Delicatese Literare
Prezentari carti

Extraordinara poveste a micuței – Faimoasa Madame Tussaud de Edward Carey, Editura RAO

Extraordinara poveste a micuței

(Little – 2018_

Edward Carey

Editura RAO

Data de publicare: 08.03.2021

Categorie: FICȚIUNE ADULȚI

Domeniu: ROMAN ISTORIC

Format: BIBLIOTECA RAO

Număr de pagini: 480

Povestea legendarei Madame Tussaud, doamna figurilor de ceară
Un roman despre artă, despre clasă, despre hotărâre și despre modul în care păstrăm și apărăm ceea ce iubim
Recomandat amatorilor de istorie și de ficțiune istorică
EDWARD CAREY este romancier, dramaturg și artist vizual. Printre romanele sale precedente se numără Observatory Mansions și Alva & Irva, iar seria lui de succes pentru tineri adulți, Iremonger Trilogy, a fost nominalizată drept cartea cea mai bună a anului de către The New York Times Book Review, de postul public de radio NPR și de alții. Născut în Anglia, Carey predă acum la Universitatea Texas din Austin, unde trăiește alături de soția lui, scriitoarea Elizabeth McCracken, și de familia lor.

Povestea ciudată, pe alocuri macabră, dar absolut memorabilă a unei orfane ambițioase, care devine doamna figurilor de ceară din Parisul revoluționar.

În 1761, o fată minusculă, cu aspect ciudat, se naște într-un sat din Elveția. După moartea părinților ei, Marie devine ucenica unui sculptor excentric în ceară, care o inițiază în tainele modelajului. Apoi, ajunsă pe străzile pline de pericole ale Parisului, întâlnește o văduvă aspră și pe fiul acesteia. Împreună, ei transformă o casă abandonată într-o sală de expoziții pentru mulaje reprezentând capete de ceară, iar spectacolul de vine o atracție locală. Pe măsură ce vestea talentului ei se răspândește, Marie este chemată la Versailles. Dar, în afara zidurilor palatului, Parisul se transformă: mașina revoluționară cere nenumărate capete, iar la muzeul de ceară capetele sunt... după pofta inimii.

”O realizare uimitoare… Un roman despre limitele capacității umane și ale in geniozității, care se citește compulsiv… E greu să găsești un termen de comparație. Dickens și David Lynch? Defoe și Margaret Atwood? Judecați singuri!“ – Gregory Maguire
„Un portret delicios de straniu al unei tinere orfane care-și pune în valoare excentricul meșteșug în mijlocul tumultului Revoluției franceze. Flerul lui Carey pentru macabru a atras nenumărate comparații cu Tim Burton. În timp ce moartea bântuie permanent această poveste, între personaje vibrante și detalii istorice, Extraordinara poveste a micuței este un roman care ține de viață.“ – Time.

Spune-ți părerea!