Delicatese Literare
Prezentari carti

Ecranizare Saga Roata timpului de Robert Jordan, apărută la Editura RAO

Ecranizare Saga Roata timpului de Robert Jordan, apărută la Editura RAO

Pe 19 noiembrie se lansează primele episoade ale seriei bazate pe celebra saga de fantasy a lui Robert Jordan. Ecranizarea este o coproducție între Amazon Studios și Sony Pictures Television și se va putea vedea pe Amazon Prime. Peste 90 de milioane de cărți au fost vândute în întreaga lume.

Roata timpului (The Wheel of Time) este o serie de cărți fantasy scrise de autorul american James Oliver Rigney Jr. (sub pseudonimul de Robert Jordan). Seria, remarcabilă prin mărimea ei, este inspirată din elementele mitologice cât și legendare din Europa și Asia, printre acestea se numără și natura ciclică a timpului găsită și în Hinduism și Budism cât și conceptele balansului, dualității și respectului pentru natură găsit în Daoism. Seria a fost parțial inspirată și din ”Război și Pace” a lui Lev Tolstoi.

Roata timpului este o roată cu șapte spițe, fiecare reprezentând o Vârstă. Pe măsură ce roata timpului se învârtește, Vârstele vin și pleacă, lăsând fiecare amintiri care se schimbă în legendă și spoi sunt uitate până la revenirea aceleiași Vârste. (Wikipedia)

Saga Roata timpului este una dintre cele mai așteptate ecranizări ale anului. Pe 19 noiembrie, are loc lansarea serialului TV pe Amazon Prime Video.

Primul roman al seriei – Ochiul lumii – a apărut încă din 1990. După moartea autorului în 2007, autorul de fantasy Brandon Sanderson a folosit notițele lăsate de Jordan pentru a finaliza seria, în 2013.
Astfel, seria completă numără 14 volume. Saga Roata timpului se remarcă prin lungimea sa, o viziune imaginară bine dezvoltată, un numărul extrem de mare de acțiuni, detaliile complexe ale lumii create și numeroase personaje (există mai mult de 1 800). Seria s-a dovedit un succes încă de la început, tirajul original epuizându-se de fiecare dată în câteva săptămâni. Volumele ei s-au vândut în mai mult de 90 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Editura Rao continuă să îi încânte pe iubitorii de fantasy cu încă un volum tradus în limba română. Cea de-a zecea cartea este o continuare a poveștii epice scrise de Robert Jordan. Personajele stau la o răscruce de drumuri, iar lumea se apropie de amurg, când Umbra devine mai puternică.

Răscruce de drumuri în amurg – Crossroads of Twilight – cartea a zecea din seria Roata timpului

O lume a Luminii și a Umbrelor unde Binele și Răul se războiesc dintotdeauna. Această e lumea din Roată Timpului, cea mai mare opera fantasy a zilelor noastre.

Când fuge din Ebou Dar împreună cu Fiica celor Nouă Luni pe care o răpește, Mat Cauthon află că nici nu o poate ține lângă el, nici nu îi poate da drumul, deoarece atât Umbră, cât și mărețul Imperiu Seanchan sunt acum pe urmele lui. În Țar Valon, Egwene al’Vere asediaza Turnul Alb. Ea trebuie să iasă învingătoare repede și cu cât mai puțină vărsare de sânge, căci dacă surorile Aes Sedai nu se vor reuni, doar bărbații Asha’man vor mai rămâne ca să apere lumea de Cel Întunecat. Între timp, Rând al’Thor trebuie să riște din nou, miza fiind el însuși – fără să știe care dintre aliații lui îi sunt cu adevărat dușmani.

Din seria Roata timpului (The Wheel of Time) fac parte:

• 1. Ochiul lumii – The Eye of the World – 1990
• 2. În cautarea cornului – The Great Hunt – 1990
• 3. Dragonul renascut – The Dragon Reborn – 1991
• 4. Umbra se întinde – The Shadow Rising – 1992
• 5. Focurile cerului – The Fires of Heaven – 1993
• 6. Seniorul haosului – Lord of Chaos – 1994
• 7. Coroana de săbii – A Crown of Swords – 1996
• 8. Calea pumnalelor – The Path of Daggers – 1998
• 9. Inima iernii – Winter’s Heart – 2000
• 10 Răscruce de drumuri în amurg – Crossroads of Twilight – 2003

La Editura Rao au apărut în limba română primele 10 volume, urmând ca în scurt timp să se lanseze și o ediție dedicată ecranizării. Vă prezentăm macheta primului volum:

 

One Comment

Spune-ți părerea!