Delicatese Literare
DIVERSE

#Fiidiferit #Citeşte – Monica Ramirez la Liceul Teoretic Dante Alighieri

#Fiidiferit #Citeşte a ajuns şi la Liceul Teoretic Dante Alighieri din capitală, unde, alături de doamna profesoară Valentina Liurca, elevii au întâlnit-o pe scriitoarea Monica Ramirez. Au fost două ore magice în care s-au pus întrebări, s-a râs mult şi s-a discutat despre ceea ce înseamnă să scrii, cum se construiesc personajele unui roman sau ce presupune crearea unei serii. La finalul evenimentului copiii au primit în dar cărţi oferite de către editurile Tritonic şi UP şi promisiunea repetării întâlnirii.

Photo: Carol Kosinski
#Fiidiferit #Citeşte este un proiect iniţiat de Editura UP şi Oana Arion.
Monica Ramirez a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.
Au mai apărut în România: Seria Alina Marinescu, care include șase volume: Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis și Recviem pentru un asasin, Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac, Traficantul de umbre, Seria GEMINI, care include trei volume: Gemini, Rogue și Ops Files: Intelligenex.
Autoarea are în lucru mai multe proiecte editoriale, cum ar fi Seria Emma Moss, crime fiction, Seria Metropolis, Seria Exodus 2050 și Trilogia Amber Project, distopii post-apocaliptice, Cealaltă jumătate de vis, thriller/românce/fantasy, Tranzacții mentale și Ghostwriter, thriller/romance/paranormal.
Liceul “Dante Alighieri” este continuatorul formelor de învăţământ existente în perioada 1958-1989. Din 1990 şi până în prezent, a demonstrat că este o instituţie ce oferă servicii educaţionale de calitate, redevenind liceu teoretic cu clase bilingve (română-italiană).
Recent a căpătat statutul de unitate şcolară reprezentativa, apoi, prin aplicarea Memorandumului, s-a trecut la integrarea învăţământului românesc cu cel italian, respectiv european, având ca finalitate recunoaşterea reciprocă a diplomei de bacalaureat. Astfel absolvenţii claselor de italiană pot accede la studierea în orice instituţie de învăţământ superior în Italia.
Scoala dispune, din punct de vedere al dotărilor, de echipamente didactice moderne, de spaţii ample destinate serviciilor culturale şi sociale (cabinele ultradotate cu tehnica informaţională şi de comunicare, laboratoare conectate la internet), bază sportivă, bazin de înot, spaţiu verde pentru recreere.
În ceea ce priveşte oferta educaţionala, cei 870 de elevi ai liceului sunt şcolarizate pe filiera teoretică (real şi uman) cu specializări multiple (matematica-informatica, matematica-informatica-bilingv, ştiinţe ale naturii, filologie şi filologie bilingv). Totodată funcţionează şi clase de gimnaziu cu predare intensivă în italiană.
Începând cu anul şcolar 2007-2008, a fost înfiinţată o clasă a V –a cu predare în limba maternă italiană, precum şi o clasă a IX – a , de matematica-informatica intensiv engleza.
Premianţi ai olimpiadelor şcolare, ai concursurilor internaţionale, participanţi la sesiuni de comunicări, bursieri la licee de prestigiu din Italia, cu atestate la informatică şi italiană, elevii noştri reprezintă una din valorile şcolii.
Cadrele didactice sunt implicate în Reforma Învăţământului, căutând permanent, prin nivel ridicat de pregătire profesională, motivaţie, angajament, performanta şi satisfacţie în decursul didactic şi educativ.

Sursa: Editura UP

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *