Delicatese Literare
Prezentari carti

Fata de la castel de Santa Montefiore, Editura Litera, Colectia Carti Romantice

Fata de la castel

(The Girl in the Castle – 2015)

Santa Montefiore

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

1. Fata de la castel (The Girl in the Castle – 2015)
2. Daughters of Castle Deverill – 2016
3. The Last Secret of the Deverills – 2017
Comitatul Cork, Irlanda. 1900 este anul care marchează începutul unui nou secol și nașterea a trei femei cu destine diferite: Kitty Deverill, fiica exuberantă a stăpânilor anglo-irlandezi ai castelului; Bridie Doyle, mai bună prietenă a lui Kitty și fiica bucătăresei irlandeze, care visează ca într-o bună zi să fie bogată, să aibă o viață strălucitoare, să aibă… mai mult; și Celia Deverill, extravaganta verișoară englezoaică a lui Kitty.
Fetele cresc împreună pe domeniul de vis al castelului Deverill, dar viața lor senină este amenințată când lupta pentru independență a Irlandei ajunge pe tărâmul lor izolat și liniștit. Bastion al supremației englezești, castelul este amenințat de distrugere, pe măsură ce războiul se apropie.
Bridie află cel mai întunecat secret al lui Kitty, și asta o face să aibă resentimente față de fata de la castel, care pare să aibă tot… Iar Kitty, îndrăgostită de rebelul Jack O’Leary, este sfâșiată între sentimentul de loialitate pentru familia anglo-irlandeză și dragostea profundă pentru Irlanda și Jack.
Zguduite de trădări, cu lumea transformată în cenușă, fetele sunt aruncate în colțuri diferite ale lumii. Și totuși, ceva rămâne neschimbat – dorul profund după castelul Deverill și amintirile care nu pot fi uitate…
„– Sunt un bărbat gelos, Kitty.
– Nu ai de ce să fii gelos. Sunt a ta, trup şi suflet. Să nu te îndoieşti niciodată de asta.
El o sărută din nou, apăsat şi înfocat, de parcă ar fi ştiut în adâncul sufletului că într-una din zilele ce aveau să vină urma să o sărute pentru ultima oară; că ea nu avea să fie niciodată a lui. Iar Kitty, care nu-şi dădea seama de profunda lui teamă, râse de înfocarea lui şi îşi ridică bărbia, astfel ca el să-şi poată îngropa faţa în gâtul ei.”
„Săruturile lor erau furate, prin urmare, mai preţioase ca oricând. Deveniseră o mică insulă înconjurată de un ocean ostil, cu nave inamice în toate părţile. Se agăţau unul de altul, trăind intens şi în prezent, căci nici unul nu îndrăznea să privească mai departe, pentru că viitorul era întunecat ca noaptea.”
„–Ţi-aş da Irlanda, dacă aş putea, spuse el încet, privind-o serios prin ochelarii lui rotunzi. Te-aş duce înapoi şi te-aş privi înflorind ca florile purpurii ale ierbii-negre de pe dealuri. Îşi trecu degetele peste obrazul ei ud. Nimic nu m-ar face mai fericit decât să mă întorc la castelul Deverill şi să-ţi reconstruiesc casa piatră cu piatră. Mi-aş vinde sufletul pentru asta.”
Veți citi povestea lor în romanul FATA DE LA CASTEL de Santa Montefiore – apariție vineri 11.05.2018 la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei.

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

 

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *