Delicatese Literare
DIVERSE

Editura Litera la Gaudeamus 2018

EDITURA LITERA LA GAUDEAMUS 2018

În perioada 14-18 noiembrie, Editura Litera vă așteaptă la standul său din cadrul Târgului de carte Gaudeamus­ din Pavilionul Central Romexpo, cu peste 1400 volume, noutăți din toate domeniile, cărți-eveniment, lansări, sesiuni de autografe, reduceri și concursuri cu premii garantate.
Apariția globală concomitentă în peste 28 de țări a autobiografiei Povestea mea, de Michelle Obama, marchează cea mai așteptată carte a Târgului Gaudeamus 2018. În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii face o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. O poveste sinceră, puternică, fascinantă, care ne inspiră. ­
Rămânem în zona de non-ficțiune și vă recomandăm din colecția Kronika – Trenul lui Lenin, de Catherine Merridale, din celebrele ghiduri ilustrate DK – Primul Război Mondial, de la Sarajevo la Versailles și Al doilea război mondial, de la Blitzkrieg la Hiroshima și din colecția Introspectiv, cele mai relevante cărți de spiritualitate, psihologie și dezvoltare personală – Psihoterapia lui Dumnezeu, de Boris Cyrulnik, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi ai lumii; Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga, fenomenul japonez vândut în peste 3,9 milioane de exemplare în întreaga lume; 25 de moduri de a-i cuceri pe cei din jur, de expertul internațional în leadership şi management, John C. Maxwell; Calea. Secretele celor mai mari filosofi chinezi pentru o viață mai bună, de Michael Puett și Christine Gross-Loh.
În colecțiile deja consacrate de ficțiune precum Clasici, Moderni, Contemporani Litera, Buzz Books, Blue Moon, sunt noutăți pe care trebuie să le treceți pe lista de citit.
Sfârșitul lui Eddy Bellegueule de Édouard Louis, cel mai celebru scriitor francez din generația sa; Persoana întâi, de Richard Flanagan, câștigător al Premiului Man Booker în 2014 și unul dintre cei mai versatili scriitori de limbă engleză; Toamna, primul roman din Cvartetul anotimpurilor al lui ­­Ali Smith; Noduri, romanul scris de Domenico Starnone, unul dintre cei mai de succes autor italieni contemporan; 1793 – În umbra morții, de Niklas Natt och Dag, premiat pentru Cel mai bun roman de debut de către Academia Suedeză a Autorilor de Romane Polițiste; Văduve, un thriller excepțional de la regina romanului polițist, Lynda La Plante; Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness, bestsellerul internațional acum în colecția Blue Moon într-o nouă grafică, odată cu apariția seriei TV; Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler, într-un format nou, și special pentru cititorii prezenți la Târgul de carte Gaudeamus, într­­-o ediție limitată numerotată de 1000 de exemplare cu autograf.
Fanii Reginei Crimei, Agatha Christie, vor citi în serii reeditate, într-o grafică mult mai atrăgătoare, titluri precum: Casa strâmbă, Zece negri mititei, Vinovat fără vină, Asasinarea lui Roger Ackroyd, La hotelul Bertram, Oglinda spartă, Trenul din Paddington.
Peste 60 de titluri reunite sub imprintul Litera, Carte pentru toți, vor fi disponibile pentru vizitatorii Târgului de carte Gaudeamus la un preț excelent. Cărțile-reper atent selecționate din cele mai diverse domenii, fie că este vorba de un roman premiat, o carte de istorie, culegere de eseuri sau un thriller, un clasic al literaturii universale sau un titlu de dezvoltare personală, au menirea să promoveze lectura și să devină resursă principală de cultură generală.
Noi atlase și enciclopedii pentru adulți, adolescenți și copii, din cele mai diverse domenii – de la istorie la psihologie, matematică sau chimie – Cronologie istorică ilustrată a României, de Tudor Sălăjean și Gheorghe Iacob, o carte-enciclopedie destinată tuturor celor care își doresc să cunoască reperele esențiale ale istoriei noastre milenare; Cum să fii bun la mate, cel mai simplu ghid ilustrat DK despre noțiunile de matematică necesare în școala primară; Elementele, un ghid cu fotografii minunate și exemple incitante ale proprietăților și întrebuințărilor fiecărui element; Introducere în psihologie, o enciclopedie care te ajută să răspunzi la toate întrebările importante despre școală, prieteni, familie și relații; Minuni ale lumii, un volum atrăgător ce prezintă o selecție de lucrări de arhitectură monumentale.
Litera mică a pregătit noutăți pentru cei mici, inclusiv surprize literare de pus sub bradul de Crăciun. Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks, o extraordinară sursă de inspirație pentru toți copiii; Politica pe înțelesul copiilor ce explică noțiunile legate de diferite sisteme politice, de vot și de guvernare, cu teme de interes precum drepturile omului și libertatea de expresie; Atlasul ilustrat al lumii pentru copii, cu o mulțime de hărți din care copii vor afla unde se înalță cele mai celebre edificii ale planetei noastre, unde trăiesc diferite popoare și ce s-a întâmplat în istoria lor, ce plante și animale sunt caracteristice diferitelor regiuni ale lumii și multe altele. De la cel mai bine cotat autor internațional al momentului, Carl- Johan Forssén Ehrlin, autorul bestsellerelor Elefănțelul care nu voia să adoarmă și Tractorașul care nu voia să adoarmă, la Târgul de carte Gaudeamus 2018 apare o nouă carte pentru copii inspirată de psihologia comportamentală: O săptămână cu susul în jos; o carte mai puțin obișnuită care le oferă copiilor instrumentele de care au nevoie pentru a gestiona mai ușor situațiile de zi cu zi, și totodată, îi invață pe adulți să comunice mai bine și să-i îndrume pe cei mici în momentele dificile. Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carroll, una dintre cele mai importante cărți din literatura pentru copii, o Țară a Minunilor cu totul specială, înfățișată într-o manieră artistică unică, ce readuce în prim plan povestea integrală a năzdrăvanei Alice, bogat ilustrată cu minunatele desene realizate de ilustratorul australian Robert Ingpen. Crăiasa Zăpezii, ilustrată de Vladyslav Yerko, este o minunată ediție a celebrei povești scrise de Hans Christian Andersen, despre călătoria fascinantă și plină de peripeții a unei fetițe, călătorie menită să-l aducă înapoi alături de ea pe Kay, cel mai bun prieten; Crăciun fericit, bunicule!, de Michael Morpurgo, cu ilustrații de Jim Field, o poveste plină de duioșie, în spiritul Crăciunului, despre minunatele daruri ale planetei noastre și despre grija pe care trebuie să o avem pentru viitorul ei și al nostru.
Pagina evenimentului Litera la Gaudeamus 2018 va fi actualizată constant cu noutăți, lansări, invitați și promoții.
Ilustrația evenimentului este realizată de Mura.
Sursa: Editura Litera

Cărțile apărute la Editura Litera pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, dol.ro

2 Comments

Spune-ți părerea!