Delicatese Literare
DIVERSE

Editura RAO la BOOKFEST 2023

În perioada 24-28 mai, Editura RAO vă invită la standul amenajat din cadrul târgului Bookfest 2023. Aici puteți descoperi noutățile, dar aveți și posibilitatea să vă completați lista de dorințe cu titluri mai vechi.

DINTRE NOUTĂȚI, VĂ PREZENTĂM:

UN VEAC DE SINGURĂTATE

Gabriel García Márquez

Traducere din limba spaniolă: TUDORA ŞANDRU‑MEHEDINŢI

Prefață de VICTOR IVANOVICI

Reașezată acum într-o nouă colecție (MAESTRO), Un veac de singurătate, capodopera care l‑a propulsat pe Gabriel García Márquez pe orbita celebrității internaționale și i‑a adus Premiul Nobel (1982), este, în opinia unanimă a criticii – după Don Quijote de la Mancha, nemuritoarea creație a lui Cervantes –, cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile, așa cum mărturisește și Pablo Neruda care îl numește „Don Quijote al timpului nostru“. Istoria celor o sută de ani ai fabuloasei aventuri trăite de cele șapte generații ale familiei Buendía, cu fanteziile, obsesiile, tragediile, pasiunile, disperările și speranțele lor, este, de fapt, istoria miticului Macondo, întemeiat de patriarhul José Arcadio Buendía, teritoriu prodigios, unde fantasticul, irealul se insinuează adesea în realitate, miraculosul conviețuind firesc cu viața de zi cu zi. Însă întregul demers narativ sugerează ideea că Macondo nu se mărginește la o arie concretă, istoria sa fiind, de fapt, istoria existenței umane, căci, așa cum arată autorul, „mai curând decât un loc de pe lume, Macondo este o stare de spirit“.

TANDREȚE

Alison Macleod

Un roman istoric ambițios și fascinant despre senzualitate, cenzură și puterea ficțiunii. Cartea explorează opera lui D.H. Lawrence, Amantul doamnei Chatterley, romanul care a declanșat revoluția sexuală. În 1928, pe un deal cu vedere la orașul Florența, un autor muribund în exil meditează pentru a‑și finaliza ultimul roman.

CODUL PENTRU PERECHEA PERFECTĂ

Brooke Burroughs

Emma și‑a trăit întotdeauna viața după un plan. Dar după ce a refuzat cererea iubitului ei, totul începe să se prăbușească. În efortul de a salva singurul lucru de care îi pasă – locul de muncă –, ea trebuie să‑și recruteze colegul, Rishi, pentru a face parte din echipa ei de dezvoltare… Există o formulă pentru perechea perfectă, însă niciunul dintre ei nu se așteaptă ca aceasta să meargă atât de bine.

 

COLȚ ALB
CHEMAREA STRĂBUNILOR

Jack London

Colț Alb este povestea unui animal trei sferturi lup, un sfert câine, al cărui drum prin viață parcurge mai multe etape: câine de sanie al unui indian, după despărțirea dureroasă de mama sa, câine de luptă al unui om dement și, în final, ajunge în mâinile unui om iubitor, care îi arată acestei creaturi sălbatice, înnebunită de răutatea oamenilor, că există dragoste și bunătate și că nu toți oamenii sunt răi.Chemarea străbunilor este o poveste despre sălbăticie și îl are în prim-plan pe Buck, un câine vândut pentru a fi înhămat la sania căutătorilor de aur. Buck învață regulile unei vieți noi, fără bucurii, dar plină de greutăți, înfometare și muncă până la epuizare.

CARLO
Leul care nu putea să doarmă

Catherine Rayner

O poveste frumos ilustrată, cu un mesaj liniștitor. Carte ideală pentru culcare și mai ales utilă pentru micuții care au probleme cu somnul.
Leul Carlo este epuizat. Pur și simplu, nu poate să se relaxeze, indiferent ce încearcă. Este fie prea cald, fie prea rece; prea tare sau prea tăcut. Dar apoi o întâlnește pe Owl. Ea poate dormi toată ziua, ceea ce nu este ușor când majoritatea celorlalte animale este trează! Carlo se va odihni vreodată? Poate că noua lui prietenă are niște trucuri speciale pe care le poate învăța…

 

Program de lansări

 

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *