezând-o o simplă doică…
”- Știi, dragul meu, am crezut că duelul dintre noi era unul verbal, dar nu este așa… Duelul dintre noi a fost duelul inimilor noastre.
Surprinse vag un surâs pe buzele lui. Lacrimile îi umplură ochii, sufocând-o. Erau lacrimile fericirii.”
Dar să nu credeți că e chiar atât de simplu! Vor avea de înfruntat întâmplări potrivnice, minciuni, trădări, înscenări și uneltiri și multă neîncredere. Dacă va merita sau nu, veți decide citind cartea!
Nu vă dezvălui mai multe, dar vă asigur că finalul e luminos, binele învinge, destinul își spune cuvântul iar iubirea se dovedește a fi cea mai puternică forță!

O carte plină de emoții și sentimente intense care cucerește cititorul și-l face să viseze la miracolul iubirii! O poveste pe care am citit-o cu plăcere, m-a relaxat și m-a lăsat cu o stare de bine la final. O recomand tuturor romanticelor!
Mulțumim autoarei Mirela Oprea pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

Cartea Duelul inimilor de Mirela Oprea poate fi comandata de pe site-ul Editurii Tritonic, ca şi de pe librarie.net, libris.rocarturesti.ro

Recenzii cărți Mirela Oprea

Recenzii și prezentări cărți autori români

42 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *