Editura Publisol lansează romanul „Strania istorie a armatelor secrete germane”, de Victor Débuchy
Editura Publisol lansează romanul „Strania istorie a armatelor secrete germane”, de Victor Débuchy
Editura Publisol anunță lansarea romanului de acțiune și de spionaj, „Strania istorie a armatelor secrete germane”, de Victor Débuchy. Această foarte stranie istorie a celui de-Al Doilea Război Mondial ne este prezentată într-o lumină nouă, de către autorul francez pe parcusul celor peste 350 de pagini.
Originar din Pas-de-Calais, unde locurile de lansare a armelor secrete au înflorit precum margaretele pe pajiște, a trăit nemijlocit operaţiunea „Crossbow“. Spectator al primelor plecări ale bombelor zburătoare, martor al nașterii și al pieirii a ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai mare bază pentru rachetele naziste, Victor DÉBUCHY conturează, cu talentul său de povestitor, scurta existenţă a acestor arme revoluţionare, care, la început, n-au fost decât un amuzament nevinovat pentru niște oameni pricepuţi, dar de care au știut repede să profite militarii îndrăzneţi.
„Strania istorie a armelor secrete germane” este un tulburător roman de acţiune și de spionaj, în care evoluează o mulţime de personaje asupra cărora destinul și-a pus amprenta. Arme blestemate, V-1 și V-2 i-au lezat pe șefi militari și politici aliaţi, semănând discordia în rândul lor, fără să-i scutească de aceeași soartă pe adversarii acestora, care le-au folosit. Cu ochiul unui observator competent, Victor DÉBUCHY ne descrie în ce au constat aceste confruntări, în care visul, ambiţia, ura și megalomania s-au înfruntat cu nechibzuinţa, ezitarea, scepticismul și trufia.
„Din 13 iunie 1944 și până în 29 martie 1945, Londra, Anvers-ul și Liège au fost la cheremul bombelor zburătoare și al rachetelor germane. Zi și noapte, V-1și V-2, lăsând în urma lor o lungă dâră de foc, asemenea unor comete, au parcurs cerul semănând groaza și moartea în calea lor. Aceste arme de represalii, menite să reaprindă flacăra șovăitoare a unei victorii din ce în ce mai compromise, au rămas fără efect asupra cursului războiului. Veniseră prea târziu! Cu toate acestea, Hitler ar fi putut, dacă n-ar fi fost la mijloc veșnica sa inconsecvență, să facă operaționale cu câțiva ani mai repede aceste rachete secrete, pe care Aliații n-au știut nici să le conceapă, nici să le realizeze în cursul acestui conflict.”