Delicatese Literare
Recenzii

Fata invizibilă – Blue Jeans – Editura RAO – recenzie

Fata invizibilă

(La chica invisible – 2018)

Blue Jeans

Editura RAO

Colecția Rao Passion

Data apariție: feb. 2022

Nr. pagini: 512

Genul: romantic-suspans

Blue Jeans este un pseudonim al lui Francisco de Paula Fernandez Gonzalez. S-a născut în 1976 la Sevilla, mai exact, pe 7 noiembrie. A început Facultatea de Drept, însă neconvingându-l, a decis să se mute la Madrid pentru a începe o carieră în Jurnalism. Cifrele sale de vânzări sunt în continuă creștere și au explodat cu aproape jumătate de milion de exemplare vândute în Spania. Este unul dintre cei mai urmăriți autori pe rețelele de socializare.

  1. Fata invizibilă – La chica invisible – 2018
  2. El puzle de cristal – 2019
  3. La promesa de Julia – 2020

Aurora Ríos este invizibilă pentru aproape toată lumea. Evenimentele din trecut au făcut-o să se izoleze de lume. La șaptesprezece ani, nu are prieteni și s-a săturat de oamenii din oraș care o vorbesc pe la spate.
Într-o noapte de mai, mama ei nu o găsește acasă când se întoarce de la serviciu. Nu este un lucru obișnuit.

Aurora este găsită moartă a doua zi dimineață în vestiarul liceului ei, Rubén Darío. A fost lovită în cap și o busolă este găsită lângă corpul ei. Cine este responsabil pentru acel eveniment teribil?

Cu o intrigă bine construită, personaje interesante și ritm alert, Fata invizibilă reușește să te captiveze de la primele pagini.

Pe lângă cazul de crimă învăluit în mister, autorul Blue Jeans atinge mai multe subiecte sensibile: LGBT, consumul de droguri, efectul devastator al divorțului părinților asupra copilului, bullyingul în școală, divergențele dintre generații, practici sexuale deviante precum voyeurismul, imaturitatea și instabilitatea specifică adolescenței.

Pendulările între capitolele trecut-prezent te ajută să culegi informații care să te conducă la elucidarea cazului, însă tabloul complet se conturează abia spre final, autorul ducându-te de mai multe ori pe piste false.

Moartea Aurorei Rios, o adolescentă în vârstă de 17 ani, a zdruncinat din temelii liniștea micului orășel în care locuia, stârnind o adevărată furtună care va marca, după cum vedea, mai multe destine.

Julia, personajul principal al cărții, fusese colegă de clasă cu Aurora. Pasionată de șah și cu o inteligență mult peste medie, Julia era fiica lui Miguel Angel, inspector de poliție, și a Aitanei, medic legist. Cel mai bun prieten al Juliei era Emilio, un băiat introvertit, care avea o relație foarte tensionată cu părinții lui.

Moartea brutală a Aurorei, găsită în vestiarul liceului cu capul spart, având lângă ea o busolă, a tulburat-o din cale afară pe Julia, care a decis să înceapă propria ei anchetă pentru a afla adevărul, ajutată de Emilio.

La prima vedere, nici una din cunoștințele ei nu părea capabilă de crimă, dar totuși cineva o făcuse, dintr-un motiv obscur, greu de ghicit. Din acest motiv, cercul suspecților era unul foarte larg, cuprinzându-i pe toți colegii și profesorii care se aflau la acea oră în școală sau în apropierea ei și nu aveau un alibi pentru intervalul de timp în care se produsese crima.

Ițele aveau să se complice și mai mult odată cu producerea celei de-a doua crime, tot în incinta liceului. Sinceră să fiu, comportamentul celei de-a doua victime mi s-a părut cel puțin stupid. Deși avea mari îndoieli în privința persoanei cu care urma să aibă o întâlnire, în loc să-și creeze o plasă de siguranță care să o ajute să scape cu viață în caz că presimțirile ei sumbre s-ar fi adeverit, ea a preferat să riște, lăsând doar un mesaj pentru Julia, conținând un indiciu extrem de complicat, ascuns într-o partidă de șah, pe care aceasta trebuia să-l deslușească pentru a afla numele ucigașului ei. Efectiv nu am înțeles de ce nu a lăsat direct numele acestuia, întârziind astfel ancheta cu câteva zile, timp în care Julia s-a chinuit din răsputeri să dezlege acel puzzle încâlcit.

Totuși, chiar și după ce Julia a rezolvat respectiva șaradă, cazul era departe de a fi încheiat, noi complicații ieșind la suprafață.

În plan secundar, asistăm la mai multe complicații amoroase. Julia fusese îndrăgostită cândva de Emilio, însă sentimentele ei pentru el se transformaseră între timp într-o caldă prietenie, fiind îndrăgostită de Ivan, un băiat mai mare cu un an decât ea. Emilio, în schimb, era îndrăgostit până peste cap de Julia. Vanessa, iubita lui Ivan, avea o relație paralelă cu Ingrid. Iar toate indiciile arătau că Aurora mersese la o întâlnire amoroasă în seara în care fusese ucisă.  Cu cine oare?

Vă las plăcerea să descoperiți singuri dezlegarea tuturor misterelor în carte.

Epilogul cărții se sfârșește abrupt, deschizând calea spre următorul volum din serie, care sper să apară cât mai repede!

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți LGBT

 

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *