Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Emoţie de Crăciun de Kate Westerlund, Eve Tharlet, Editura DPH – recenzie

Emoţie de Crăciun

Kate Westerlund, Eve Tharlet

Editura DPH

An apariţie: 2018

Număr pagini: 32

Copertă: Cartonată

Titlu Original: Sharing Christmas

Traducător: Cristiana Ion

Vârsta: 3-7 ani

Este Ajunul Crăciunului în pădure, însă, de această dată, animalele nu au prea multe de sărbătorit. A fost o iarnă foarte timpurie, acoperind pământul de nămeți, iar mâncarea era foarte puțină. Clara, o căprioară micuță, este îngrijorată că nu vor putea sărbători Crăciunul în acest an, așa că își pune o dorință pe o stea, cerând ajutor.
În ziua următoare, Clara aude sunete de clopoței în depărtare. Urmărind clinchetul fermecat, i se alătură și o veveriță, apoi și un iepuraș. Atunci când cei trei prieteni găsesc niște fructe și alune în pădure, ei decid să le împartă cu toate animalele pădurii. Până la urmă, împărțind, dăruim, iar să dăruiești este adevărata esență a Crăciunului! Această minunată poveste înduioșătoare este despre a dărui, a împărți și a ajuta dorințele să devină realitate.
Emoție de Crăciun, chiar emoție în cea mai pură și frumoasă formă a ei e ceea ce mi-a transmis această carte încântătoare, frumos scrisă, frumos ilustrată, în ediție cartonată, o mică bijuterie literară. O carte cu mesaj, cu învățăminte și exemple de viață pentru cei mici.
Tema Crăciunul în pădure am mai întâlnit-o în povești, e una din cele mai ofertante teme din cărțile de Crăciun pentru cei mici, care iubesc animalele, se identifică cu ele, le imită, iar mesajul transmis prin vocea acestora ajunge foarte repede la sufletul copilașilor.
Iarnă grea în pădure. Zăpadă mare. Animalele se descurcă greu cu hrana. Se apropie Crăciunul, iar Clara, o micuță căprioară, se teme că va fi un Crăciun sărac. Așa i-a spus mama ei, și amândouă sunt îngrijorate. Dar își dorea un Crăciun minunat, așa că, privind o stea căzătoare, si-a pus această dorință, în care credea cu tărie.
Așa i-a spus înţeleapta ei mamă, că „dacă îți dorești ceva îndeajuns de tare, atunci îl poți împlini.
A doua zi…
„În depărtare, Clara a auzit un sunet care părea să fie clinchet de clopoței.
– Clopoței? Nu am mai auzit clopoței în această parte a pădurii pană acum, s-a gândit ea.”
Urmărind sunetul, a găsit niște fructe de pădure. I s-a alăturat și Min, veverița, și au mers mai departe după sunetul clopoţeilor. Pe drum li s-a alăturat și iepurașul Raf, și au găsit o creangă cu alune.
Min vroia să înceapă să mănânce din alune, dar Clara a venit cu un gând frumos: să împartă ce au găsit și cu celelalte animale. Și a avut o idee minunată: să facă o petrecere de sărbătorire a Crăciunului.
Au invitat toate animalele pădurii și păsările. Și fiecare a venit cu cate ceva de împărțit. Iar când au ajuns în vârful dealului împreună, au avut parte de o surpriză minunată, pe care vă invit s-o descoperiți în carte.

Este extraordinar de bine transmis spiritul Crăciunul, care constă în bucuria de a dărui, de a împărți cu ceilalți. Copiii învață din carte lecția generozității, a bunătății și a puterii dorințelor în care crezi din suflet.
„Nici un Crăciun de până acum nu s-a mai comparat cu acesta.
– Să împărți este cel mai bun lucru, au fost cu toții de acord.
Împărțind, dăruim, iar să dăruiești este adevărata esență a Crăciunului!”

Mulţumim Editura DPH pentru cartea Emoție de Crăciun oferită pentru recenzie!

Cartea poate fi comandată de pe edituradph.ro, elefant.ro, libris.ro, emag.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.ro

Recenzii şi prezentări cărţi pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *