Delicatese Literare
Recenzii

Dulcea eliberare de Jamie McGuire, Editura Trei – recenzie

Dulcea eliberare

(Beautiful Redemption – 2015)

Jamie McGuire

Editura Trei

Colectia Fiction Connection

Traducere: Deniz Otay

Nr.pagini: 352

Am apariție: 2018

  1. Dulcea uitare – Editura Trei – Beautiful Oblivion – 2014 – recenzia
  2. Dulcea eliberare – Editura Trei – Beautiful Redemption – 2015
  3. Beautiful Sacrifice – 2015
  4. Beautiful Burn – 2016
  5. A Beautiful Funeral – 2016
Bestseller New York Times
Al doilea volum din seria Frații Maddox
De la autoarea bestsellerurilor Iubirea doare, Șoapte de iubire, Dulcea uitare, Fericirea mea ești tu și Fericirea începe azi
Liis Lindy este agent FBI. Ca să se dedice total meseriei sale, cere să fie transferată din Chicago la San Diego. Visează la promovări și laude pentru soluționarea cazurilor aparent imposibile.
Agentul special Thomas Maddox este arogant, neiertător și crud. Vânează cei mai mari infractori din lume. Dar, deși a salvat multe vieți, nu poate face nimic pentru Travis, fratele său mai mic, învinuit pentru un incendiu cu zeci de victime. Thomas are o singură soluție: poate să-l recruteze pe Travis în FBI, pentru că acesta are niște conexiuni în lumea mafiei.
Așadar, merge să-i dea vestea însoțit de Liis – pare alegerea perfectă pentru a poza într-un cuplu fericit. Doar că la finalul misiunii, ei ajung să se întrebe dacă nu cumva jocul lor s-a transformat în ceva serios…
Intră în lumea întunecată a enigmaticului Thomas Maddox și află cât de frumoasă poate fi viața atunci când nu ești prima iubire, ci ultima.
Seria Frații Maddox e sexy, plină de surprize și creează dependență – întocmai ca frații Maddox.“ Kami Garcia, autoarea seriilor Beautiful Creatures și Dangerous Creatures
Amestecul perfect de senzualitate, adrenalină și tandrețe.“ – Mia Sheridan, autoarea bestsellerului Archer’s Voice
Aventura alertă și încărcată de erotism a două suflete pereche rănite. Dacă această aventură e condusă de unul dintre frații Maddox, iar totul se desfășoară în lumea palpitantă a FBI-ului, atunci efectul e irezistibil.“ – Penelope Ward, autoarea bestsellerului Stepbrother Dearest
Jamie McGuire a urmat Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma și Autry Technology Center, pe care l-a absolvit cu o diplomă în radiologie. Este autoarea trilogiei Providence și a seriilor de mare succes Beautiful și Frații Maddox.
Dulcea uitare, primul volum din seria Frații Maddox, a debutat direct pe locul 1 pe lista de bestselleruri New York Times.
Fericirea mea ești tu (Walking Disaster) a debutat, de asemenea, direct pe locul 1 în listele de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal.
Dulcea eliberare de Jamie McGuire este o carte deosebit de romantică și senzuală, care te convinge de puterea destinului și de faptul că iubirea poate vindeca două suflete rănite, readucând speranța și bucuria în viața lor.
M-am bucurat să le reîntâlnesc, chiar dacă doar în câteva momente, și pe celelalte personaje îndrăgite din celelalte cărți ale autoarei: Cami și Trenton, Abby și Travis, America și Shepley. 
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva personajului feminin principal, Liis Lindy, o tânără minionă de douăzeci și șapte de ani. Având un tată irlandez și o mamă japoneză, Liis împrumutase câte ceva din genele fiecăruia: temperamentul aprig și mândria irlandeză, precum și meticulozitatea, tenacitatea și ambiția japoneză.
Liis era agent FBI, meserie pe care și-o făcea cu multă pasiune și dăruire. În schimb, pe plan sentimental, Liis nu stătea chiar pe roze. Timp de șapte ani stătuse blocată într-o relație nesatisfăcătoare alături de Jackson, agent FBI la rândul lui, membru în trupele SWAT, cu care ajunsese să se și logodească. Însă, înainte de a-și oficializa relația, Liis avusese o revelație, realizând că, deși Jackson îi declarase iubirea lui erernă, ea nu era îndrăgostită de el, motiv pentru care observa și o enervau toate micile lui defecte, iar a merge mai departe însemna să se condamne pe amândoi la o viață de nefericire. Astfel, în momentul în care i s-a ivit prilejul să se transfere în cadrul serviciului de la Chicago la San Diego, Liis nu a mai stat nicio clipă pe gânduri, putând împușca doi iepuri dintr-o dată. Era prilejul ideal să se despartă de Jackson, iar pe de altă parte avea șansa de a avansa în carieră, pentru care muncise din greu.
Ajunsă la San Diego, tulburată de faptul că Jackson părea să nu accepte ideea de despărțire, insistând să-și continue relația la distanță, Liis s-a proptit în primul bar, unde și-a înecat amarul în băutură. După mai multe pahare băute, în bar a intrat un tip incredibil de sexy, înalt de peste un metru nouăzeci și cu un corp bine lucrat.

Nou-venitul a remarcat-o imediat și s-a așezat lângă ea. După un scurt schimb de replici și tachinări, aerul s-a încins în jurul lor, atracția dintre ei fiind foarte puternică și imposibil de negat. După șapte ani în care arsese la foc mocnit, trupul lui Liis s-a transformat într-o adevărată vâlvătaie, acceptând invitația străinului la o aventură de o noapte, conducându-l la ea în apartament. Momentele fierbinți petrecute alături de el i-au depășit orice fantezie, fiind de departe cea mai reușită experiență senzuală de până atunci.
”Buzele lui se mișcau la unison cu ale mele, ca și cum le-ar fi cunoscut dinainte, ca și cum le-ar fi fost dor de savoarea lor. Diferit de orice altceva experimentasem înainte, m-a trecut un fior electric, eliberându-mă de toți nervii. Mai făcuserăm asta de atâtea ori – într-o fantezie sau într-un vis. Era cel mai bun gen de déjà-vu.”
Totuși, după ce pasiunea s-a domolit, rațiunea a revenit în forță și, odată cu ea, și senzația acută de jenă. În momentul în care străinul a încercat să-i spună ceva, Liis l-a întrerupt brusc. Mult prea secată emoțional în urma relației din care tocmai ieșise, Liis l-a anunțat că nu vrea să aibă o relație cu nimeni în acel moment, iar episodul ce tocmai avusese loc între ei nu tebuie să se mai repete. Bărbatul a acceptat calm decizia ei, însă i-a servit cu umor un prim șoc, anunțând-o că erau vecini, mai precis el locuia chiar în apartamentul aflat deasupra ei 🙂 .
Adevăratul șoc avea să vină însă a doua zi, când Liis a descoperit cu stupoare identitatea amantului ei din noaptea trecută: Thomas Maddox, însuși șeful ei, despre a cărui aroganță și exigență ajunseseră zvonuri până la Chicago! 😀
Cum era de așteptat, relația de la serviciu dintre Liis și Thomas a debutat încordat, acesta trasându-i rapid sarcinile pe care le avea de întocmit, iar când Liis și-a predat lucrarea, impecabil realizată de altfel, a ridiculizat-o în fața colegilor, spunându-i că a greșit totul și trebuie să o refacă de la capăt. Scoasă din sărite, sigură pe cunoștințele ei și pe calitatea lucrării, Liis l-a înfruntat cu mult curaj, refuzând să se lase intimidată. De fapt, trecuse testul cu brio, întrucât Thomas dorise să vadă cum reacționează în condiții de stres și tensiune. Impresionat de curajul și tenacitatea ei, Thomas i-a oferit o promovare imediată, punând-o la conducerea unei echipe de agenți.
Liis se va împrieteni imediat cu Val, o agentă ce avea talentul incredibil de a intui gândurile celorlalți. De la ea va afla Liis multe informații interesante despre ceilalți agenți și mai ales despre Thomas, despre care se spunea că refuzase categoric să se mai implice în vreo relație de când fusese părăsit de iubita lui Camille, în urmă cu un an.
În Dulcea uitare am suferit alături de Cami și Trenton, care și-au găsit cu greu împlinirea dragostei lor, întrucât Cami îl respinsese pe Trenton, făcându-l să sufere cumplit, fiind convinsă că el nu o să poată trece niciodată peste faptul că iubitul ei, despre care acesta știa doar că plecase în alt oraș, era chiar TJ, fratele lui.
Realizăm acum că și Thomas fusese grav rănit sufletește, pe de o parte suferind după iubirea pierdută, iar pe de altă parte învinovățindu-se că nu ar fi trebuit să intre niciodată într-o relație cu Camille, despre care știa că fratele lui o iubise în secret încă din copilărie, însă fusese indus în eroare de faptul că Trenton avusese o altă iubită la un moment dat.
Deși atracția dintre Liis și Thomas era în continuare aproape palpabilă, Liis refuza să între într-o relație cu Thomas, realizând că acesta nu se eliberase încă de sentimentele lui pentru Camille. Fiind extrem de dedicată meseriei, Liis ar fi acceptat să fie pe locul doi, după slujba lui, dar nu pe locul trei…
Destinul avea însă propriile planuri. O misiune trasată de superiorul lui Maddox îi forțează să petreacă un timp împreună, în care urmau să pozeze într-un cuplu fericit.
Știm deja, din cartea Fericirea începe azi, că avusese loc un incendiu în clădirea unde se organizau luptele ilegale la care participa Travis, fratele lui Thomas, iar Travis, Abby și Trenton abia scăpaseră cu viață. Existând însă pericolul ca și Travis să fi fost pus sub acuzație, Abby insistase să-i creeze un alibi, zburând la Las Vegas și căsătorindu-se. Câteva discrepanțe între intervalele orare fuseseră însă observate, pericolul planând încă deasupra capului lui Travis.
Pentru a-l scăpa de acuzații, Thomas negociase în numele lui pentru a fi recrutat de FBI, ținând cont că relațiile pe care acesta și le făcuse când lucrase pentru Benny, un interlop periculos, îl puteau ajuta să se infiltreze în organizația acestuia pentru a o distruge. Șefii lui Thomas accepaseră, mai rămânea acum să-l convingă și pe Travis, misiune deloc ușoară, întrucât acesta se jurase că nu o va mai minți niciodată pe Abby.
Momentul ideal pentru discuție s-a ivit repede, întrucât Travis dorea să-și repete jurămintele de căsătorie în cadrul unei ceremonii la care urmau să participe prietenii și familia. Vă dați seama cum este o petrecere la care participă toți cei cinci frați Maddox și vărul lor Shepley, pe deasupra! Temperatura aerului  se ridică la cote maxime!😍
Ajunsă la petrecere, Liis a realizat că, în ciuda reticenței ei autoimpuse, trupul ei părea să aibă o voință proprie, întrând în total dezacord cu rațiunea, simțind o nevoie viscerală față de Thomas.
”Când venea vorba de Thomas, mintea mea era în alertă. Rațiunea mă trăgea într-o parte, iar Thomas și pasiunea mea pentru el în altă parte. Neprevăzutul mă terifia. Era timpul să-mi stăpânesc sentimentele. Nimic nu era mai înfricoșător decât să fiu manipulată de propria mea inimă.”
Însă, după ce pasiunea izbucnește din nou între ei și petrec momente extrem de fierbinți, Thomas gafează din nou, adresându-i-se lui Liis și spunându-i Camille!
Vă las să descoperiți singuri cum va evolua relația celor doi, dacă vor reuși să se sincronizeze sau nu până în final, cum va reacționa Travis aflând despre ofertă și dacă o va accepta.
Ultima parte a cărții capătă accente deosebit de dramatice. Meseria de agent FBI nu este o joacă de copii, iar cei care o aleg sunt conștienți de la început că se expun unor riscuri extreme…
Finalul este însă fericit și foarte romantic, lăsându-te cu o stare de bine.
”- Nu ți-ai dat seama până acum? a spus Thomas, lipindu-și buzele de părul meu. Cele mai bune, cele mai importante momente ale vieții noastre par să se petreacă mereu când intervine imprevizibilul.”

Cartea Dulcea eliberare de Jamie McGuire poate fi comandată pe librex.ro

Listă cărți Jamie McGuire

Recenzii și prezentări cărți Jamie McGuire

20 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *