Delicatese Literare
Recenzii

Formarea unui întreg de Delia Moretti, Seria Prenunpțial, Editura Stylished – recenzie

Formarea unui întreg

Seria Prenunpțial  vol. 1

Delia Moretti

Editura Stylished

Anul aparitiei: 2019

Nr. de pagini: 379

Seria Prenupțial:

  1. Formarea unui întreg
  2. Răsturnări de situație – recenzie
  3. Totul va fi bine
Formarea unui întreg reprezintă momentul în care protagoniștii, mulți la număr, își vor cunoaște sufletele pereche și vor trece brusc de la distracția de o seară la planurile de viitor, fara frica de-a greși. Se pune în discuție semnificația cuvântului prietenie, dar și devotamentul față de familie. Veți afla modul în care se cunosc personajele între ele, viețile lor, probleme de zi cu zi, dar și caracterul fiecăruia în parte. Se formează cuplurile sau,cel puțin, sentimentele acestora. Veți trăi iubirea în culori și moduri diferite, presărate cu lacrimi de iubire și spini de dezamăgire. Va veți emoționa cu ajutorul peripețiilor și întâlnirilor efectuate de către aceștia din urmă.
Primul lucru pe  care l-am observat la această serie au fost coperţile decente și frumoase care te îndeamnă să păşeşti în interiorul lor.
“Formarea unui întreg”, primul volum din Seria Prenupţial, conţine în prim-plan povestea de dragoste dintre Cristian şi Emily. Cei doi, la un moment dat, au fost vecini şi prieteni, între ei înfiripându-se sentimente de iubire. Cristina, sora lui Cristian, este cea mai bună prietenă a lui Emily. În trecutul lor, ceva s-a întâmplat şi drumurile lor s-au despărţit pentru o bucată mare de timp, niciunul din ei neuitându-l însă pe celălalt.
Când soarta i-a adus din nou împreună, au ajuns la concluzia că au nevoie unul de celălalt şi au hotărât, pe baza unui contract, să se ajute reciproc. Eu cred că au găsit ocazia perfectă  să fie împreună, dar niciunul din ei să nu recunoască că îşi doreşte acest lucru. Unchiul lui Cristian a murit şi în testament a fost scris că îi va rămâne firma lui Cristian doar dacă se aşează la casa lui şi devine om serios. Pe de alta parte, Emily împreună cu Alex, bunul ei prieten, conduc o librărie şi au nevoie de mai multe lichidităţi, au cheltuit mai mult decât au încasat şi acest lucru le-a adus o gaură uriaşă în buget. Aş fi vrut să fie mai detaliată discuţia dintre Cristian şi Emily pentru că nu am citit mai nimic despre acest contract şi mai multe lucruri le-am dedus.
Pe de altă parte îl avem pe Ruggero, peţitorul lui Emily, febleţea mamei ei. Dragoste cu forţa nu se poate şi oricât a încercat el, Emily l-a refuzat de fiecare data. Cred că Ruggero a făcut o pasiune pentru Emily, nu că ar fi fost îndrăgostit de ea, ci doar o voia ca pe un trofeu.  Pe parcurs aflăm că are o relaţie bazată pe sex cu Cristina, fără ca el să ştie că aceasta este sora lui Cristian, rivalul lui, iar Cristina nu ştie că el este cel care o deranjează constant pe Emily. Sentimentele încep să apară şi sunt curioasă care va fi reacţia lor când vor afla cine este celălalt cu adevărat. Trebuie să recunosc că povestea lor m-a cucerit mai tare decât povestea dintre Cristian şi Emily şi abia aştept să citesc volumul al doilea pentru a vedea cum avansează relaţia lor.
Se mai prevede un cuplu, interesant de urmărit, cu un început anevoios: Morgan, prietenul cel mai bun al lui Cristian şi Emma, una dintre prietenele bune ale lui Emily. Fiecăruia îi este greu să creadă ce începe să simtă ceva pentru celălalt. Morgan era un crai, iubitor de femei frumoase, departe de a fi genul Emmei, iar ea, care este o femeie normală, naturală, fără nicio intervenţie estetică, nu este clar genul lui, dar scânteile care apar între cei doi când sunt împreună spun altceva. Sunt curioasă cum se va dezvolta relaţia lor.
Să ne întoarcem la povestea dintre Cristian şi Emily, care nu ştiu încă dacă m-a convins că exisă iubire între ei. Au ajuns să aibă o relaţie, să se căsătorească din dorinţa amândurora de a-şi îndeplini un scop, contractul făcându-se pe un an de zile, apoi urmând să se despartă. Dar ştiţi cum se zice: socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Sentimentele reapar şi Cristian îşi doreşte o relaţie adevărată şi îi mărturiseşte dragostea lui Emily. Cum reacţionează aceasta şi cum se termină primul volum din această serie care se anunţă interesantă, vă invit să citiţi.
O să vă spun aspectele care mi-au plăcut şi aspectele care nu mi-au plăcut.
Nu mi-a plăcut că  uneori s-a trecut prea repede peste unele scene, aş fi vrut mai mult detalii pentru a-i putea crede că se iubesc. Din partea lui Cristian am simţit implicarea şi dorinţa lui ca relaţia să meargă, dar Emily nu m-a convins şi mi s-a părut un pic imatură. Aş dori o atenţie mai mare asupra corectării. Am găsit mici greşeli, dezacorduri, nu foarte multe, dar mi-ar plăcea ca editura să fie mai atentă la corectarea manuscrisului.
Mi-a plăcut foarte mult relaţia de prietenie dintre personaje. Fetele au fost foarte unite şi l-au inclus şi pe Alex, care, chiar dacă era baiat şi orientările lui sexuale erau altele, a fost mereu lângă ele. Sunt foarte curioasă cum va fi continuarea acestei serii. Am preferat să citesc fiecare volum şi să scriu despre el aşa cum am simţit eu cartea. Autoarea este la prima ei serie şi nu scrie rău, are potenţial şi ideile ei îmi plac.

Cartea Formarea unui întreg de Delia Moretti, Seria Prenunpțial, poate fi comandată de pe elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Stylished

20 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *