Delicatese Literare
Recenzii

El și ea, adică noi de Petruța Petre, Editura Libris Editorial – recenzie

El și ea, adică noi

Petruța Petre

Editura Libris Editorial

Nr. de pagini: 514

An apariție: 2019

Povestea asta începe așa, că orice poveste: un El întâlnește o Ea. Și încet, încet totul se schimbă: din admirație în atracție, din atracție în iubire și, ce credeți, din iubire în pasiune. Și schimbarea continuă până când El și Ea devin Noi.
Este o poveste de viață, simplă, romantică, fulgerătoare, presărată cu erotism, intrigi și conflicte, așa cum se întâmplă în realitate. Tot ce contează până la urmă este doar lupta. Aceasta ne ține vii. Lupta pentru un vis, lupta pentru iubire, lupta pentru viață. Personajele sunt oameni la fel ca noi care trăiesc sentimente intense și speră la o iubire, nu perfectă, nu ideală, ci la o iubire frumoasă, simplă, definitorie. Până la urmă viața nu înseamnă perfecțiune. Nu. E tocmai imperfecțiune. Până la urmă viața nu este rațiune. Nu. E tocmai afecțiune.
Greșim de multe ori în alegerea reperelor și ne ghidăm mai mult după exemplele din jur, uitând astfel de viața noastră care este unică în toate sensurile ei. Și uităm să trăim. Sau trăim cu teamă. Teama de păcat, teama de gură lumii, teama de eșec, teama de decepție… Uneori nu reușim să iubim tocmai pentru că privim mai mult în jurul nostru și mai puțin în noi înșine. Personajele mele se eliberează de prejudecăți și reușesc să învingă. Reușesc să treacă peste toate barierele impuse de societate, să se lase în voia destinului, să accepte provocarea, să iubească. Iubirea chiar învinge mereu, condiția e să o lăsăm. – Autoarea
„El și Ea, adică noi”  de Petruța Petre  este o  încântătoare poveste romantică, plină de emoții și trăiri, condimentată cu momente de erotism și un strop de mister!  Personajele frumos conturate, stilul de scriere cald și prezentarea grafică foarte bună fac din acest romance o lectură foarte plăcută care m-a lăsat cu o stare de bine și cu nerăbdarea de a citi următoarea carte a autoarei.
Firul epic se desfășoară lin, în centrul  acestei poveșți de viață găsindu-se dragostea, familia și relațiile dintre membrii acesteia, subiecte exploatate foarte bine de către autoare, cartea având toate elementele pentru o lectură savuroasă.
Dar să va fac cunoștință cu personajele acestui roman, povestea fiind spusă din perspectiva unui EL-Alex și a unei EA – Irina.
Alex este un arhitect șarmant, rafinat, fermecător și seducător. Singur de foarte mult timp și-a crescut cele două fete, Diana și Daria, cu multă iubire, ele fiind  centrul existenței lui. A renunțat să mai alerge după femei, și-a pierdut cheful de a se bucura de viață pentru că a avut ghinionul de a cunoaște multe femei care fie  aspirau la banii și poziția lui socială, fie nu doreau să se lege de un bărbat cu copii. Are un suflet bun și o inimă mare lucrând că voluntar la un Centru social unde copiii și adulțîi au nevoie de ajutor. A fost un copil sărac dar a învățat și a muncit pe brânci și acum culege roadele renumelui pe care și l-a clădit cu trudă, doar că din viață lui lipsește ceva, lipsește acea femeie care să-i zdruncine lumea, lipsește iubirea și EA.
Irina este profesoară de română la un colegiu și redactor la o revistă. Are un trecut marcat de suferință și dezamăgiri crescându-și copilul singură. Fostul soț, un mare aventurier,  a înșelat-o constant dispărând din viața ei imediat ce fiul ei, Vlad, a venit pe lume. Își iubește meseria, predă cu pasiune „copiilor ei” și consideră că a fi profesor, a modela minți și caractere este menirea ei. Irina este o femeie frumoasă prin naturalețea ei, dulce, zâmbitoare, simplă dar sofisticată în același timp, o mamă iubitoare și o profesoară iubită și admirată de elevi. După divorț, ani la rând nu a mai ieșit cu niciun bărbat găsindu-și satisfacția în micul ei univers, acasă și la școală. Așa că, fuge de bărbați și de relațîi, temându-se să nu mai fie rănită.
O Gală, unde trebuie să înmâneze un premiu unui arhitect, și o cunoștiință comună o aduc pe Irina față în față cu Alex. Un dans și privirile  ațintite ale fiecăruia asupra celuilalt  sunt  suficiente pentru că aerul să sfârâie în preajma lor, dorința dintre ei fiind aproape palpabilă. Dar ea dispare, la fel ca Cenușăreasa, și din acest moment gândurile lui Alex sunt pline de EA, îl intrigă și nu reușește să o îndepărteze din minte!
Destinul însă le este scris în Cartea Vieții, și prin amica lor comună reușesc să se reîntâlnească și să se cunoască, astfel că întreaga lor relație ajunge să evolueze „pe repede înainte”. La început amândoi se tem, sunt reținuți, sunt stângaci, de  parcă au uitat cum să comunice în cel mai vechi limbaj din lume, limbajul atracției!
Niciunul nu crede în dragoste la prima vedere, dar intensitatea a ceea ce simt, chimia puternică dintre ei, îi tulbură.
„Dragostea nu ne întreabă dacă suntem pregătiți să vină în viața noastră”.
Iubirea lor se clădește cu pași repezi, arde intens deși este o iubire matură în care copiii lor sunt permanent prezenți în existența și în deciziile lor, cu obstacole sau împliniri, cu furtuni emoționale sau acceptări.
Clipele de iubire pătimașă, scenele fierbinți de pasiune sunt trăite la intensitate maximă de către cei doi protagonișți și sunt minunat creionate, detaliile fiind oferite cu generozitate de către autoare.
Deși cei doi poartă în suflet bagaje emoționale din trecut, fiecare găsește puterea să lupte pentru iubirea lor și să se bucure unul de celălalt.
Și cum  „nu există dragoste fără obstacole”, soarta se pare că vrea să le testeze iubirea și trăinicia sentimentelor și le așterne în cale câteva piedici.
Vor reuși împreună, EL și EA, să le depășească? Vor avea curajul să fie fericiți? Vor avea încredere în iubirea lor?
Vă invit să aflați răspunsurile citind această frumoasă și intensă poveste de viață, care te îndeamnă să lupți pentru iubire și fericire, să nu-ți pierzi niciodată speranța chiar și atunci când totul pare pierdut!

Cartea El și ea, adică noi de Petruța Petre poate fi comandată pe libris.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți autori români

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *