Delicatese Literare
Recenzii

Fiica infernului, Seria Stringent de Dyana Pîslaru, Editura Quantum – recenzie

Fiica infernului

Cartea întâi a Seriei Stringent

Dyana Pîslaru

Editura QUANTUM

Anul apariției: 2019
Număr pagini: 312
”Sunt un demon. Sângele Phiarei curge prin venele mele. Destinul îmi îndeamnă pașii spre întuneric, natura mea îmi spune că trebuie să fiu malefică, însă inima mi-a fost atinsă de o altă magie, mult mai puternică. Iubirea.
Mă agăț de fărâma de umanitate rămasă în suflet și continuu să mă mint că sunt mai bună decât creaturile Infernului. Caut locul căruia îi aparțin, caut sufletul căruia m-am abandonat și care, prin amintiri vagi, încă blochează abisul întunecat de sub picioarele mele. Caut să mă conving că merit iubirea și loialitatea celor din jurul meu. Continui să mă mint că iubirea este cea mai puternică și pură magie. Și lupt pentru asta. Lupt pentru supraviețuire, pentru dragostea iluzorie și dureroasă, pentru a-mi demonstra, mie și celorlalți, că sunt mai mult decât fiica Infernului, mai mult decât un monstru. Mi-e teamă doar că, în disperarea bătăliei în care sunt prinsă, voi pierde din vedere adevăratele valori și voi îmbrățișa întunericul din mine.”
Dyana Pîslaru este o tânără voce a literaturii române contemporane, o autoare foarte talentată care după ce ne-a încântat cu o poveste de dragoste cu iz oriental în ,,Pictează-mă în culori indiene„, o carte frumoasă, plină de culoare și foarte bine documentată, revine în mod surprinzător cu un roman fantasy fascinant, plin de acțiune și suspans, dar și cu o poveste de dragoste fermecătoare între ,,fiica Infernului” și un simplu muritor!
Autoarea ne introduce într-o lume spectaculos creată, plină de mister, tărâmuri magice și creaturi nebănuite, o lume împărțită în trei tărâmuri: Infernul, tărâmul demonilor, o lume a terorii, sălașul celor mai crude și distrugătoare creaturi; Lumea de jos, populată în cea mai mare parte de muritori și Azraatul un tărâm sacru al magiei care face parte din Lumea de jos, fiind despărțit de aceasta printr-o barieră antică.  Infernul cu toate cohortele lui de demoni este condus de Demonul suprem  L’ ewilh iar Azraatul se află sub conducerea Marii Preotese  Zeena, însă atât muritorii cât și liderii acestor tărâmuri răspund în fața Ordinului Agh’ tara, care funcționau după reguli stricte și care își făceau  prezența doar când lucrurile scăpau de sub control, pentru a pune lucrurile în ordine și  a reda armonia, fiind vestiți pentru cruzimea lor, distrugând totul în cale.
Debutul cărții ne transportă în mijlocul unei bătălii crunte și sângeroase unde Aelis, fiica Marii Preotese, alături de tigrul ei Rraghal se luptă pe viață și pe moarte cu maleficul L’ewilh, stăpânul demonilor, cu care se afla într-un conflict pe care chiar ea îl provocase, și rănită fiind și pentru că încălcase regulile, este izgonită pe pământ printr-un ritual, chiar de mama sa!
Acțiunea continuă cincizeci de ani mai târziu în San Francisco unde o regăsim pe Aelis acum Crystal la fel de tânără și neschimbată însă pierzandu-și puterile și magia și transformată într-un om simplu și vulnerabil.
În toți acești ani călătorise în întreaga lume, vizitând locuri noi, cunoscând tot felul de oameni însă, nevoită fiind să treacă neobservată, își schimbase de mai multe ori identitatea, fusese obligată să lucreze pentru a putea supraviețui iar când se hotăra să se mute din nou, rupea orice legătură cu oamenii pentru a nu putea fi găsită sperând că va veni timpul să se întoarcă în lumea ei. Se îndrăgostise o singură dată în toți acești ani de singurul bărbat care îi stârnește interesul, un om cu un caracter puternic și o personalitate cum nu mai văzuse în niciuna dintre lumi.
Pe Lucas  l-a cunoscut în urmă cu doi ani în timp ce se afla într-o vacanță la Miami și o simplă aventură s-a transformat într-o relație de aproape un an, dar știind că nu poate fi ceva durabil s-a îndepărtat treptat de el făcându-l pe acesta să o părăsească, însă, după un an de la despărțire, Lucas reapare în viața ei iar Aelis se opune din nou sentimentelor, continuând să se mintă că iubirea este cea mai puternică și pură magie!
Modul în care decurge povestea de dragoste, ce secrete ascunde Aelis, ce legătură are ea cu maleficul  L’ewilh dar și dacă se va întoarce în lumea ei, vă las să descoperiți singuri citind această carte superbă!
,,Zgomotul era asurzitor; țipetele, lamele săbiilor lovindu-se între ele și sunetele înfricoșătoare scoase de creaturile Infernului. Auzeam chiar și scrâșnitul focului ce ardea în jurul. Vâjâitul puternic și amenințător îmi răsuna în timpane la fiecare pas.  Nu-mi  dădeam seama dacă sursa flăcărilor eram eu sau L’ ewilh , iar epuizarea mă împiedica să-i caut amprenta spirituală.
Am pășit cu hotărâre spre câmpul de luptă, lovind în fugă un demon vhenut ce încerca să mă atace. O scurtă tresărire mi-a traversat trupul și am strâns cu putere degetele în jurul mânerului sabiei, înghițind nodul dureros din gât. Îmi simțeam corpul traversat de energia masivă ce-și făcuse atât de brusc apariția pe câmpul de luptă.”
,,În fața ochilor larg deschiși au început a se derula imagini macabre în legătură cu familia mea. Arryn, Leth și Cora erau în pericol. Rraghal se zbătea furios în mijlocul unei mulțimi de cadavre, sfâșiind trupuri fără viață, asemenea unui animal sălbatic. Iar el, ticălosul fără chip care mă sugruma, prindea contur, întunericul adânc din fața mea luând chipul lui L’ewilh. Inima începu să-mi bată  cu putere. Mi-am înfipt mâinile în brațul lui, zbătându- mă să mă eliberez . Dacă de forța misterioasă de până acum mă temeam cu toată ființa, pentru L’ewilh nu exista decât o ură nestăpânită și o puternică dorință de răzbunare. În fața lui aveam puterea și curajul de a lupta, așa cum n-o puteam face în fața enigmaticului om al Agh’tara.
Forțele însă îmi erau epuizate. Nu aveam putere să-l îndepărtez de mine. Nici nu mă puteam mișca. În mintea mea, încă-l strigam pe Rraghal. Dar Rraghal era pierdut, și nimeni nu-mi sărea în ajutor.”
,,Vedeam cum timpul trecea peste lum , totul și toți se schimbau, iar eu rămâneam aceeași. Tot singură, așteptând, trăgând speranțe că într-o zi totul va reveni la normal; la normalul meu.
Mă durea să nu știu la ce avea să mă întorc în cazul în care visurile mi s-ar fi îndeplinit. Nu știam dacă ai mei îl învinseseră pe L’ewilh, dacă mai erau în viață sau nu. Vina de a fi renunțat la speranță se manifesta sub forma unui coșmar pe care-l tot aveam de la o vreme. ,,De ce nu mai lupți” era întrebarea pe care, cu vocea distorsionată a bărbatului din Ordin, subconștientul mi-o adresa. Pentru că, în adâncul meu, singura întrebare care îmi măcinase cugetul încă de când am ajuns aici era ,,Ei sunt în regulă? Sunt în viață, ori pârlitul le-a făcut de petrecanie?” Renunțasem la gândul de a mă întoarce și subconștientul mă blama pentru asta. Iar coșmarul morții mele avea grijă să nu uit. Să nu uit că aveau nevoie de mine și nu puteam să mă opresc din a lupta.”
,,Erau atât de penibili bărbații din lumea asta, încât nu-i puteam lua în serios orice ar fi făcut. Am cunoscut un singur bărbat în acești cincizeci de ani, unul pe care puteam spune că l-am luat prea mult  în serios. Cu o atitudine de băiat rău, un comportament de bădăran, prost crescut și fără strop de romantism, reușise să-mi stârnească interesul. Am ajuns să mă îndrăgostesc de el, atât de inten , încât încă tânjeam după prezența lui, încă îl căutam – aproape inconștient – în fiecare persoană pe care o întâlneam. Avea o personalitate cum nu mai văzusem alta în niciuna dintre lumi, o forță nemaiîntâlnită și un caracter dur și plin de încredere, lucru ce mă atrăsese ca un magnet.”
Recomand această carte tuturor iubitorilor de cărți fantasy dar și celor cărora le plac poveștile frumoase de dragoste. Romanul este ușor de citit și lucrat astfel încât să fii atras de la prima și până la ultima pagină, personajele sunt bine și  atent construite iar coperta absolut superbă!

Cartea Fiica infernului de Dyana Pîslaru poate fi comandată de pe quantumpublishers.ro, carturesti.ro, elefant.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți fantasy

Recenzii Editura Quantum

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *