Delicatese Literare
Tag/Leapșa

First Date Book Tag

Am primit această provocare (tag) de la Bookysme. Mulțumim frumos!

1. Întâlnirea ciudată – o carte în care s-a simțit ceva. Nu a fost o carte rea, dar nu a avut acea scânteie pentru tine.

Tyna: Cele treisprezece motive de Jay Asher. Pe mine această cartea m-a bulversat complet, lăsându-mă cu o multitudine de sentimente amestecate: tristețe, milă, compasiune, furie, dar mai ales revoltă. Cum oare a fost posibil ca o fată frumoasă, inteligentă și sensibilă, care avea tot viitorul înainte, să găsească treisprezece motive ca să se sinucidă și nici măcar unul care să o facă să rămână? Deși am întors cartea pe toate părțile, nici unul din cele treisprezece motive nu mi s-a părut insurmontabil și, chiar cumulate, nu mi s-a părut că justificau gestul ei extrem.
Oli: Cronicile lui Magnus Bane de Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson – o carte care mi-a plăcut, dar nu la superlativ, poate pentru că nu citisem înainte seria Instrumentelor, sau poate pentru că nu îmi plac povestirile scurte în mod deosebit. Stilul în care sunt scrise mi-a plăcut, m-a amuzat şi relaxat. Au umor, uşoare tente ironice iar întâmplările redate alternează între unele hazlii şi unele de-a dreptul dramatice. Îmi doresc să citesc cât mai curând seriile Dispozitivelor şi Instrumentelor iar apoi mi-am propus să recitesc Cronicile. Am un feeling că le voi savura altfel…

 

2. Întâlnirea ieftină – o carte care s-a transformat în ceva mai puțin decât te-ai așteptat

Tyna: Ai curajul să iubești de Rebecca Radd – o carte drăguță, cu un subiect ofertant, dar autoarea nu a reușit să aprofundeze și să mă convingă de motivațiile personajelor.
Oli: Nemuritoarea Starling de Angela Corbett – o carte drăguță, ușor de citit, cu un subiect interesant și promițător, neexploatat la întregul său potențial, după părerea mea. Recunosc că am avut așteptări prea mari de la această carte. M-a intrigat sinopsisul și mi-a plăcut coperta. Este o poveste fantasy-romance, însă partea romantică nu m-a prea convins, poate și pentru faptul că nu îmi plac triunghiurile amoroase.

 

3. Întâlnirea bine-pregătită – mai bună decât te-ai așteptat

Tyna: Shantaram de Gregory David Roberts – o carte voluminoasă, care a reușit să mă captiveze de la prima până la ultima pagină. Cartea, scrisă la persoana întâi, de inspirație autobiografică, ne relatează uluitoarele aventuri palpitante de care are parte Lin, un deținut australian evadat, din prima zi a sosirii lui în India, punctate cu impresiile și reflecțiile lui personale, creionând o poveste irezistibilă despre umanitate, revoluţie şi activism, dependenţă şi eliberare, ură şi dragoste, dezvăluind o experienţă umană care ascunde în inima ei o imensă dragoste pentru India.
OliPrințesa de hârtie de Erin Watt. Prințesa de hârtie a fost pentru mine una din cele mai mari surprize literare din ultimul timp. O carte care mi-a depășit așteptările și mi-a turat emoțiile, dar și nervii la maxim.
Povestea aduce pe undeva cu basmul Cenusaresei, într-adevar! Avem fata săracă, oropsita de soartă, avem „palatul” în care ajunge să trăiască, avem frații mai mari, care o resping și nedreptățesc, avem speranța împlinirii unui vis și avem personajul ce ar fi putut deveni prințul ei.

 

4. Fierbinte, dar proastă – o carte drăguță, dar nu așa mișto la interior

Tyna: Dulce abandon de Maya Banks – prea mult BDSM după gustul meu și nici ideea de sclavie sexuală nu mi-a plăcut.
OliAventurile intime ale unei prostituate de lux bucureștene de Belle de Nuit – o carte pe care am citit-o de curiozitate cu ani în urmă – și nu mi-a plăcut. E o carte erotică oarecare, o înșiruire de aventuri amoroase, fără o poveste care să o susțină.

 

5. Blind date – o carte pe care ai citit-o fără a ști nimic despre ea

Tyna: Sunt aici de Clélie Avit – o carte răvășitoare, emoționantă până la lacrimi, despre greșeli și consecințele lor, despre optimism, speranță și o iubire atât de profundă încât poate dărâma orice obstacole sau prejudecăți, făcându-te să crezi în miracole și magia unui nou început.
Oli: Nume de cod: Crina Albu, Legion. Nu știam prea bine la ce să mă aștept când am început să citesc această carte, și a fost una din cele mai plăcute surprize de care am avut parte de la o lectură. Vă plac cărțile de acțiune cu suspans, situații neobișnuite, inserții de analiză psihologică, o tușă pronunțată de paranormal și un strop de romantism? Dacă da, această carte vă va cuceri! Cu mine sigur a făcut-o. Am descoperit o poveste incitantă și uluitoare, care m-a surprins mult peste așteptări.

 

6. Întâlnirea pe fugă – o carte pe care ai citit-o foarte repede

Tyna: Anul gândirii magice de Joan Didion – în ciuda numărului mic de pagini (176) este o carte tulburătoare, foarte profundă, care realizează cu multă acuratețe o extraordinară radiografie a durerii. Autoarea, o scriitoare foarte talentată de altfel, ”își pune sufletul pe tavă”, împărtășindu-ne întreaga gamă de emoții prin care a trecut în anul de după moartea fulgerătoare și complet neașteptată a soțului ei, John.
Oli: Kit Black de Monica Ramirez, o carte cu o intrigă susținută, ritm alert și acțiune concentrată, astfel încât, în ciuda celor doar 124 de pagini, avem parte de o poveste închegată, foarte captivantă.

 

7. Revenirea – o carte pe care ai citit-o după un book hangover și acesta a ruinat cartea pentru tine

Tyna: Diavoli fragili de Radu Găvan. Deși cartea nu oferă o lectură comodă sau ușoară, nu am putut să o las din mână odată ce am început-o, hipnotizată de forța cuvintelor și de succesiunea tulburătoare a imaginilor șocante sugerate. Totuși, venită după un maraton de citit, nu sunt convinsă că am apreciat toate valențele acestei cărți.
Oli: Niciodată împreună de J. A. RedmerskiCamryn Bennett, o tânără în vârstă de douăzeci de ani, crede  ştie exact în ce direcţie se îndreaptă viaţa ei. Însă după o noapte de pomină la cel mai extravagant club din Raleigh, North Carolinaşochează pe toată lumea –inclusiv pe sine – când se hotărăşte  renunţe la singură viaţă pe care a cunoscut-o vreodată şi  ia totul de la începutAvând la ea doar poşeta şi telefonul mobil, Camryn se urcă într-un autobuz Greyhoud, gata  se găsească pe sine însăşiÎn schimb, îl găseşte pe Andrew Parrish. 
Sexy şi provocator, Andrew o face  simtă dragostea şi pasiunea în feluri pe care Camryn nu şi le-ar fi imaginat niciodatăÎnsă bărbatul din viaţa ei ascunde un secret. Îi va apropia acesta definitiv sau îi va distruge ireversibil? O carte al cărei sinopsis m-a făcut să mă aștept la prea mult, mai ales că am citit-o după un maraton de cărți de la Epica.

 

8. Întâlnirea pentru care ești excesiv de entuziasmată – o carte pe care ai simțit-o că încerca prea mult

Tyna: O altfel de ducesă de Mary Balogh – deși mi-a oferit o lectură plăcută și amuzantă, umorul a fost puțin forțat la anumite pasaje și nu a reușit să mă binedispună la fel de mult ca Doamna cu umbrelă neagră – o carte care mi-a plăcut enorm.
OliUn lord perfect de Loretta Chase – o carte drăguță, dar de la care aveam așteptări mai mari, având în vedere că volumul anterior al seriei, Un gentleman imposibil m-a încântat.

 

9. Întâlnirea perfectă – cartea care a făcut totul perfect pentru tine

Tyna: Vocea lui Archer de Mia Sheridan – o carte superbă, tulburătoare, care îți atinge sufletul, despre suferință și destin, despre curajul de a-ți înfrunta soarta și a găsi resursele necesare de a renaște din propria cenușă! Autoarea are un talent extraordinar de a te face să rezonezi cu personajele, să le înțelegi trăirile, temerile și speranțele, să suferi și să te bucuri alături de ele.
Oli: Rămâi cu mine de J. Lynn – Răvășitoare, intensă și absolut minunată! Mă așteptam să-mi placă această carte, având în vedere cât de mult mi-au plăcut primele două din serie – i-am adorat pe Cam și Avery din ”Te aștept” și pe Jase și Theresa din ”Te doresc” și m-au cucerit poveștile lor – dar adevărul e că „Rămâi cu mine” m-a copleșit la propriu! Povestea e mai complexă, iar palierul emoțiilor urcă până la cer! Avem parte – ca și în celelalte două volume – de o iubire ca-n filme, de prietenii adevărate cum rar întâlnești, fiind cu atât mai prețioase, și de povești de viață devastatoare.

 

10. Întâlnirea umilitoare – o carte de care te rușinezi dacă recunoști că ți-a plăcut/te rușinezi dacă ești văzut în public citind-o pentru cine știe ce motiv

Tyna: Amantul de Jodi Ellen Malpas – o carte din colecția Eroscop, pe care am citit-o în tren și nu știam cum să mai maschez coperta și să țin paginile astfel încât să nu vadă cei din jurul meu anumite cuvinte ce abundă în carte
Oli: Masca inocenței de Virginia Henley, o carte historical – romance cu o copertă extrem de provocatoare, motiv din care aș avea oarecare reținere în a o citi în public.

Dacă vă place acest tag, vă invităm să-l preluați!

25 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *