Delicatese Literare
Recenzii

Egomaniac de Vi Keeland, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Egomaniac

(Egomaniac – 2017)

Vi Keeland

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Diana Trăncuță

Nr. pagini: 368

An apariție: 2019

Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topul New York Times. Cu peste două milioane de exemplare vândute, titlurile sale sunt traduse în peste 20 de limbi.
Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani.
Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

De aceleași autoare, în colecția Eroscop au apărut: Ticălos la patru ace, Mister Moneybags și Bilete înveninate.

#1 Bestseller New York Times

În noaptea în care l-am întâlnit pe Drew Jagger, tocmai intrase în noul meu birou din Park Avenue.
Am format 911 înainte să-l atac cu mișcările mele de Krav Maga.
M-a imobilizat rapid și apoi a chicotit, găsind distractivă încercarea mea de a-l doborî.
Bineînțeles, intrusul trebuia să fie arogant.
Numai că s-a dovedit că nu era deloc un intrus.
Drew era ocupantul de drept al noului meu birou. Fusese în concediu în timp ce spațiul era renovat. Pretextul perfect pentru escrocul care mi-a închiriat mie spațiul ce nu era deloc vacant.
Am luat o țeapă de zece mii de dolari.
A doua zi, după câteva ore petrecute la secția de poliție, lui Drew i s-a făcut milă și mi-a făcut o ofertă de nerefuzat: puteam să rămân temporar, dacă acceptam să-i preiau apelurile cât secretara lui era plecată.
Probabil că ar fi trebuit să fiu recunoscătoare și să-mi țin gura la auzul sfaturilor pe care le dădea clienților săi. Dar nu am putut să nu-mi spun părerea.
Și nu mă așteptam să mă tulbure de fiecare dată când mă certam cu el, mai ales că doar asta făceam.
Noi doi eram complet diferiți. Drew era un tip cinic, furios, al naibii de arătos și superdemolator de relații. Iar treaba mea era să ajut oamenii să-și salveze căsniciile. Singurul lucru pe care îl aveam în comun era spațiul pe care îl împărțeam.
Și o atracție care devenea din ce în ce mai greu de ignorat.

„Nu făcusem niciodată sex prin telefon și abia așteptam să-l sun pe Drew. Atât de mult, încât mă îmbrăcasem într-un neglijeu drăguț din mătase și mă parfumasem special pentru asta. Era puțin trecut de zece, așa că mă gândeam că și el ajunsese acasă. Mi-am luat telefonul, am format numărul lui și am zâmbit când mi-a răspuns cu o voce răgușită.
— Ești dezbrăcată?
— Nu, dar pot fi.”

Egomaniac este o încântătoare comedie romantică, foarte amuzantă dar, în același timp, sensibilă și emoționantă.

Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva celor doi eroi, Emerie Rose și Drew Jagger. Chimia dintre aceștia este evidentă încă de la prima întâlnire.

Păcălită de un escroc, Emerie Rose, psiholog specializat în reconcilierea cuplurilor, a crezut că a dat marea lovitură, găsind să închirieze un spațiu comercial chiar în inima New York-ului, în Manhattan, pe bulevardul Park Avenue, doar cu 2500 de dolari pe lună. Dornică să nu piardă un asemenea chilipir, Emerie nu a mai gândit prea limpede și s-a grăbit să achite chiria pe patru luni în avans, nealertând-o nici măcar faptul că i s-a cerut toată suma în numerar.

Când Drew Jagger, avocat de divorțuri și chiriașul cu acte în regulă al spațiului, s-a întors din cele două săptămâni de vacanță pe care și le luase cât timp biroul său era în renovare, Emery a fost luată complet pe neașteptate, crezând că are de-a face cu un hoț. Scena te face să râzi în hohote. Speriată, Emery a sărit pe singurul scaun aflat în încăperea goală și, încercând să-și recapete echilibrul, i-a alunecat până la glezne fusta căreia, pentru a se simți mai lejer după o masă copioasă pe care o luase, îi deschisese fermoarul, convinsă că nu are cine să o deranjeze la birou în ajunul Anului Nou.

Amuzat și impresionat fără voia lui de focoasa roșcată care-i invadase biroul, Drew nu era totuși convins că nu avea de-a face cu o nebună în toată regula.

”- Știi ce? m-am îndreptat eu spre telefonul pe care-l ținea încă în mână. De ce nu formezi și ultima cifră, ca să chemi poliția? Te pot duce înapoi la azilul de nebuni de unde ai scăpat.

Și-a deschis larg ochii.

Pentru o nebună – acum că mă uitam mai bine -, era al naibii de drăguță. Părul roșu înflăcărat, strâns în creștetul capului, părea să se potrivească personalității ei explozive. Deși, privindu-i ochii albaștri care se holbau la mine, m-am bucurat că mă abținusem să-i spun asta.

A format și ultima clipă, ca să reclame intrarea prin efracție.

– Aș dori să anunț un jaf.

– Jaf? am ridicat eu din sprânceană, uitându-mă în jur.

Un singur pat pliant și o masă pliantă amărâtă, de metal, erau singurele obiecte de mobilier din încăpere.

– Ce-ți fur mai exact? Personalitatea ta de învingător?

Și-a rectificat plângerea.

– O intrare prin efracție. Aș vrea să reclam o intrare prin efracție la adresa Park Avenue 575.

A făcut o pauză și a ascultat.

– Nu, nu cred că este înarmat. Dar e mare. Uriaș. Cel puțin un metru optzeci. Poate și mai mult.

Am zâmbit cu superioritate.

– Și forțos. Să nu uiți să le spui că sunt forțos. Vrei să-mi încordez mușchii? Și poate le spui și că am ochii verzi. N-aș vrea ca polițiștii să mă confunde cu ceilalți hoți uriași care-și fac de lucru la mine în birou.”

Atitudinea nonșalantă și argumentele logice ale lui Drew au trecut de bariera panicii lui Emerie, care și-a dat seama că a fost păcălită ca la carte, pierzându-și toate economiile și făcându-se totodată de râs în stil mare în fața unui tip teribil de atrăgător. Totuși, Drew i-a oferit o șansă nesperată lui Emerie, oferindu-se să împartă biroul cu ea, iar Emerie, pentru a se revanșa, s-a oferit să-i preia benevol apelurile clienților lui, cât timp secretara lui se afla în concediu medical.

Deși meseriile lor păreau practic incompatibile, Drew desființând definitiv căsătoriile, iar Emery încercând din răsputeri să le salveze, cei doi încep să se înțeleagă din ce în ce mai bine. Este interesant de urmărit cum prietenia lor se transformă într-una cu beneficii, iar apoi într-o iubire sinceră și profundă.

Dialogurile dintre ei sunt foarte spumoase și amuzante însă, în ciuda replicilor lor acide de multe ori, fiecare se va dovedi un sprijin de nădejde pentru celălalt, ajutându-l într-un moment critic.

În ciuda gurii lui spurcate, Drew este bun, cumsecade, sensibil, responsabil, generos și capabil de multă iubire. Sacrificiile pe care le-a făcut el de dragul fiului lui, Beck – un băiețel adorabil și foarte simpatic – sunt impresionante. În ciuda atitudinii lui voit cinice afișate, Drew a dat dovadă de multă empatie în mai multe situații. De altfel, toate soțiile clienților pe care îi reprezenta se dovediseră a fi niște scorpii, care le făcuseră viața iad soților lor. Făcându-le dreptate acestora, Drew se simțea răzbunat și el însuși, ținând cont de toate mizeriile pe care i le făcuse fosta lui soție.

Emery este veselă, spontană și optimistă. Deși Drew o tachinează pentru metodele ei de împăcare a cuplurilor, nu poate să nu-i admire încrederea în puterea dragostei de a învinge toate obstacolele. Cumva, Drew se va lămuri pe propria piele de acest adevăr. Deși soarta pare să comploteze la un moment dat să-i despartă, amândoi vor fi dispuși la orice compromis pentru a-și salva relația.

Ca un amănunt interesant, toate momentele importante din viața lui Drew în trecut avuseseră loc în ajunul Anului Nou. Însă, în timp ce în anii precedenți avusese parte de evenimente sau surprize neplăcute în acea seară din an, destinul se revanșase cu brio în prezent, trimițându-i-o pe Emery în calea lui, cea care avea să devină o adevărată pată de culoare în viața lui alb-negru de până atunci, readucându-i bucuria, veselia și speranța.

Cadoul pe care i l-a făcut Emery lui Drew la final m-a emoționat până la lacrimi. Vă las să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba.

Impresionantă și inedită este și cererea lui în căsătorie.

”- Emerie Rose, din ziua în care ai intrat prin efracție la mine în birou, l-ai vandalizat și mi-ai arătat fundul, am simțit că o parte din mine lipsea când nu eram în preajma ta. Ești culoarea din lumea mea alb-negru. Înainte să te cunosc, nu înțelegeam de ce nu mergeau lucrurile cu nimeni altcineva. Dar am înțeles asta acum; pentru că nimeni nu era tu. Așa că, te rog, spune-mi că te căsătorești cu mine, pentru că mi-ai dat deja totul. Singurul lucru care lipsește din viața mea e să ai numele meu de familie.”

Cartea este un adevărat medicament de bună dispoziție, sunt multe întâmplări în carte care îți provoacă râsul, dar și momente foarte sensibile și emoționante, care te înduioșează.

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți care m-au binedispus

Cartea Egomaniac de Vi Keeland poate fi comandată pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, librariadelfin.ro, cartepedia.ro

Cărțile autoarei Vi Keeland pot fi comandate pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, dol.ro, librex.ro

Cărțile autoarelor Vi Keeland și Penelope Ward pot fi comandate pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, dol.ro, librex.ro

Recenzii și prezentări cărți Vi Keeland

Cărțile apărute în Colecția Eroscop a Editurii Trei se pot comanda pe edituratrei.roelefant.rolibris.ro, librarie.net, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *