Delicatese Literare
Prezentari carti

Fellside de M.R. CAREY, Editura Nemira, Colectia Suspans

Fellside

M.R. CAREY

Editura Nemira

Colectia: Suspans
An aparitie: 2017
Numar pagini: 512
Traducator: Ruxandra Toma
Titlu original: Fellside
Autorul romanului Fata cu toate darurile, aparuta de asemenea la Editura Nemira.
M. R. Carey (născut în 1959 în Marea Britanie) este un prolific scriitor de romane, scenarii și benzi desenate. În prezent scrie pentru DC și Marvel, contribuind, printre altele, la seriile X-Men și Fantastic Four. Romanul Fata cu toate darurile, din 2014, ecranizat în filmul cu același nume lansat un an mai târziu, a fost un adevărat fenomen de piață, atât în Marea Britanie cât și în Statele Unite. În 2017, Carey a publicat și continuarea: Băiatul de pe pod.
Fellside e o închisoare de maximă securitate pentru femei, situată undeva într-un ținut mlăștinos din Yorkshire.
Jess Moulson și-ar putea petrece tot restul vieții acolo, deși nu-și amintește crimă pentru care e  condamnată. Nu știe cum a murit băiețelul care locuia deasupra apartamentului sau în seară care i-a schimbat viață, dar ziariștii s-au grăbit s-o numească „criminală de copii“.
Fellside este un loc unde până și pereții șoptesc. Iar cea mai puternică este chiar vocea băiețelului omorât. Mintea îi joacă feste lui Jess sau chiar i se cere ajutorul dintr-o altă lume?
M.R. Carey îmbină un crime thriller întunecat cu o inedită poveste cu fantome, plină de întorsături de situație și de momente care taie respiratia.
Original, plin de suspans și extrem de puternic.“ The Guardian
O carte care te bântuie și îți frânge inima.“ Vogue
 „Acum nu îi mai era teamă să cutreiere prin curentul de amintiri, de-a lungul unui țărm de care se loveau valurile trecutului. Acum nu mai simțea decât ușurare. Era că și cum s-ar fi întors acasă, sau cel puțin într-un loc care o cunoștea și o primea înapoi cu dragă inima; un loc asemenea unui paradis al copilăriei, asemenea unei căsuțe dintr-un copac sau al unei cazemate din perne. Locul Celălalt.
Îsi surprinse propriul chip reflectat în lumea prin care trecea, ecouri stinse ale plutirii ei printr-un aer care nu era aer sau pe deasupra unei ape care nu era apă, ci gândurile femeilor din Fellside. Majoritatea nu dormeau încă, dar își întorseseră ochii interiori către Moulson, care trecea prin față ferestrelor micuțe ale sufletelor lor. Îndreptându-se spre noaptea unde trăiau cu toate.“
 Sursa: Editura Nemira

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *