Delicatese Literare
Recenzii

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose, Editura Bestseller – recenzie

eu-sunt-femeieEu sunt femeie

Maria Cristiana Tudose

Editura Bestseller
Anul apariției: 2016
Număr de pagini: 236
Înainte de a iubi, învață să te iubești. Fii tu și luptă pentru visurile tale!”
Maria Cristiana Tudose este o tânără autoare născută la Ploiești, stabilită în Italia. A început să scrie din dorința de a-și vindeca sufletul, ocupație ce a devenit pasiune și remediu. După 6 ani, pagina sa ~ Eu sunt femeie~ a reușit să ajungă la inimile a sute de mii de femei din lumea întreagă.
Înainte eram o femeie veselă, iubeam viața, trăiam fiecare zi la maxim și nimeni nu-mi putea fura zâmbetul. El a reușit. Dragostea pe care i-o purtam reușise să mă transforme într-o străină, nu mai știam cine sunt și cine am fost.

citat-maria-cristiana-tudose

Când rănești o femeie, îi amintești că merită mai mult și o transformi într-o luptătoare…
Se cunosc online, fiecare în spatele unui ecran. Ea în Italia, el în România. Ceea ce părea inițial un amuzament se transformă într-o iubire virtuală. Se îndrăgostește înainte de a-l vedea. Îi cucerește inima, sufletul și trupul. Ce se întâmplă însă atunci când relația virtuală se transformă în una reală, iar pentru dragoste rămâne să lupte doar unul dintre ei?
Un roman ce prezintă etapele din viața unei femei, povestite prin prisma a trei generații pe care le unește arta de a fii femeie – de a fi și a iubi. O lectură ce se transformă într-un bilet de călătorie în timp. O poveste sinceră despre iubire, speranță și căutarea de sine.
O carte pe care am primit-o spre recenzie de la Librăria Librex, şi care m-a impresionat – prin descriere, prin coperta foarte delicată și prin titlul care mi-a stârnit curiozitatea.
Este o carte dedicată „cititoarelor”, după cum spune însăși autoarea. O carte despre femei, pentru fiecare femeie indiferent de vârstă și, pentru bărbatul care o iubește!

eu-sunt-femeie-citat-superb

Este o carte ușor de citit! Mă refer la scrisul mare și la modul simplu și lipsit de prețiozitate al autoarei de a scrie. Și, în același timp, este o carte greu de citit: câte dintre noi nu am suferit? Câte nu și-au pierdut încrederea în valoarea lor ca femei? Multe, sunt sigură! Mult prea multe…
Dar, câte au avut puterea de a se ridica după loviturile vieții și de a-și recăpăta încrederea în ele însele?
Am cam divagat puțin de la subiect… Este marea calitate a acestei cărți. Te pune față în față cu o mulțime de întrebări!
Un stil simplu, direct și plin de sinceritate; care te îndeamnă la confidențe; la retrospective…
„Sunt femeie. Merit mai mult. Merit iubire și știu că pot iubi un bărbat din tot sufletul.”
Foarte adevărat!
Când o femeie iubește, o face în adevăratul sens al cuvântului. Oferă tot ce are mai frumos, mai special și mai minunat. Așa am făcut și eu. Am dat tot ce aveam mai frumos în mine, fără să pretind ceva în schimb.
Cred că, fiecare femeie iubeşte din tot sufletul, când este îndrăgostită! Dar durerea pe care o trăiește la finalul unei relații, mai presus de suferința pe care i-o produce și care este cumplită, o întărește. O face și mai puternică! Și mai conștientă de sine!
„Eu sunt femeie! Eu merit să fiu iubită, răsfățată și ascultată. Eu am o voce, o poveste de spus.”
Pe măsură ce citeam această carte, am trăit senzația că autoarea mi se adresa numai mie, dându-mi sfaturi și încurajându-mă. Nu am putut lăsa cartea din mână nici măcar pentru a mai bea o gură de cafea din cana aflată lângă mine… Este interesantă și captivantă!
Durerea unei femei, dar în același timp eliberarea dintr-o relație care nu mai mergea, este ceea ce te ține cu sufletul la gură la început.

eu-sunt-femeie2

O carte care cuprinde trei povești. Sau povestea a trei femei, o poveste care are trei părți strâns legate între ele…
Maria, o tânără care tocmai iese dintr-o relație, care depune eforturi pentru a-și reveni…
„Bărbații știu să iubească. Când un bărbat iubește, lasă toate armele jos. Fără să vrea, devine vulnerabil, dar asta nu-l neliniștește: pentru fericirea ei ar face orice.
Foarte adevărat! Și în acest fel, atât femeia cât și bărbatul sunt fericiți.
Cartea aceasta îmi dă senzația că citesc trei jurnale intercalate, oferindu-mi posibilitatea să cunosc povestea a trei femei… Este ca și cum aș sta de vorbă cu mama și bunica mea!
Prima este Maria, iar povestea ei începe la Florența, în Italia, în 2010; a doua este Elena – a cărei poveste ne poartă la Ploiești, în România anului trecut, 2015. O femeie obosită de viață, de tristeți, și care are nevoie de meleagurile natale pentru a-și reveni…
Ce mă frapează la această carte este prezentarea! Atât ca și scris – ușor de citit; cât și faptul că unele pasaje mai importante sunt scoase în evidență – sunt scrise pe fond negru cu litere albe, mai mari; ceea ce te face să le citești cu și mai mare atenție!
„Tu ai nevoie de un bărbat răbdător, care să te iubească cu adevărat. Evită oamenii fără un țel în viață, evită bărbații care promit prea multe deși faptele lor lasă de dorit. Tu poți și vei face totul singură, iar asta sperie pe oricine. Doar bărbatul potrivit va rămâne, te va susține și îți va dărui liniștea de care ai nevoie. Draga mea, tu ești o furtună și puțini bărbați știu cum să te calmeze.”
Cu cât citești mai mult, cu atât te conștientizezi mai bine ca femeie! Simți mai intens, revezi anumite detalii ale vieții și te întrebi dacă ai procedat bine sau ai fi putut face o altă alegere… Dar, înveți mai ales, că niciodată nu este prea târziu să pui ordine în viața ta!
„Femeie, nu uita că ești minunată! Înainte de a te lăsa iubită, învață să-ți iubești defectele, să-ți pui în valoare calitățile și învață să fii fericită chiar și atunci când ești singură.”
O carte pe care cred cu tărie că ar trebui să o citească fiecare femeie, fie ea mai tânără sau ceva mai în vârstă! Fiecare poate învăța câte ceva despre sine; ceva ce a stat ascuns sau uitat într-un colț; ceva ce nu-i nicicând prea târziu să-l scoți la lumină!
În viața Mariei apare Vlad – pe care-l cunoaște în mediul virtual, pe o rețea de socializare….
Mie personal, aceste relații de cuplu dezvoltate pe internet, nu prea îmi inspiră încrederea. Recunosc, ceea ce știu despre ele este din auzite, de pe la prietene care au trecut prin așa ceva, dar încă nu am aflat de vreo astfel de relație, care să fie suficient de durabilă încât să reziste probei timpului…
Dar, să revenim la Maria și Vlad; și la Elena și introspecția tinereții care a zburat…
Sfaturi! Asta îți oferă această carte. Este un mic ghid despre a fi femeie!
Tu ești puternică! Tu ești specială! Dumnezeu ți-a dăruit glas pentru a spune ceea ce gândești! Vei iubi din nou, Maria! Chiar dacă nu ești bine, chiar dacă îți plânge sufletul, rupt în bucăți, chiar dacă te apasă nenumărate gânduri, chiar dacă surâzi și spui că ești bine, doar tu știi câte greutăți ai înfruntat și câte momente grele ai depășit. Iubește-te. Doar așa vei învăța să iubești din nou. Iartă-te, ești un simplu om într-o lume prea mare.”
Plină de profunzime această carte! Autoarea reușește să mă facă să conștientizez că orice moment este unic și trebuie trăit la maxim, dar mai ales, apreciat!
Vlad și Maria: unul în România, altul în Italia… Iar Vlad îi spune că nu vrea decât să fie prieteni… Ceea ce Mariei îi aduce doar durere și lacrimi, suferință, deși cei doi s-au văzut doar o dată pe webcam.
Mi se pare un tip cu mult bun simț, care nu își dorește să o rănească.
„Sunt un simplu om, un suflet de femeie, ce își dorește iubire. Oare nu merit o șansă?”
Multe dintre rândurile cărții și-au găsit ecoul în sufletul meu! Decizii luate sub impulsul momentului și pe care le-am regretat, altele care mi-au adus multe bucurii…
„Când o femeie plânge, să o iei în brațe. Când o femeie râde, să râzi cu ea. Când o femeie tace, să ai răbdare, să o întrebi cum se simte, să nu pleci de lângă ea: atunci are cea mai mare nevoie de tine.”
Este ca un sfat pentru toți bărbații. Cuprinde multe adevăruri.
La finalul cărții eram pur și simplu uimită de emoțiile pe care mi le-a stârnit! Uimită de faptul că, după ce am dat ultima pagină, am realizat că a fi femeie înseamnă multe lucruri. Dar, mă întreb, câte femei sunt conștiente că sunt femei? Câte realizează că ar trebui să fie apreciate?

eu-sunt-femeie5

Asta, pe lângă poveștile de viață ale Mariei și Elenei, chiar și a Laurei; care m-au făcut să zâmbesc și să mă întristez, dar mai ales, m-au făcut să apreciez cu adevărat persoana care îmi este alături pe drumul vieții și care mă iubește în ciuda defectelor mele, sau poate, tocmai datorită lor! Care mă cunoaște cu adevărat! Uneori, mai bine decât mine!
Nota mea pentru carte este 10!!!
„Am învățat că lucrurile se întâmplă cu un sens. Oamenii se cunosc, oamenii se despart. Oamenii se iubesc, oamenii se respectă. La sfârșit, tot ce ne rămâne sunt amintirile și greșelile.
Să nu-ți pară rău că ai iubit, pentru că inima știe ce este mai bine pentru tine.”

colaj-eu-sunt-femeie

Mulțumim Librăria Librex pentru exemplarul oferit pentru recenzie.
Cartea Eu sunt femeie poate fi comandată pe site-ul Librăria Librex.

Recenzii și prezentări cărți autori români

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *