Florile de la mansarda de V.C. Andrews, Editura Litera

13
„Florile de la mansardă” (Flowers in the Attic – 1979), un adevărat fenomen literar, deschide seria de cinci romane scrise de V.C. Andrews
1. ​​Florile de la mansardă (Flowers in the Attic – 1979)
2. Petale în vânt (Petals on the Wind – 1980)
3. Spinii destinului (If There Be Thorns – 1981)
4. Semințele trecutului (Seeds of Yesterday – 1984)
5. Grădina umbrelor (Garden of Shadows – 1987)
Este anul 1957, și membrii familiei Dollanganger par să ducă o existență lipsită de griji în căminul lor idilic din Gladstone, Pennsylvania… până când tragedia lovește crunt. În ziua în care Christopher, capul familiei, este ucis într-un accident, văduva lui, Corrine, trebuie să se confrunte cu povara unor datorii pe care nu-și poate permite să le plătească. Singura ei salvare este să se întoarcă la conacul părinților săi foarte înstăriți pentru ajutor. Mama ei, Olivia Foxworth, o ființă neînduplecată și plină de cruzime, îi găzduiește cu o condiție: cei patru copii ai familiei să stea ascunși în mansardă.
Astfel, începe calvarul fraților Dollanganger – Cathy, Chris și gemenii Carrie și Cory –, victime nevinovate ale păcatelor interzise, condamnați să trăiască izolați de lume.
„Am avut, în cercul nostru de prieteni, un exemplar din Florile de la mansardă, care a trecut din mână în mână și în final a ajuns la mine. Am zis: „Eu cartea asta o s-o păstrez”. (…) Citesc și acum o dată pe an Florile când am puțin timp între alte două cărți.” – Gillian Flynn, autoarea romanului Fata dispărută
Sursa: Editura Litera

 

About Author

13 comentarii

 1. Eu am luat-o, pare pe gustul meu aceasta carte/serie.
  Este o carte format mare, de 497 de pagini, este singura – nu insoteste o revista sau ziar si costa 20 de lei.

   • Am cumparat-o dintr-o inspiratie de moment, dar am si citit-o. Doamne, ce carte ! Adevarata carte, nu o dulcegarie, este o carte asa cum nu ai mai citit si care iti ramane in suflet toata viata. Acum caut disperata continuarea, pentru ca am descoperit ca este o serie. Era de asteptat de altfel. Asadar, pentru cine o are deja, sau sta pe ganduri daca sa o cumpere sau nu, eu, ca o cititoare cu state vechi, (citesc romane de la 10 ani, acum avand 57, si citesc in fiecare zi) va spun ca este o carte deosebita.

    • Multumim de impresii, asta e si parerea mea, ca e o carte cu totul deosebita. Eu am luat deja primele doua volume, dar o voi citi cand voi avea seria completa (toate cele cinci volume).
     Este si film facut după carte, nu l-am văzut incă, dar am inteles ca este o ecranizare foarte reusita!

    • Mă bucur mult că ai venit cu părerile despre carte!

     Mi-am cumpărat-o și eu și o voi citi cu prioritate, în urma recomandării tale!

 2. Barbalata Mirela on

  Eu m-am uitat pe traillerul filmului si nu mi-a placut ce am vazut. Are accent de thriller ceea ce m-a infricosat

Lasă un răspuns