Delicatese Literare
Prezentari carti

Editura RAO lansează: Ceasornicarul din Dachau, de Carly Schabowski

Ceasornicarul din Dachau

(The Watchmaker of Dachau – 2021)

Carly Schabowski

Editura RAO

An apariție: 2023

Nr. pagini: 272

Inspirat dintr-o incredibilă poveste adevărată

Carly Schabowski a lucrat ca jurnalist atât în ​​Cipru de Nord, cât și în Australia, înainte de a se întoarce la Oxford, unde a studiat pentru un master și apoi un doctorat în scriere creativă la Universitatea Oxford Brookes.

Carly Schabowski predă acum la Universitatea Oxford Brookes ca lector asociat în Scriere Creativă pentru studenții din anul I și al II-lea de literatură engleză.

The Ringmaster’s Daughter este romanul de debut al lui Carly Schabowski, iar cel de-al doilea roman al său este Ceasornicarul din Dachau/ The Watchmaker of Dachau. Aceste romane sunt sunt povești istorice adevărate, epice, emoționante, centrate pe supraviețuire, suferință umană și găsirea iubirii pe fundalul vremurilor disperate și incerte ale Europei anilor 1940.

Ceasornicarul din Dachau este un roman despre regăsirea bunătății, loialității, prieteniei și dragostei în unul dintre cele mai îngrozitoare și crude locuri: un lagăr de concentrare nazist. Această poveste este sfâșietoare și greu de citit, în anumite momente, fără lacrimi în ochi.

O lectură pasionantă încă de la prima pagină. Unele detalii sunt atât de îngrozitoare, încât impun o pauză de lectură, pentru reflecție și reculegere. Și totuși, tot ceea ce este descris în această poveste s-a întâmplat, din nefericire, în realitate.

Cheia sunt personajele și caracterul lor. În ciuda momentelor dificile prin care trec, protagoniștii manifestă blândețe și compasiune. Modul în care percep realitatea doi prizonieri ai unui lagăr de concentrare și fiul unui torționar, dar mai ales faptul că, neașteptat, cei trei devin prieteni, este de fapt o pilduitoare lecție de toleranță. Moartea personajului principal cu doar câteva ore înainte de eliberare sporește caracterul tragic și provoacă o justificată revoltă.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.comlibris.ro, bookzone.ro, elefant.ro, librariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.roemag.ro

Recenzii și prezentări cărți Holocaust

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *