Delicatese Literare
Prezentari carti

Faimosul libertin de Mary Balogh, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Faimosul libertin 

(The Notorious Rake – 1992)

Mary Balogh

Editura Litera/Lira

Colecţia Cărţi Romantice

  1. Între decență și dorință – The Trysting Place (1986) – prezentare
  2. Iubirea e un joc periculos – A Counterfeit Betrothal (1992) – prezentare
  3. Faimosul libertin – The Notorious Rake (1992)
Lordul Edmond Waite întruchipează tot ce disprețuiește
Lady Mary Gregg. E destrăbălat, lasciv, ironic – cel mai faimos și mai căutat libertin din regat.
Din fericire, Mary nu are de ce să se teamă de acest prinț al dezmățului. O văduvă intelectuală ca ea nu poate reprezenta o tentație pentru un bărbat care caută frumuseți prostuțe pe care să le ducă în patul lui.
Mary este pedantă, nu îndeajuns de frumoasă, cu o reputație nu tocmai ireproșabilă și trecută binișor de prima tinerețe – sau cel puțin așa o vede Edmond, un mare cunoscător în materie de femei. Dar el este în căutarea unei amante, și întâlnirea lor surprinzătoare îi arată că Mary pare să aibă talente nebănuite. Însă nu întotdeauna lucrurile sunt așa simple cum par la prima vedere, căci Mary nu este deloc prada ușoară cu care Edmond e obișnuit.
Când se trezește că Lord Waite o urmărește cu hotărâre, Mary este uluită. Încă și mai surprinzătoare este reacția ei la avansurile lui șocante. Cum să rămână o lady în fața acestui bărbat care știe atât de bine să o facă să se simtă femeie?
„O dorea. Dar nu ca pe o tovarăşă ocazională de pat, cineva cu care să-şi petreacă în chip plăcut orele plictisitoare ale unei existenţe inutile. Mai mult decât atât. Ca pe o amantă pe termen lung – pe termen foarte lung, dacă performanţele ei continuau să fie la nivelul celor din prima noapte. Voia să îşi înceapă ziua cu ea, voia ca ea să fie desertul de la prânz, exerciţiul de după-amiază, aperitivul serii, cântecul de leagăn al nopţii şi drogul din miez de noapte.”
„Bărbatul pe care îl vedea ea şi pe care credea că îl cunoştea nu era o persoană mai reală decât femeia pe care o vedea el. Cei doi oameni care se întâlniseră şi se iubiseră frenetic în timpul unei furtuni turbate nu erau oamenii pe care îi cunoştea lumea bună şi oamenii pe care şi-i închipuiseră ei până în noaptea aceea. El înţelegea asta clar. Trebuia să înţeleagă şi ea.”
„El nu credea în dragoste. Dragostea aducea numai durere şi amărăciune. Dragostea ruina viaţa, lipsind-o de orice înţeles şi orientare. El credea doar în poftă, în satisfacerea pornirilor trupului. Şi da, ea avusese dreptate. Numai fizicul conta. Nimic altceva. Nu mintea. Nu conştiinţa. Ce îi păsa lui de conştiinţă?”
„[…] nu avea să se mai teamă niciodată de ea ca de o femeie inteligentă şi mai presus de el. Probabil era inteligentă. Dar era o femeie pasională, lipsită de inhibiţii, feminină.”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul FAIMOSUL LIBERTIN de Mary Balogh, volumul al treilea al seriei Waite – apariție vineri 21.09.2018 la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei!
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

Recenzii Mary Balogh

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *