Delicatese Literare
DIVERSE

Editura RAO la Gaudeamus 2022

În cadrul târgului de carte Gaudeamus 2022, ce se desfășoară la București în perioada 7-11 decembrie, Editura RAO lansează

PE URMELE LUI VAN GOGH
Viața artistului, văzută prin fotografii și picturi

de
GLORIA FOSSI

Cu treizeci de ani în urmă, fusese deja demolat mitul aparent inatacabil al unui Van Gogh numai „geniu și nebunie“.
Mergând pe urmele lui, prin această carte, descoperim o realitate evidentă, a locurilor obișnuite despre artistul olandez. Van Gogh a fost un artist cultivat, un cititor avid, foarte bine informat cu privire la mecanismele pieței de artă a vremurilor. Deși unele dintre operele sale au fost expuse la Paris , nimeni nu a mai mers pe urmele lui într-un mod atât de analitic și de poetic precum au făcut-o autorii acestei cărți în anul 1990.
Citind această carte, vedem că drumul lui Van Gogh este alcătuit din iubire față de natură și de oameni, permanent construit, în mod chiar periculos, pe căutarea nemiloasă și cu siguranță dificilă în „interiorul“ propriului sine.

Lecturi complementare

LEONARDO
Măiestria desenului

de
CARLO PEDRETTI

Volumul de față conține numeroase imagini, care cuprind toate picturile și desenele considerate a fi cele mai frumoase, la modul absolut, realizate de Leonardo în decursul vieții sale cu totul ieșite din comun.

MARILE SCANDALURI DIN PICTURĂ

de
Gérard Denizeau

În volumul „Marile scandaluri din pictură” sunt istorisite 50 de astfel de scandaluri care au supărat „lumea bună și academică” aflată la putere în epoca lor, scandaluri care îi vor uimi pe cititori și care, mai mult ca sigur, îi vor face să privească altfel spre operele de artă.

Program de lansări autori români

 

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, elefant.ro, librariadelfin.rolibris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.roemag.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *