Fetele de la tara de Edna O’Brien, Editura Nemira

6

Fetele de la țară

Edna O’Brien

Editura Nemira

Colecția Babel
An aparitie: 2018
Titlu original: Country Girls
Primul volum din Country Girls Trilogy
  1. The Country Girls
  2. Girl with Green Eyes
  3. Girls in Their Married Bliss
Edna O’Brien, născută în 1930 în Tuamgraney, Irlanda, este considerată una dintre cele mai valoroase scriitoare contemporane. Într-o carieră de peste cincizeci de ani, a publicat multe romane, povestiri, piese de teatru și poezii.
Country Girls (1960), debutul ei în roman, care avea să devină mai târziu o trilogie (Fetele de la țară/Editura Nemira), a avut curajul să rupă tăcerea în care erau învăluite teme-tabu legate de sexualitate și societate în Irlanda după Al Doilea Război Mondial. Au urmat multe volume recompensate cu premii importante, printre care The Light of Evening și The Love Object. Romanul ei de debut, Scăunele roşii, a apărut de asemenea la Editura Nemira.
Interzisă în Irlanda imediat după apariţie pentru felul în care abordează subiecte-tabu legate de sexualitate şi societate, trilogia „Fetele de la țară” pune sub lupă vieţi de femei, de la zilele vesele din tinereţe la atmosfera rece de la maturitate, de la speranţă la disperare.
Edna O’Brien priveşte în profunzimea lucrurilor cu francheţe, cu brutalitate, cu lirism, creând o saga dureroasă, dar nu lipsită de umor.

Viziunea subtilă şi curajoasă a scriitoarei irlandeze continuă să aibă rezonanţă şi în secolul XXI.

În curând, la Editura Nemira, în colecția Babel! 

 

Cărţile autoarei Edna O’Brien pot fi comandate de pe nemira.ro, efefant.rolibrarie.net, libris.ro

About Author

6 comentarii

Spune-ți părerea!