Delicatese Literare
Recenzii

Flacăra dintre noi – seria Fall Away de Penelope Douglas, Editura Epica – recenzie

Flacăra dintre noi

(Regăsire / Aproape niciodată)

(The Next Flame: Aflame – 2015 / Next to Never – 2017)

Penelope Douglas

Editura Epica

Colecția EpicLove

An apariție: 2019

Nr. pagini: 528

Traducere de Adrian Deliu

Penelope Douglas este autoare americană de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Romanele ei sunt traduse în peste 14 limbi și vândute în sute de mii de exemplare. După ce a absolvit Administrație Publică la Universitatea Northern Iowa, a urmat un Master în Științele Educației la Loyola University. Romanul ei de debut, Intimidare (Editura Epica, 2014), a fost desemnat Cel mai bun roman de dragoste al anului 2014 de către IRC — Indie Romance Convention.

 1. 1. Intimidare – Editura Epica (Bully – 2013) – recenzie
 2.     1.5. Until You – 2013
 3. 2. Rivali – Editura Epica (Rival – 2014) – recenzie
 4. 3. Descatusare – Editura Epica (Falling Away – 2015) – recenzie
 5. 4. Flacăra dintre noi (Regăsire) – Editura Epica (Aflame – 2015)
 6.     4.5. Flacăra dintre noi (Aproape niciodată) – Editura Epica (Next to Never – 2017)
 7.     5.5. Adrenaline – 2016

Cartea Flacăra dintre noi conține atât volumul 4 din serie – Regăsire (Aflame), cât și nuvela Aproape niciodată (Next to Never ).

Regăsire (Aflame)

Pasiunea și furia erup din aceste pagini, transformând dragostea într-un câmp de luptă... de-a dreptul exploziv” - Publishers Weekly

În Regăsire, Tatum Brandt are, în sfârșit, tot ce-și dorește. Este într-adevăr liberă să decidă asupra vieții ei. Cât au fost în liceu, Jared Trent a condus totul. El hotăra dacă ea trebuia să fie bucuroasă sau tristă, înfricășată sau liberă. Era stăpân pe inima ei. Dar acum, este ea cu adevărat împlinită?

În urmă cu doi ani, când Jared a părăsit orașul, inima ei a încetat să bată, și nu exista decât un singur mod în care să se simtă din nou vie: la cursele de vineri seara, cu mașina pe pistă.

Numai că Jared s-a întors și lumea ei se clatină.

Sorții s-au întors. Acum eu am puterea... și e rândul lui să cerșească...

Toată lumea vrea să fie în locul meu. Poate că este datorită modului în care mă îmbrac sau felului în care îmi flutură părul, dar nu-mi pasă. Chiar dacă atenția lor este ultimul lucru pe care-l doresc, nu pot să mă opresc. Eu domin traseul, viteza îmi ridică adrenalina, iar vântul și mulțimea îmi strigă numele. Sunt ea. Șoferul fată. Regina cursei. Și eu supraviețuesc - ceva ce el credea că nu o voi face niciodată.

Toți vorbesc însă despre el. L-ai văzut pe Jared Trent pe T.V? Ce crezi despre ultima lui cursă, Tate? Când se întoarce în oraș, Tate? Dar refuz să-mi pese prea mult. Pentru că atunci când Jared se va întoarce acasă, eu nu voi mai fi aici. Tatum Brandt a plecat. Eu sunt cineva nou.

Pe Tate și Jared i-am cunoscut în Intimidare, prima carte din serie. Povestea lor de dragoste mi s-a părut una cu totul deosebită, plină de năbădăi. După multe suișuri și coborâșuri, la sfârșitul cărții Intimidare cei doi păreau să-și fi rezolvat toate problemele dintre ei, formând un cuplu indestructibil, capabil să înfrunte toate greutățile. Din păcate, nu a fost așa, descoperind acum în Regăsire că Tate și Jared s-au dovedit imaturi și nesiguri unul de celălalt, fiind nevoie doar de o adiere ceva mai puternică pentru ca cei doi să se despartă.

Tate a fost cea care m-a dezamăgit cel mai tare. Încrâncenarea ei de a se distanța de Jared mi s-a părut de-a dreptul puerilă, iar comportamentul ei mi s-a părut cel puțin bizar, părând o cu totul altfel de persoană decât cum am perceput-o eu în Intimidare.

Momentul de criză în relația lor a apărut în momentul în care Jared a realizat că nu i se potrivește meseria de militar și că ar vrea să-și găsească o altă ocupație care să i se potrivească mai bine. Dorința lui mi s-a părut una firească și de bun-simț. Decât să persiști făcând ceva pentru care n-ai nicio vocație și care, în timp, te-ar face nefericit, mai bine te regrupezi, încercând să afli ce altă meserie ți s-ar potrivi mai bine. Nici rugămintea adresată lui Tate de a-l aștepta un an, timp în care el va căuta să se reinventeze, nu mi s-a părut una exagerată. De-a lungul unei relații, se întâmplă adesea ca cei doi parteneri să fie nevoiți să se despartă pe perioade mai lungi sau mai scurte, mai ales în cazul celor care au servicii ce impun deplasări repetate pe distanțe mari.

Reacția lui Tate a fost însă complet deplasată. Eu nu am putut nici s-o înțeleg și nici să empatizez cu ea. Refuzând să asculte orice argument al lui Jared, Tate a tras concluzia că Jared vrea să se despartă de ea, ca și cum această posibilitate i se înfipsese de mult timp în minte, iar acum doar i se confirma. Este adevărat că Jared o agresase verbal de multe ori în trecut, dar depășiseră acel moment de ceva timp, cu mai bine de doi ani în urmă. Sau, de fapt, nu-l depășiseră??? Modul de comportament al lui Tate ne demonstrează că ea încă îl considera pe Jared capabil de toate relele ba, mai mult, te face să te îndoiești de profunzimea sentimentelor ei pentru el.

Departe de a-i acorda măcar o clipă lui Jared prezumția de nevinovăție sau a încerca să lupte pentru relația lor, Tate a intrat într-o relație sexuală cu Gavin, un fost coleg de liceu, la doar patru luni după plecarea lui Jared!

Mult mai sigur pe sentimentele lui mi s-a părut Jared. La doar șase luni după ce a plecat, timp în care reușise să înceapă o afacere cu motociclete și nu avusese nicio relație cu vreo altă fată, Jared s-a întors cu un inel de logodnă, decis să o ceară pe Tate în căsătorie. Durerea lui a fost cumplită în momentul în care a surprins-o pe Tate în ipostaze intime cu un alt bărbat, chiar în fostul lor dormitor. Ținând cont de toate traumele din trecutul lui, numai de o astfel de lovitură nu avea nevoie…

Totuși, când un concurs de împrejurări i-a pus față în față un an și jumătate mai târziu, Jared i-a trecut cu vederea lui Tate orice infidelitate, fiind dispus să lupte cu toate armele pentru a o recuceri.

”Am iubit-o pe Tate și-o s-o iubesc întotdeauna.
N-am avut niciodată de gând să renunț la ea. Nu cu adevărat. Faptul că am văzut-o cu altul acum un an și jumătate m-a dat peste cap; m-am gândit că poate nu eram suficient de bun, că poate nu reușeam să mă ridic la nivelul lui, că poate ea era, în sfârșit, fericită, după toate suferințele pe care i le provocasem și că poate trebuia să mă gândesc la fericirea ei și s-o las naibii în pace, măcar o dată în viață. Poate – doar poate – nu ne era sortit să fim împreună.
Acum însă nu mai era loc de niciun poate. O voiam înapoi.
Pentru totdeauna.”

Pasiunea erupe din fiecare pagină, adrenalina atinge cote maxime, iar aerul se încinge când Tate și Jared se află în același loc. Este evident că, în ciuda replicilor tăioase pe care și le aruncă, Jared și Tate sunt suflete pereche și nu poți decât să te întristezi pentru faptul că cei doi și-au riscat atât de ușor șansa la fericire despărțindu-se, lăsând în voia hazardului și a prietenilor posibilitatea de a-i împăca.

 M-am bucurat să-i reîntâlnesc în carte pe Madoc și Fallon, Jax și Juliet – cuplurile din precedentele cărți din serie – Rivali și Descătușare. Cei patru se vor dovedi niște prieteni adevărați și devotați pentru Jared și Tate, încurajându-i frenetic pe cei doi să se împace și chiar complotând în acest sens.

În carte avem parte și de un moment plin de duioșie, când s-a născut Quinn Caruthers, fiica lui Katherine – mama lui Jared și a lui Jason – tatăl lui Madoc, despre care știam că se căsătoriseră de curând.

Toată duritatea lui Jared și a lui Madoc s-a topit ca gheața la soare când au văzut micul ghemotoc de om, ambii adorând-o încă din prima clipă.

”- Nu-i așa că e perfectă? a zis Madoc, ridicând-o în fața lui, ca s-o putem vedea cu toții.
Și m-am topit cu totul.
Pieptul mi s-a făcut țăndări, mâinile au început să mă furnice și nu mai sințeam decât o dorință insuportabilă de a o ține în brațe.”

”Deodată, mi s-a zguduit pieptul, văzând cum i se deschide gurița, într-un mic oval, când a căscat și – mama mă-sii – am zis c-o să mor. Cum să fi fost mai drăgălașă de-atât?
Am râs, doar ca să nu plâng.
– Simt că mi se sfâșie inima, dar nu-mi dau seama de ce. Ce naiba?
– Asta e iubirea, am auzit-o pe mama zicând. Nu ți se sfâșie inima. Îți crește.”

În ceea ce privește relația dintre Jared și Tate, vă las să descoperiți singuri în carte cum se vor desfășura ”ostilitățile” dintre ei – confruntări tensionante, tachinări răutăcioase, curse de mașini, atracție explozivă, scene de sex incendiare – toate conducând spre un final previzibil, în care cei doi par să se fi maturizat și să-și fi învățat lecția din propriile greșeli.

Poate că, spre deosebire de celelalte două cupluri – Madoc și Fallon, Jax și Juliet – care, deși fuseseră la fel de tineri când se cuplaseră reușiseră să-și sudeze mult mai bine relația, Jared și Tate avuseseră nevoie de acel duș rece pentru a se trezi la realitate.

Jared:

”- Ești întipărită pe tot trupul meu, mi-a zis în șoaptă, astfel încât să auzim numai noi doi. Tatuajele nu pot fi șterse niciodată. Ești stăpână pe inima mea și nu poți fi vreodată înlocuită. (…)
Nu simt că trăiesc decât atunci când sunt cu tine, a continuat el, și-ți cer să-mi dai inima ta, iubirea și viitorul, a adăugat el, apoi a zâmbit. Vrei, te rog, să fii soția mea?”

Tate:

”- Prima dată când ai plecat de lângă mine, am fost distrusă, mi-a zis, referindu-se la atunci când aveam paisprezece ani. Iar a doua oară când m-ai părăsit, am fost sfidătoare. Dar regret amândouă momentele, a mărturisit, pe un ton scăzut. Totdeauna m-am luptat cu tine, în loc să mă lupt pentru tine, și dacă îmi iau angajamentul să fac ceva altfel, pentru tot restul vieților noastre, Jared – a tras scurt aer în piept, întărindu-și vocea -, atunci o să am grijă ca tu să știi totdeauna c-o să mă lupt pentru tine.”

În ciuda declarațiilor lor foarte emoționante, de data aceasta nu mai eram așa convinsă de trăinicia relației lor, ținând cont că mai avusesem o dată aceeași impresie și fusesem dezamăgită. Din fericire însă, autoarea ne-a oferit și un epilog a cărui acțiune se desfășoară peste șapte ani, în care am reîntâlnit toate cele trei cupluri sudate, fericite și cu copii.  

”Jared însemna ”acasă” pentru mine.
Am înghițit cu greu nodul din gât.
– O să te iubesc întotdeauna, Jared Trent, am șoptit, printre lacrimile care mi se adunau în ochi.
A întins mâna și și-a trecut un deget pe ecranul computerului, iar eu am știut că-mi trasa contururile feței.
– Și eu te-am iubit dintotdeauna, Tatum Trent.”

 

Aproape niciodată (Next to Never)

În Aproape niciodată facem cunoștință cu următoarea generație a familiei de pe Fall Away Lane.

Quinn, mezina familiei Caruthers, are parte de dragostea superprotectoare a tatălui ei, Jason, și a celor trei frați, Jared, Madoc și Jaxon. Sub permanenta lor supraveghere, îi este imposibil să-și desfacă aripile sau chiar să iasă cu un băiat. Mai ales cu Lucas Morrow, un prieten din copilărie mai mare cu câțiva ani, care a pus stăpânire pe inima ei. O relație cu un tânăr ca el - experimentat, sofisticat și important - i-ar fi ca și interzisă. Deși Lucas a plecat din oraș cu ani în urmă și nu dă semne că s-ar întoarce, totuși ea, în taină, îl așteaptă.

Dar când primește un colet misterios, al cărui conținut dezvăluie secrete de familie, Quinn începe să vadă lucrurile cu alți ochi și înțelege că trebuie să aleagă între a aștepta visând în continuare sau a porni, în sfârșit, spre ceea ce vrea cu adevărat.

Aproape niciodată este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Quinn Caruthers, la optsprezece ani distanță de întâmplările din Regăsire.

La începutul acțiunii facem cunoștință cu noua generație de adolescenți temperamentali: Quinn – fiica lui Jason și Kat -, în vârstă de optsprezece ani, Hawke – fiul lui Jax și Juliet -, în vârstă de șaptesprezece ani -, Dylan – fiica lui Jared și Tate -, în vârstă de șaisprezece ani și gemenii Kade și Hunter – fiii lui Madoc și Fallon -, în vârstă tot de șaisprezece ani.

M-am bucurat să aflu noi amănunte despre cuplurile din precedentele cărți din serie – Jared și Tate, Madoc și Fallon, Jax și Juliet – aflați acum la vârsta matură, însă la fel de îndrăgostiți ca în tinerețe. A fost foarte interesant să-i regăsesc pe aceștia în postura de părinți, încercând să-și țină în frâu adolescenții rebeli, ce păreau să le calce pe urme, intrând în tot felul de buclucuri. Ultima belea provocată era însă mai mare decât toate cele dinainte, iar Quinn și-a dat seama cu surprindere că aceasta fusese declanșată de rivalitatea dintre Kade și Hunter, ambii fiind îndrăgostiți de Dylan.

Cum era de așteptat, Jared și Madoc s-au dovedit extrem de protectori față de surioara lor mai mică, Quinn. Încă din copilărie, Quinn se învârtise în permanență în jurul lui Lucas (cel pe care Madoc îl luase sub aripa lui de când era copil), ajungând să se îndrăgostească pasional de el după ce intrase în adolescență. Deși Lucas, care era cu doisprezece ani mai mare decât Quinn, plecase în urmă cu trei ani pentru a-și face o carieră în altă parte, sentimentele lui Quinn față de el nu scăzuseră deloc în intensitate, sperând că el se va întoarce și că o va vedea, în sfârșit, cu alți ochi.

Totuși, în această carte nu vom afla povestea de iubire a lui Quinn și nici cea a lui Dylan, pe acestea, precum și pe cele ale celorlalți adolescenți, le vom descoperi într-o nouă serie – Hellbenet, care nu a apărut încă.

În acest volum ni se va dezvălui o altă poveste de iubire, secretă, interzisă și deosebit de emoționantă.

Quinn a fost extrem de surprinsă când a primit un colet supriză, fără să fie trecut numele expeditorului, în care se afla un roman de dragoste, scris la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva celor doi protagoniști. Deși nu era genul ei preferat de lectură, Quinn a început să citească romanul împreună cu Dylan și, în scurt timp, au fost complet captivate de poveste. 

La prima vedere, Jase și Kat păreau să nu aibă nimic în comun, dar iubirea nu ține cont de nicio regulă. Jase era ”băiatul cu facultate” – un tânăr avocat în vârstă de douăzeci și șase de ani, cu o carieră promițătoare în față. La presiunile familiei, intrase într-o căsătorie aranjată cu Maddie, o tânără de familie bună, prietenă cu el din copilărie. Deși cei doi aveau un băiat în vârstă de un an, pasiunea murise complet între ei, cei doi soți dormind deja în dormitoare separate. Kat era ”prințesa din parcul cu rulote” – o tânără săracă în vârstă de nouăsprezece ani, căreia soarta îi dăduse deja mai multe lovituri până la această vârstă. Bărbatul cu care se căsătorise se dovedise a fi un escroc fără suflet, purtându-se mizerabil cu ea, înșelând-o și implicând-o în tot felul de afaceri ilegale pe care le făcea. De altfel, Jase o cunoscuse pe Kat când aceasta împreună cu soțul ei încercase să-i fure BMW-ul lui Jase. Spaima trăită când acesta îi surprinsese asupra faptului o trezise pe Kat la realitate, realizând că dacă ar fi fost prinși și arestați copilul ei în vârstă de un an ar fi ajuns la mila sistemului, luând decizia să se despartă de soțul ei.

Fascinat fără voia lui de tânăra agilă ce reușise să scape și găsind pe jos portofelul lui Kat în care se afla permisul de conducere al acesteia, Jase a căutat-o la atelierul auto la care aceasta lucra. Primele confruntări ale lor sunt pline de scântei. Kat l-a înfruntat pe Jase cu mult curaj, nepermițând nimănui să o judece atâta timp cât nu știa circumstanțele ce o determinaseră la acel gest. Jase a fost impresionat de tăria fetei, care reușise să-și păstreze spiritul combativ și optimismul în ciuda greutăților în care se zbătea. 

Mânat de un impuls pe care nu și-l putea explica nici el prea bine, Jase a smuls-o pe Kat din condițiile precare în care trăia, cumpărându-i mai întâi o casă decentă, cu o curte spațioasă, aflată într-o zonă bună a orașului, iar apoi o mașină de familie. La început, Kat a reacționat furioasă, întocmai ca o pisică sălbatică, având impresia că Jase vrea să o cumpere. Însă bunătatea lui și faptul că el făcuse acel gest fără a-i cere nimic în schimb, casa fiind cumpărată direct pe numele ei fără vreo clauză specială, i-a topit rezistența lui Kat, care s-a îndrăgostit nebunește de el. Totuși, Kat a refuzat orice alt sprijin material, insistând să se întrețină pe ea și pe băiețelul ei doar din ce câștiga ea la noul ei loc de muncă. În scurt timp, cei doi au devenit amanți, niciunul dintre ei nemaiputând rezista atracției vulcanice pe care o simțea față de celălalt, momentele de dragoste dintre ei fiind extrem de pasionale. 

Însă, pe măsura trecerii anilor, euforia de la început a început să fie tot mai mult umbrită de amărăciune, Kat realizând că Jase nu avea nicio intenție de a se despărți de soția lui. Autoarea surprinde foarte bine drama ”celei de-a doua femei”, silită să-și consume iubirea în umbră, îndoindu-se în permanență de iubirea persoanei iubite și pierzându-și, încetul cu încetul, demnitatea și încrederea în sine…

Sfâșiată între imposibilitatea de a-i refuza orice lui Jase, pe care-l iubea dincolo de orice rațiune, și umilința de a se complace într-o relație promiscuă, Kat a început să se refugieze încetul cu încetul în băutură.

Însă, pe când fiul ei Jared avea zece ani, declicul s-a produs. Strecurându-se să se întâlnească, ca de obicei, cu Jase la biroul acestuia, Kat s-a întâlnit față în față cu Maddie, soția lui Jase, și cu Madoc, fiul acestuia în vârstă tot de zece ani. Privirea plină de suferință pe care i-a aruncat-o Maddie, din care reieșea clar că știa că ea e amanta soțului ei, i-a produs o revelație lui Kat, care a luat decizia radicală și foarte dureroasă de a rupe orice legătură cu Jase.

”Știa.
Și acum se uita drept înainte, cu bărbia tremurând, în timp ce-o priveam urcându-se împreună cu Madoc în cabina liftului.
Mă întrebasem ce-o fi văzut Jase la mine, mai bun decât la ea, iar ea probabil că tocmai se întrebase același lucru. Amândouă ne întrebam de ce nu eram îndeajuns de bune.
Am rămas pe coridor mult timp după ce numărul de pe afișajul liftului a ajuns la unu și am fost sigură că plecase. Ea era nefericită, iar fiul ei nu era idiot. Știa că era ceva în neregulă.
Eu eram nefericită, iar fiul meu nu era nici el idiot. Știa că ceva era în neregulă.
Singura persoană fericită era Jase, pentru că el avea parte de tot ce era mai bun în ambele universuri. Iar eu eram fericită numai când îl vedeam.
Adică aproape niciodată.
Și atât de mult timp acceptasem situația. Fiindcă nu consideram că aș fi meritat ceva mai mult.”

Din păcate, hotărârea luată nu a determinat-o să renunțe și la băutură, ba din contră, apela tot mai mult la alcool pentru a-și amorți simțurile, neglijându-și fiul, Jared, tocmai când acesta avea cea mai mare nevoie de ea…

Dacă la început lecturii Quinn și Dylan se amuzau pe seama duelurilor verbale ale celor doi protagoniști, pe măsură ce amănuntele se adunau și noi nume proprii apăreau, le-a pierit toată distracția, rămânând împietrite când și-au dat seama că în cartea respectivă era vorba de părinții, respectiv bunicii lor.

Cine scrisese însă acea carte și cu ce scop îi fusese trimisă lui Quinn? Vă las să descoperiți singuri în carte răspunsul, precum și modul în care Jase și Kat au reușit să-și găsească, în sfârșit, fericirea împreună.

M-a înduioșat, dar m-a și întristat această neobișnuită poveste de dragoste, iar mesajul transmis lui Quinn în final mi s-a părut unul foarte important.

Sper să apară cât mai repede și seria Hellbenet – în care ne vom delecta cu poveștile noii generații de adolescenți, care se anunță a fi la fel de interesante și pline de năbădăi precum și cele ale părinților și bunicilor lor.

Cartea Flacăra dintre noi de Penelope Douglas poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Penelope Douglas

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți young adult

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

16 Comments

 • Mirela Barbalata

  Pare interesantă cartea! Seria mi-a plăcut mult dar acest volum nu mă tentează așa de mult. Pe viitor știu că îi voi da o șansă , totuși .

  • Tyna

   Mulțumesc! Și mie mi-a plăcut foarte mult această serie, dar aș fi preferat ca autoarea să nu-i despartă pe Tate și Jared. Mi-a stricat cumva percepția pe care o avusesem la sfârșitul cărții ”Intimidare”, ceea ce mi-a lăsat un gust ușor amar…
   Totuși, îți recomand cartea, mai ales cea de-a doua poveste este foarte emoționantă și inedită!

 • Daniela Balan

  Am citit primele trei cărți din serie și mi-au plăcut ! Foarte frumoasă și tentantă recenzia, felicitări ❤️

 • Geo

  Mi-a plăcut cartea, mai ales a doua poveste! Neașteptată, surprizătoare și foarte emoționantă. Felicitări pentru recenzia foarte frumoasa! Transmite emoție, te prinde in mreje exact cum o face si cartea.

 • Oli

  Felicitari Tyna! Foarte frumoasa, nuantata si bine punctata recenzie! Mi-a placut foarte mult seria asta, dar din pacate acest volum mi se pare ca seamana cu supa reincalzita, nu ma tenteaza… Nu ma asteptam la asa ceva din partea lui Tate, nu-mi place schimbarea ei.

 • Oli

  A doua poveste, cu povestea lui Jase si Kat e interesanta, dar nu imi place totusi de Jase… Dupa mine, felul in care s-a purtat cu Kat lasa mult de dorit, desi raman impreuna pana la urma.

  • Tyna

   Mulțumesc! Într-adevăr, o carte dulce-amăruie, dar cu final fericit. A fost foarte interesantă povestea, mai ales că nu bănuisem nimic în precedentele cărți din serie.

 • Doina

  Nici mie nu mi-a convenit cand am auzit ca Jared si Tate s-au despartit si am refuzat sa citesc al doilea volum al povestii lor din considerentele enumerate de voi. Dar am vrut sa termin seria si pot spune ca nu am regretat deloc ca am citit-o pe toata. Am perceput povestea altfel decat informatiile pe care le aveam despre actiune. L-am inteles pe Jared si i-am dat dreptate. Si mi-a placut mult cum a decurs actiunea. Asa ca o sustin pe autoare pentru felul cum a pus problema. Cei doi s-au maturizat si au devenit mai puternici. Si cred ca daca v-au placut primele trei volume va va place si acesta.
  De asemenea mi-a placut sa ii vad pe toti dupa ce au crescut copiii. Cum se comporta ca oameni responsabili, cu afaceri si pozitii in societate. Am compatimit-o pe Kat, l-am blamat pe Jase si nu am fost de acord cu niciunul, dar am inteles mai bine anumite situatii din volumele anterioare.
  Este o serie care mi-a placut mult.
  Imi place recenzia ta, faci o analiza atenta si plina de sensibilitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *