Delicatese Literare
Prezentari carti

Duminicile iubirilor pierdute de Valerie Perrin, Editura Litera, Colecția Buzz Books

Duminicile iubirilor pierdute

(Les Oubliés du dimanche – 2015)

Valerie Perrin

Editura Litera

Colecția Buzz Books

Data apariției: nov. 2021

Nr. pagini: 352

Traducător: Claudiu Brăileanu

Valérie Perrin s-a născut în 1967 în Remiremont, în Munții Vosgi, Franța. A crescut în Burgundia și s-a stabilit la Paris în 1986. Romanul ei, The Forgotten Sunday (2015), a câștigat premiul Booksellers Choice Award, iar ediția paperback a fost best-seller mult timp de la publicare.

Cartea ei de debut în limba engleză, Apă proaspătă pentru flori / Fresh Water for Flowers (Europa, 2020), a câștigat premii precum Maison de la Presse, Paperback Readers Prize și a fost desemnat titlul ABA Indies Introduce și Indie Next List. A fost tradus în peste treizeci de limbi. Figaro Littéraire a numit-o pe Perrin printre cei zece autori cei mai bine vânduți în Franța în 2019, iar în Italia, Apă proaspătă pentru flori a fost cea mai bine vândută carte din 2020. Perrin locuiește acum în Normandia.

Deopotrivă amuzant și melancolic, un roman al trecutului, al prezentului și al iubirilor nerecunoscute.

Necunoscându-și propria poveste, Justine, în vârstă de 21 de ani, este fascinată de povestea lui Hélène, o rezidentă de aproape o sută de ani a azilului de bătrâni unde lucrează ca infirmieră medicală. Viața ei este un roman: întâlnirea cu Lucien în 1933, dragostea lor, războiul, evreul Simon ascuns în pivniță, trădarea, Gestapo-ul, deportarea... Treptat, Justine îi smulge bătrânei secrete grele și ajunge să le confrunte pe cele ale propriei familii. Deopotrivă amuzant și melancolic, Duminicile iubirilor pierduteeste un roman al trecutului, al prezentului și al iubirilor nerecunoscute.

„Un roman frumos despre amintiri și moșteniri, evidențiat de o scriitură sensibilă.“ – Delphine Perras, L’Express
„O eroină originală și simpatică, un univers surprinzător, o povestitoare foarte talentată.“ – Nathalie Dupuis, Elle
Veți citi întreaga poveste în romanul Duminicile iubirilor pierdute de Valérie Perrin. De vineri, 05 noiembrie 2021 la chioșcurile din toată țara, la prețul de 49,90 lei.

Spune-ți părerea!