Delicatese Literare
Prezentari carti

Dulce-amărui de Colleen McCullough, Editura Litera/Lira, Colecția Cărți Romantice

Dulce-amărui

(Bittersweet – 2013)

Colleen McCullough

Editura Litera/Lira

Colecția Cărți Romantice

O nouă autoare în colecție și un volum a cărui acțiune se petrece în Australia anilor 1920. Patru surori care au fost întotdeauna apropiate, mereu fericite, pleacă de acasă pentru a se pregăti ca asistente medicale, dar Marea Criză schimbă lumea din jurul lor. Vor găsi independența pe care o doresc? Sau viața – ca și dragostea – este mereu dulce-amăruie?
Fiind două perechi de gemene, cele patru surori Latimer sunt foarte atașate una de alta. Și totuși, fiecare dintre aceste tinere pline de viață are propriul vis: Edda vrea să fie medic, Grace își dorește să se căsătorească – spre deosebire de Tufts care vrea să rămână celibatară –, iar Kitty aspiră să fie cunoscută pentru ceva mai mult decât pentru chipul ei.
Toate sunt celebre în New South Wales pentru frumusețea, istețimea și ambiția lor, dar, pe măsură ce pășesc pe drumul maturității la începutul secolului XX, viitorul le oferă perspective limitate.
Împreună decid să se înscrie într-un program de instruire pentru infirmiere – o opțiune nouă pentru femeile din acele timpuri. Și în vreme ce criza economică aruncă o umbră sumbră asupra lumii care se schimbă în jurul lor, surorile trebuie să cântărească bine deciziile legate de carieră, de dragoste și de ceea ce prețuiesc cel mai mult. Rezultatele sunt uneori fericite, alteori dureroase, dar întotdeauna așa este de cele mai multe gustul vieții și al iubirii – dulce-amărui.
Citate:
„Pentru prima dată în viața ei era cu adevărat fericită și se temea că acest lucru ar putea lua sfârșit. Bear o iubea, Bear voia să se însoare cu ea! Bucuria era atât de mare, încât aproape că o durea, iar viitorul se profila înaintea ei ca un răsărit imens și trandafiriu, prea măreț ca să poată fi savurat pe deplin. N-o să mai fiu niciodată singură – sunt iubită și iubesc. Ce-ți poți dori mai mult decât atât de la viață?“
„Când ea își desfăcu puțin buzele, el o urmă; mâinile ei se strecurară în jurul gâtului lui.
Sărutul continuă ca și când ea ar fi plutit fără nici un sprijin într-un spațiu plin de aer și lumină până când mâna lui stângă se mută de pe spatele ei pe partea laterală și se adânci în carnea ei atât de brusc, încât, împotriva oricărei rațiuni, trupul ei se arcui cu un geamăt și se lipi strâns de al lui. În aceeași clipă sărutul deveni mai profund, un vârtej de senzații misterioase și catifelate care făcu din ea prada lui, așa cum și el era prada ei.“
„Sărutul îi deschisese ochii lui Kitty în privința plăcerilor pe care nu le simțise când fusese sărutată de alți bărbați, și părea o promisiune că el era genul de iubit după care tânjea o femeie. Dar o căsătorie însemna mult mai mult decât atât, iar chinul tatălui ei nu-i dădea pace. Tata nu vorbise niciodată despre asta, dar acesta exista, iar fetele lui înțelegeau și le părea rău pentru el. Un sfert de secol legat în mod irevocabil de o femeie pe care n-o prețuia, ale cărei acțiuni îl făceau să se simtă stânjenit
și rușinat, fără să recunoască niciodată în mod deschis că era cea mai nefericită căsătorie.“

Veți putea citi întreaga poveste în romanul DULCE-AMĂRUI de Colleen McCullough. De vineri, 06.11.2020, la punctele de difuzare a presei din toată țara!

One Comment

Spune-ți părerea!