Delicatese Literare
Prezentari carti

Fiul timpului de Deborah Harkness, Editura Litera, Colectia Blue Moon

Fiul timpului

(Time’s Convert – 2018)

Deborah Harkness 

Editura Litera

Colectia Blue Moon

O carte din universul seriei Cartea pierdută a vrăjitoarelor

Deborah Harkness s-a născut în 1965, dintr-un tată american și mamă englezoaică. A crescut în Pennsylvania.
Este absolventă a Mount Holyoke College, Northwestern University, University of California, Davis. A studiat de asemenea la Oxford University. Este recunoscută pentru cunoștințele ei în domeniul științei, medicinei, alchimiei, magiei și ocultismului.
În prezent, este profesor de istorie la University of Southern California.
Pe câmpurile de bătălie din timpul Revoluției Americane, Matthew de Clermont îl întâlnește pe Marcus MacNeil, un tânăr doctor din Massachusetts, într-o perioadă de reviriment politic în care lumea pare a se îndrepta spre un viitor mai luminos.
Când Matthew îi oferă șansa să devină nemuritor și să se elibereze din chingile educației lui puritane, Marcus nu ratează ocazia de a deveni vampir. Dar transformarea lui nu e una ușoară, iar tradițiile vechi și responsabilitățile familiei de Clermont intră în conflict cu credința profundă a lui Marcus în libertate, egalitate și fraternitate.
În Parisul contemporan, Phoebe Taylor – tânăra angajată de la casa de licitație Sotheby’s de care s-a îndrăgostit Marcus – se pregătește pentru propria călătorie spre nemurire. Deși versiunea modernizată a procesului pare mai puțin complicată, cei doi descoperă că provocările la care este supusă o ființă umană care dorește să devină vampir nu sunt cu nimic mai prejos decât erau în secolul al XVIII-lea.
Umbrele de care Marcus credea că a scăpat cu secole în urmă se pot întoarce să-i bântuie pe amândoi – pentru eternitate. O poveste de iubire plină de pasiune și o explorare fascinantă a puterii tradiției și a posibilităților de a aduce nu doar schimbarea, ci chiar o revoluție, Fiul timpului aduce laolaltă construcția de lumi supranaturale și dragostea mocnită care au făcut ca trilogia Cartea pierdută a vrăjitoarelor să aibă un succes uriaș.
Acest roman cu vampiri se petrece în timpul Revoluției Americane, când un tânăr pe nume Marcus MacNeil primește șansa să evadeze din lumea lui puritană (plicticoasă!) și să devină nemuritor (amuzant!). De autoarea Cărții pierdute a vrăjitoarelor.“ – New York Post

Sursa: libertatea.ro

În curînd, în colecția Blue Moon!

Cărțile din colecția Blue Moon pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro

Carțile autoarei Deborah Harkness pot fi comandate de pe elefant.ro, libris.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

2 Comments

Spune-ți părerea!