Felix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt, Editura Humanitas Fiction

0

Felix și izvorul invizibil

(Félix et la source invisible – 2019)

Eric-Emmanuel Schmitt

Editura Humanitas Fiction

An apariție: 2020
Nr. pagini: 144
Traducător: Doru Marea
Colectie: Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt
Face parte din seria Ciclul invizibilului (Le Cycle de l’invisible)
În neobositul cartier parizian Belleville, cafeneaua „La Muncă“ e un reper al bunei dispoziții.
Fatou, tânăra patroană, o senegaleză plină de viață, și-a câștigat, cu veselia ei molipsitoare și știință de a ascultă și sfătui, o clientela fidelă și pestriță.
Simone, travestitul cu talent contabil, domnul Sophronides, filozoful pesimist, sau înduioșătorul Robert Larousse, care citește marile dicționare în ordine alfabetică, alcătuiesc o mare familie pentru ea și pentru fiul ei, Felix, pe care îl crește singură.
Dar echilibrul perfect al vieții lor este spulberat într-o zi, odată cu planurile de viitor ale lui Fatou, care devine brusc o umbră.
Pentru a-și recăpăta mama, Felix, ajutat de pitorescul unchi Bamba, apelează la vraci și vrăjitori care se dovedesc însă niște șarlatani.
În ultima instanța însă, Fatou nu-și va putea găși liniștea și drumul către cei dragi decât prin întoarcerea acasă – pe malul fluviului Senegal. Sufletul ei, asemenea baobabului străvechi de lângă satul natal, este adânc înrădăcinat în pământul fierbinte al Africii, și se adapă din izvorul invizibil al energiei și iubirii care animă tot ce e viu. Iar secretul acestui izvor ii va fi dezvăluit si lui Felix.
Un mic roman strălucit, feeric. – Le Point
O parabolă animistă. – Le Figaro
Una dintre cele mai emoționante povești din Ciclul invizibilului. – Le Pelerin

Cărțile autorului Eric Emmanuel Schmitt pot fi comandate pe libhumanitas.roelefant.ro, libris.rolibrex.rodol.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Eric-Emmanuel Schmitt

About Author

Spune-ți părerea!

%d blogeri au apreciat: