Delicatese Literare
Recenzii

Escala de T L Swan, Editura Corint, Leda Bazaar – recenzie

Escala

(The Stopover – 2019)

T L Swan

Leda Bazaar

Data apariție: martie 2022

Nr. pagini: 544

Traducerea: Maria Adam

Psiholog într-o altă viață, TL Swan este acum cu adevărat dependentă de fiorul scrisului și nu mai concepe să trăiască fără a se dedica literaturii. Țelul ei este să aducă în fața cititorilor povești de dragoste pline de pasiune și neprevăzut. Adoră ciocolata, să bea cafea și să mănânce prăjituri. Locuiește la Sydney, împreună cu soțul ei, cei trei copii ai lor și o mulțime de animale de companie teribil de răsfățate.

  1. Escala – The Stopover – 2019
  2. Achiziția – The Takeover – 2020 – recenzie
  3. Casanova – The Casanova – 2021 – recenzie
  4. Provocarea – The Do-Over – 2022 – recenzie
  5. Miles Ever After – 2023

Ca urmare a unui incident pe aeroportul din Londra, am fost despăgubită de compania aeriană și, astfel, am ajuns să călătoresc la New York la clasa întâi. 

Mâncarea, șampania și servirea au fost impecabile.

Bărbatul cu ochi albaștri care a stat lângă mine, un vis!

Rafinat și inteligent.

Am vorbit, am râs și am simțit că între noi se înfiripă ceva.

Soarta a preluat controlul, iar avionul, aflat în imposibilitatea de a ateriza în siguranță la New York din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a făcut o escală de o noapte la Boston.

Ajunși într-un oraș nou și lipsiți de planuri, am făcut ce-am simțit.

Am dansat, am râs și am avut parte de o noapte de pasiune nebună pe care nu cred c-am s-o uit vreodată.

Asta s-a întâmplat acum douăsprezece luni, iar de atunci nu am mai auzit de el – până azi.

Prima zi la noul loc de muncă și prima întâlnire cu directorul executiv.

Vă puteți imagina surpriza mea când am descoperit acei ochi albaștri obraznici jucând de încântare când m-au fixat pe deasupra biroului de mahon!

Totuși, nu mai sunt fata lipsită de griji de acum un an.

Viața mea s-a schimbat și am responsabilități.

Tocmai mi-a trimis un e-mail.

Vrea să mă vadă în biroul lui pentru o întâlnire privată la 8.00 a.m.

Privirile nerușinate nu au ce căuta la locul de muncă.

Oare ce fel de întâlnire privată are în minte?

„Suspans, intrigă, pasiune și acel permanent joc  de «mai nu vrea, mai se lasă» pe care îl adorăm când vine vorba de un roman de dragoste.” THEQUILLINK.COM

„Relația pătimașă dintre Emily și Jameson m-a făcut să nu las cartea din mână. Există, de asemenea, și o intrigă secundară plină de suspans care se îmbină frumos cu povestea de dragoste, fără însă a distrage atenția de la aceasta.” BIANCAWHITEWRITES.COM

„Lectura perfectă pentru a te ghemui sub pături când afară e urât și frig.” THEQUILLINK.COM

„Această carte m-a cucerit. Un roman intens și emoționant. […] Felul în care flirtează personajele și pasiunea dintre ele sunt de-a dreptul fantastice. Autoarea are un mod incredibil de a scrie, care îți permite să te pierzi în poveste. Am simțit că trec prin aceleași emoții ca și personajele. Cartea asta este 100% o călătorie.” BOOKCASEANDCOFFEE.COM

Escala de T.L. Swan este o savuroasă comedie romantică, condimentată din plin cu scene fierbinți, limbaj murdar, replici spumoase și încurcături de situație, precum și cu puțin mister și suspans.

Chimia dintre cei doi eroi ai cărții este palpabilă încă de la prima lor întâlnire complet neconvențională. Totuși, ținând cont că, după o noapte plină de pasiune, Jim a dezamăgit-o pe Emily, necerându-i numărul de telefon, mi s-a părut ușor neverosimilă insistența lui de a o recuceri atunci când, după un an de zile, ea a intrat întâmplător în viața lui. Abia la jumătatea cărții am aflat motivele pentru reticența lui inițială, dar și faptul că se gândise la ea neîncetat, cedând în final și propunându-și să o caute. Din fericire, soarta i-a venit în întâmpinare, oferindu-i-o, practic, pe tavă

Deși la început Emily a încercat să reziste eroic avansurilor lui Jameson (Jim), era evident că nu va trece mult timp până când va capitula în fața farmecelor lui, ținând cont că de un an de zile el îi populase toate fanteziile. Din păcate, iubitul ei părea să sufere de dublă personalitate, Jameson cel sobru și inabordabil luându-i adesea locul lui Jim cel jucăuș și simpatic, pe care-l cunoscuse în urmă cu un an, însă ambele fațete ale lui erau la fel de sexy și irezistibile.

Mi-a plăcut și prietenia frumoasă pe care Emily a legat-o cu cei doi colegi de serviciu ai ei, un homosexual simpatic, copleșit și el de propriile lui probleme amoroase, și o mamă singură cu doi adolescenți dificili de crescut, încă îndrăgostită de fostul ei soț. Faza din final când ea îi vine în ajutor, după ce el înghițise o supradoză de viagra, m-a amuzat dar și înduioșat. Iubirea se manifestă în multe moduri, iar a salva persoana iubită de umilință  și ridicol e unul dintre ele…

Dacă prima parte a cărții este relaxantă și amuzantă, atmosfera din cea de-a doua jumătate devine tensionată, iubirea dintre Emily și Jim fiind pusă greu la încercare în urma unui complot menit să destabilizeze compania media Miles. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul.

Nu pot să nu menționez și careul de ași: cei patru frați Miles, aflați la conducerea companiei media, cu toții chipeși, sexy, fermecători, eleganți și deștepți – un adevărat cadou oferit de Dumnezeu femeilor! Ne vom reîntâlni cu fiecare frate drept protagonist în următoarele volume din serie, pe care le aștept cu multă nerăbdare.

Fragment din carte:

”Trei ore mai târziu, urc în avion ca un rock star. Nu m‑am mai dus în zona VIP pentru că, ei bine, arăt ca un rahat.
Părul meu lung și brunet e strâns într‑o coadă de cal în vârful capului și port colanți negri, un pulover roz, lălâi, și teniși, dar mi‑am refăcut puțin machiajul, așa că tot e ceva. Dacă aș fi știut că mă trece la clasa întâi, aș fi încercat măcar să mă comport ca atare și aș fi purtat ceva elegant în loc să arăt ca o femeie fără adăpost. În fine, cui îi pasă? Doar nu o să văd vreun cunoscut.
Îi dau biletul stewardesei.
— Chiar pe culoarul din stânga și apoi pe dreapta.
— Mersi!
Mă uit la bilet și traversez avionul până văd numărul meu. 1B.
Fir‑ar, nu sunt la fereastră! Ajung la locul meu, iar bărbatul care stă lângă fereastră se întoarce spre mine. Mă întâmpină niște ochi mari și albaștri, iar tipul îmi zâmbește.
— Bună!
— Bună! îi răspund.
O, nu! Stau lângă darul lui Dumnezeu pentru femei… numai că e și mai sexy.
Iar eu arăt ca dracu’. Fir‑ar!
Deschid suportul pentru bagaje, iar el se ridică.
— Stai, dă‑mi voie!
Îmi ia geanta și o așază cu grijă sus. E înalt, solid și poartă blugi și un tricou alb; miroase a cea mai bună loțiune după bărbierit din istorie.
— Mersi! îngaim și trag degetele prin coadă, încercând să netezesc nodurile încâlcite.

Mă plesnesc în gând că nu port niște haine mai acătării.
— Vrei locul de la fereastră? întreabă el.
Mă holbez de parcă mi s‑a blocat creierul.
Tipul face un semn spre scaunul de lângă fereastră.
— Nu te deranjează? mă încrunt eu.
— Absolut deloc! mă asigură și îmi zâmbește. Eu zbor tot timpul. Poți să‑l iei tu!
Mă căznesc să zâmbesc.
— Mersi!
Cred că asta a vrut să însemne „Știu că ai fost mutată la clasa întâi, biată femeie fără adăpost, și îmi rău pentru tine”. Mă așez pe locul meu și mă uit neliniștită pe fereastră, cu mâinile strânse în poală.
— Te duci acasă? mă întreabă vecinul meu.
Mă întorc spre el. O, te rog, nu vorbi cu mine! Mă intimidezi doar stând acolo.
— Nu, am fost la o nuntă și am interviu pentru o slujbă la New York, în drum spre casă. Nu stau acolo decât o zi, pe urmă zbor înapoi spre LA. Acolo locuiesc.
— Ah! zice el și zâmbește. Înțeleg!
Mă uit o clipă la el; ar trebui să‑l întreb și eu ceva.
— Tu… te duci acasă? întreb.
— Da!
Dau din cap, neștiind ce să spun mai departe, așa că aleg varianta penibilă și mă uit din nou pe fereastră.”

Cartea Escala de T.L. Swan poate fi comandată pe edituracorint.robookzone.roelefant.ro, libris.ro, librex.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, emag.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *