Delicatese Literare
Prezentari carti

După faptă și răsplată de Gillian Flynn, Editura Trei, Colectia Fiction Connection

După faptă și răsplată

(The Grown Up – 2014)

Gillian Flynn

Editura Trei

Colectia Fiction Connection

Nr. de pagini: 64

Genul: povestiri scurte, thriller

Limba originală: engleză

Traducere de: Bogdan Perdivară

Anul apariţiei: 2017

De la autoarea bestseller-urilor: Fata dispărută, Obiecte ascuțite și Locuri întunecate

Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obținut licența în literatură engleză și jurnalism la University of Kansas, după care și-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago. Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Cărţile lui Gillian Flynn au fost traduse în 41 de limbi.

La Editura Trei au apărut: Fata dispărută, Obiecte ascuțite şi Locuri întunecate

Fata dispărută a stat peste o sută de săptămâni pe lista de bestselleruri și a fost declarată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2012 de către publicațiile People Magazine și New York Times. Adaptarea cinematografică din 2014, cu Ben Affleck și Rosamund Pike în rolurile principale, a câștigat Hollywood Film Award.

Obiecte ascuțite a fost finalist la Edgar Award și primul roman care a obținut vre¬odată două premii Dagger în același an.

Locuri întunecate a fost declarată cea mai bună carte din 2009 de către publicația Publishers Weekly și a fost ecranizată în 2015, cu Charlize Theron în rolul principal.

După faptă și răsplată, nuvelă câștigătoare a Edgar Award, dovedește încă o dată că Gillian Flynn este una dintre vocile cele mai originale și mai puternice din literatura mondială.

Eroina acestei povestiri - După faptă și răsplată - este o așa-zisă clarvăzătoare, fostă prostituată, care ajunge la o clientă pe nume Susan, o femeie bogată și nefericită, dornică de un strop de dramă în viața ei perfectă.
Când vizitează locuința în stil victorian a lui Susan, sursa suferinței și a terorii acesteia, clarvăzătoarea își dă seama că poveștile cu fantome nu sunt doar o născocire. Miles, fiul vitreg al lui Susan, contribuie la atmosferă cu comportamentul lui bizar și imaginația macabră. Cei trei se trezesc curând prinși într-o cursă teribilă, la capătul căreia trebuie să afle unde pândește răul și dacă există vreo cale de scăpare.

Gillian Flynn observă atent imperfecțiunea umană și răul care există printre noi.” – Washington Post

Stilul lui Flynn are o precizie de bisturiu.” – New York Times

După faptă și răsplată e o poveste perfect construită, menită să-i țină în priză pe fanii lui Gillian Flynn pentru următorul său roman.” – The Independent

Cărţile autoarei Gillian Flynn pot fi comandate de pe site-ul Editurii Trei, ca şi de pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *