Delicatese Literare
Prezentari carti

Editura RAO are plăcerea să vă anunțe: ARMELE LUMINII, noul roman al lui Ken Follett, va fi lansat pe 26 septembrie!

Editura RAO are plăcerea să vă anunțe: ARMELE LUMINII (The Armour of Light), noul roman al lui Ken Follett va fi lansat pe 26 septembrie!

„Nu este ca și cum am planificat-o. M-am limitat la a explora trecutul pentru povești convingătoare care au arătat oameni obișnuiți ce se luptă cu marile schimbări din istorie. Abia atunci mi-am dat seama că romanele formează un singur corpus. Mă fascinează modul în care oamenii au luptat pentru libertate, și au câștigat. Majoritatea poveștilor mele au acest subiect. Tema din spatele romanului Armele luminii este libertatea de exprimare”, a spus Ken Follett

„Acest al cincilea roman din seria Stâlpii Pământului, a cărui acțiune este plasată în timpul Revoluției Industriale, încheie o serie mai amplă de opt volume ce cuprinde cu măiestrie o istorie a ultimilor o mie de ani ai civilizației occidentale… Acțiunea romanului începe în universul imaginar Kingsbridge la sfârșitul secolului al 18-lea. Povestea se rezumă în jurul unui grup de familii legate între ele, ale căror vieți sunt date peste cap de noua eră a mașinăriilor. Personajele lui Follett sunt implicate în revolte și greve și se opun cu violență în fața recrutării obligatorie în armată. Parlamentul britanic întâmpină protestele cu noi legi represive care fac din criticarea acțiunilor guvernului o nouă crimă… Greutățile și brutalitatea revoluției industriale sunt intensificate de un război de 23 de ani între Marea Britanie și Franța, un război care atinge punctul culminant în bătălia de la Waterloo. Ca întotdeauna, Follett subliniază rolul personajelor feminine atât pe timp de pace, cât și în timpul războiului”, a declarat editorul.

În Anglia de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, Sally Clitheroe trebuie să se lupte cu o dramă personală într-o perioadă de mari revolte sociale. După ce primul ei soț este zdrobit sub un car cu napi supraîncărcat, ea trebuie să-și crească singură fiul, Kit. Este o femeie excepțional de puternică, atât fizic, cât și mental, și se potrivește cu cel de-al doilea soț al ei, Jarge Box. Când îl lovește pe fiul său vitreg, Jarge află că a făcut o mare greșeală: «Dacă îl mai atingi vreodată pe băiatul ăla, îi avertizează Sal, jur că-ți voi tăia gâtul în miezul nopții, așa că ajută-mă Doamne să n-o fac!».

Armele luminii reprezintă puntea de legătură dintre cele două serii ale autorului (Kingsbridge și Trilogia secolului).

“Un răsfăț pentru fanii ficțiunii istorice.” – Kirkus Reviews

0. Și a fost seară, și a fost dimineață – Editura RAO – The Evening and the Morning – 2020 – recenzie
1. Stâlpii pământului – Editura RAO – The Pillars of the Earth – 1989 – recenzie
2. O lume fără sfârșit – Editura RAO – World Without End – 2007 – recenzie
3. Coloana de foc – Editura RAO – A Column of Fire – 2017 – recenzie

4. Armele luminii – The Armour of Light – 2023 – prezentare

  1. Căderea uriașilor – Editura RAO – Fall of Giants – 2010 – recenzie
  2. Iarna lumii – Editura RAO – Winter of the World – 2012
  3. Capătul veșniciei – Editura RAO – Edge of Eternity – 2014 prezentare

Lansare internațională: 26 septembrie 2023!

Cărțile autorului Ken Follett pot fi comandate de pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro, librariadelfin.ro, emag.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Ken Follett

 

Spune-ți părerea!