Delicatese Literare
Prezentari carti

Fetița pierdută de Emily Gunnis, Editura Litera, Colecția Buzz Books 

Fetița pierdută

(The Lost Child – 2019)

Emily Gunnis

Editura Litera

Colecția Buzz Books 

Nr. pagini: 352

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Fetița pierdută spune povestea impresionantă a trei generații de femei.

Emily Gunnis este una dintre cele patru fiice ale autoarei de bestselleruri Penn Vincenzi. După licență, a lucrat pentru BBC, ca scenaristă de filme de televiziune, însă disciplina profesională nu i s-a potrivit. Concomitent cu căutările profesionale care au urmat, Emily Gunnis s-a orientat către o carieră literară. De aceeași autoare, în colecția Buzz Books a apărut ”Fetița din scrisoare”.

La treisprezece ani, Rebecca trece printr-un coșmar care o va urmări toată viața: într-un acces de furie, tatăl ei, un veteran traumatizat de ororile trăite în cel de-al Doilea Război Mondial, îi ucide mama, apoi se sinucide.

Peste ani, Iris și Jessie, fiicele Rebeccăi, știu că mama lor nu va vorbi niciodată despre acea noapte teribilă. Dar când Jessie dis­pare, cu bebelușul ei grav bolnav, Iris își dă seama că în trecut s-ar putea afla cheia dispariției surorii sale.

Trei generații de femei evoluează în capitole scurte, alerte, care ne poartă cu abilitate peste decenii, în trei momente decisive pentru destinul fiecăreia. Dincolo de intriga extrem de complicată și captivantă, cartea vorbește despre dramele specifice epocilor pe care le străbate: războiul cu distrugerile lui ireparabile; ordinea socială abuzivă care încalcă drepturile naturale ale femeilor; dilema alegerii între familie și profesie. Șapte decenii de secrete se dezvăluie pas cu pas, în cele mai neașteptate moduri, iar firele narațiunii, în sfârșit, se leagă.

„Total acaparator, tensionat și puternic. Un roman încărcat emoțional, obsedant, emoționant!“  (Adele Parks)

„Greu de lăsat din mână. Ritm rapid, intrigă strălucită și, uneori, extraordinar de trist… are toate caracteristicile unui bestseller.“  (Lesley Pearse)

„Pierdere, trădare și secrete vechi de decenii… Excepțional!“  (Heat)

„O carte cu adevărat strălucită și emoționantă.“  (Karen Hamilton)

 

Cartea Fetița pierdută de Emily Gunnis – de vineri, 2 aprilie 2021! 

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din Colecția Buzz Books

Recenzii și prezentări cărți thriller

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *