Delicatese Literare
Prezentari carti

Fascinația de Sylvia Day – un roman Crossfire, Editura Litera

Fascinaţia (Captivated by You17876893
Sylvia Day
Editura Litera
Face parte din seria Crossfire:
  1. Atracţia (Bared to You) – prezentare carte aici
  2. Revelaţia (Reflected in You) – prezentare carte aici
  3. Împlinirea (Entwined with You) – prezentare carte aici
  4. Fascinaţia (Captivated by You)
  5. Descătuşarea (One with You) – recenzia aici
PATIMA… VRAJA… FASCINATIE
O RELATIE CARE ATINGE NOI CULMI SI ABISURI CU FIECARE ZI

captivated_quote2

Gideon ma numeste Ingerasul lui, insa el este cel care reprezinta un miracol pentru viata mea. El este razboinicul meu minunat si ranit, atat de hotarat sa se lupte cu demonii mei, in vreme ce refuza sa si-i infrunte pe ai lui. Juramintele pe care le-am schimbat ar fi trebuit sa fie legatura care sa ne apropie tot mai mult, dar in schimb au deschis rani vechi, au expus dureri si incertitudini adanc ingropate si au atras dusmani aprigi care pandeau din umbra. Am inceput sa simt cum se indeparteaza de mine, si astfel cea mai mare teama a mea se transforma in realitate; acum dragostea imi este pusa la incercare in feluri pe care nu sunt sigura ca am suficienta putere sa le indur. Cand credeam ca traim cele mai luminoase momente ale vietii noastre, intunericul din trecutul lui a inceput sa inconjoare si sa ameninte tot ceea ce am construit cu atata efort. Iar acum, in fata noastra se afla o alegere teribil de dificila: sa ne refugiem in siguranta familiara a vietilor pe care le avea fiecare inainte sau sa luptam pentru un viitor care brusc a inceput sa para un vis imposibil si lipsit de speranta…
În Fascinația, spre deosebire de primele trei cărți din serie care au fost povestite la persoana întâi de Eva, aflăm și gândurile lui Gideon, alternând capitolele povestite din perspectiva ambelor personaje.
Căsătoria făcută în secret de ochii celorlalți, în loc să-i apropie, a scos la iveală noi incertitudini. Gideon refuză să-și înfrunte proprii lui demoni, apărând tensiuni în relația lui cu Eva când aceasta încearcă să îl forțeze să se deschidă față de ceilalți. În același timp, obsesia lui față de ea și teama să nu o piardă îl fac pe Gideon să facă greșeli, sufocând-o pe Eva cu nevoia lui de control obsesiv și rănind-o când aceasta și-a dat seama că el a manipulat lucrurile pentru a o determina să vină să lucreze pentru el. Eva, speriată că el nu se va schimba niciodată, îl părăsește o săptămână, în care refuză să comunice cu el, timp în care Gideon este aruncat în cea mai cruntă disperare. Eva își dă seama că nu poate să trăiască fără el și este gata să-l accepte oricum înapoi, dar Gideon o surprinde încă o dată, dovedindu-i că de dragul ei este dispus să se schimbe, mergând, așa cum sugerase ea, la terapeutul lor de cuplu și destăinuindu-i abuzurile la care a fost supus în copilărie.

captiv

Citate:
”Acolo, în biroul meu, în vârful clădirii Cross Industries, puteam să țin în frâu toate detaliile. Nu mă îndoiam de nimic și cu atât mai puțin de mine.”
”Am așteptat, cu o speranță care nu voia să moară, ca ea să mă caute. Să mă sune ori să comunicăm într-un fel. Încă o ceartă teribilă ar fi fost mult mai bună decât tăcerea aceea sfășietoare.”
”Pe de altă parte, nu-mi puteam închipui cum aș fi putut trăi fără el, și gata. Mă simțeam moartă pe dinăuntru. Singurul gând care mă ajuta să merg mai departe era credința că o să găsim până la urmă o cale să rezolvăm problemele și să fim împreună.”
”- Eva?
Mi s-au umplut ochii de lacrimi la auzul glasului lui Gideon. Era acum atât de aspru, de parcă ar fi răgușit. Și ceea ce era și mai rău era speranța care răzbătea din felul în care îmi spusese numele, dorul disperat de care era cuprins.”
”Am rămas așa la masă, împreună, privind cum se trezește orașul din somn. Cerul se lumina. Iar ritmul vieții devenea mai rapid.
Era o nouă zi, care ne aducea șansa unei noi încercări.”

cross

Cărțile autoarei Sylvia Day pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, emag.ro, dol.ro, librariadelfin.ro

28 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *