Femeia dorită de Nora Roberts, Editura Miron

11

Femeia dorită

Nora Roberts

Editura: MIRON
Nr. pagini: 606
Titlu original: Black Hills
O carte apăruta de curând la Editura Miron – reeditare
Nora Roberts, considerată scriitoarea de bestseller-uri numărul 1 a cotidianului New York Times, este autoarea a mai mult de 170 de romane, publicate în peste 300 de milioane de exemplare.
Cu romanul «Femeia dorită» Nora Roberts ne conduce pe Dealurile Negre din Dakota de Sud, unde umbrele ascund secrete, vînătorii stau la pîndă, la fel un ucigaș cu instincte ciudate… iar o prietenie din copilărie devine o pasiune înflăcărată.
O vară la Dakota de Sud la ferma bunicilor lui nu este o idee grozavă pentru un băiat de unsprezece ani, dar Cooper Sullivan găseşte lucrurile un pic mai suportabile când descoperă fata vecinilor – Lil Chance. Chiar şi lecţiile de călărie nu sunt la fel de groaznice cum credea Coop că ar fi. În fiecare an, cu vizita anuală de vară, prietenia lor se adânceşte de la jocuri nevinovate la sărutări furate, dar din păcate va avea parte de o experienţă care continuă să îl bântuie: descoperirea terifiantă a unui cadavru.
Pe măsură ce trece timpul, Lil rămâne credincioasă aspiraţiei ei de a deveni biolog, pentru a descoperi fauna sălbatică şi a proteja terenurile familiei ei, în timp ce Coop se luptă cu pretenţia tatălui său ca el să urmeze facultatea de drept şi să se alăture firmei de familie.
Doisprezece ani după ce au mers ultima dată împreună mâna în mâna, soarta i-a adus înapoi pe Coop şi Lil la Black Hills, când oameni dragi lor au nevoie de ei.
Coop a părăsit recent viaţa lui de anchetator în New York, cu ritmul ei rapid, pentru a avea grijă de bunicii lui bătrâni şi ferma de acasă.
Cu toate că amintirile încă o bântuie, Lil nu a lăsat nimic să-i oprească visul de a deschide Chance Wildlife Refuge, dar atunci când farse mici şi acte de distrugere au loc, amintiri legate de o crimă nerezolvată de demult ies la iveală, iar Coop trece la acţiune pentru a o proteja pe Lil.
Atât Lil cât şi Coop cunosc pericolele naturale care pândesc în peisajul sălbatic al Black Hills. Acum, ei trebuie să lucreze împreună pentru a scoate la iveală un criminal cu instincte nefireşti, care i-a luat în vizor ca pradă.
”El trebuia să știe încotro se îndrepta ea acum, dar n-avea ce face. Trebuia să intre în raza de acțiune a camerei de supraveghere, sperând că cineva o va vedea. Apoi să se ascundă. Cu atâta iarbă inaltă, se putea ascunde. 
Avea cuțitul în gheată. El nu știa asta. Nu era lipsită de apărare. Înșfăcă o piatră, strâmgând-o tare în pumn. La naiba de adevărat, nu era fără apărare. 
Dumnezeule, avea nevoie să se odihnească. Să-și tragă respirația. Și-ar fi vândut și sufletul pentru o singură sorbitură de apă. Își dori ca luna să intre după nori, doar câteva minute. Acum și-ar fi putut găsi drumul în întuneric, iar întunericul o va ascunde. 
Mușchii de la picioare plângeau în timp ce se chinuia să urce o nouă pantă. Degetele îi erau amorțite de frig. Respirația îi ieșea întretăiat, mici fantome de abur, în timp ce gâfâia, forțându-se dincolo de limita suportabilității.”

black hills

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

About Author

11 comentarii

  1. Oprea Denisa on

    Nora Roberts nu e chiar printre autoarele mele preferate, mi se pare ca toate cartile ei urmeaza acelasi tipar, capitol cu capitol, sa nu mai spun de finaluri care sunt exact la fel in toate povestile ei :))

  2. Mie imi place Nora, ba chiar mi se pare o autoare ce reuseste cu succes sa abordeze diferite genuri. Dar, fiecare cu parerea lui…. Am citit cartea inca de cand a aparut prima data la editura, foarte alerta si cu o acțiune ce te tine in suspans!

  3. Balan Daniela on

    si eu sunt fan N.R. dar cartea asta inca n-am citit-o cu toate ca am foarte multe carti ale autoarei ! ms pentru prezentare

Spune-ți părerea!