Delicatese Literare
Prezentari carti

Enigmatica ducesă de Sophie Barnes, seria Diamante neșlefuite, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Enigmatica ducesă

(The Infamous Duchess – 2019)

Sophie Barnes

Editura Litera/ Alma

Colecția Iubiri de poveste

An apariție: 2019
Volumul cu nr. 4 din seria „Diamante neșlefuite”(Diamonds in the Rough), după DUCELE BASTARD, publicat în luna iunie.
  1. Un duce neobișnuit (A Most Unlikely Duke – 2017) – prezentare
  2. Ducele dorințelor ei (The Duke of Her Desire – 2017) – prezentare
  3. Ducele bastard (The Illegitimate Duke – 2012) – prezentare
  4. Enigmatica ducesă (The Infamous Duchess) – 2019
Considerată o femeie vicleană și manipulatoare pentru că s-a măritat cu bătrânul duce de Tremaine chiar înainte de moartea acestuia, Viola Cartwright și-a găsit refugiul în munca de la spitalul St. Agatha și s-a izolat de înalta societate, preferând să rămână o enigmă. Nimeni nu știe însă motivul dureros care a dus la încheierea acelei căsătorii. Viola este decisă să nu se mai atașeze emoțional de nici un bărbat – asta până când Henry Lowell, moștenitorul vicontelui Armswell, ajunge la spitalul administrat de Viola după ce este rănit într-un duel. Fermecător și teribil de chipeș, Lowell este unul dintre craii notorii din Londra. Și totuși, s-ar putea ca aparențele să fie înșelătoare…
Imaginea de libertin învederat i-a fost de ajutor lui Lowell ca să evite domnișoarele dornice de un titlu nobiliar. Însă acum datoria îi cere să se însoare, iar el descoperă că este atras de cea mai nepotrivită femeie – misterioasa și independenta Viola. Lucrurile se complică atunci când fiul înstrăinat al răposatului duce se întoarce din străinătate decis să o deposedeze pe Viola de tot ce are. Pentru Lowell, este oportunitatea perfectă să o convingă că o căsătorie strategică poate fi singura soluție de salvare. Însă poate să o convingă să acorde și dragostei o șansă?
„– Ești aceeași femeie bună și generoasă pe care o cunosc și ai făcut ceea ce ai făcut pentru că ai o inimă pură și ai ales să-ţi pui încrederea într-un bărbat care nu o merita.
O sărută pe creștetul capului, iar ea se cuibări la pieptul lui, savurând mireasma aceea minunat de familială de lemn de santal și pergamută.”
„Voia să-l sărute atât de tare, încât sărutul lor să fie singurul pe care să și-l amintească. Voia să-l aibă pentru ea și să îi arate exact ce simţea, că era ceva mai mult între ei decât o simplă prietenie și că, dacă avea să supravieţuiască duelului cu Robert, urmau să aibă multe lucruri de discutat.
Preţ de o clipă, Henry înlemni. Dar după aceea buzele lui începură să o sărute cu pasiune.”
„– Cred că aș putea trăi fericit sărutându-te o viaţă întreagă, îi spuse el, sărutându-i fruntea. Ai un gust minunat, ca de aer proaspăt și sare de mare.
– Și tu la fel, îi spuse ea, după care adăugă pe un ton timid: Ziua asta pe care am petrecut-o împreună a fost…
– Mai frumoasă decât te-ai gândit că o să fie? o întrebă el, mângâindu-i chipul, fermecat.
– Da, oftă ea, odihnindu-și capul pe obrazul lui.”
Vom putea citi întreaga poveste în romanul ENIGMATICA DUCESĂ de Sophie Barnes. De sâmbătă, 23.11.2019, la chioșcuri alături de ziarul Libertatea.
Sursa: Cărți Romantice

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Cărțile apărute la Editura Litera / Alma în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

Colecția Iubiri de Poveste noiembrie 2019

Recenzii și prezentări cărți din colecția Iubiri de poveste

Spune-ți părerea!