Delicatese Literare
Prezentari carti

Franturi de lumina de Amie Kaufman, Meagan Spooner, Editura Trei

Frânturi de lumină

Autor: Amie Kaufman, Meagan Spooner

Editura Trei

Nr. de pagini: 584
Titlul original: Their Fractured light
Limba originală: engleză
Traducere de: Luminița Gavrilă
Anul apariţiei: 2017
Al treilea volum al Trilogiei Constelații, bestseller New York Times
La Editura Trei au apărut toate volumele trilogiei Constelații (Starbound):
1. Cioburi de stele – recenzia
2. Fărâme de șoapte – prezentare carte
3. Frânturi de lumină

O tulburătoare poveste despre dragoste și curaj, un omagiu pentru omenire şi pentru unul dintre cele mai preţioase atribute ale sale: puterea de a alege.
Într-un viitor în care oamenii au găsit modalitatea de a călători în univers şi de a înfiinţa colonii pe alte planete, doi tineri, Sophia şi Gideon, încearcă să-l răstoarne pe cel pe care îl consideră responsabil de moartea multor oameni: bogatul om de afaceri LaRoux.
Deși luptă separat, sub identităţi false, drumurile li se intersectează şi se îndrăgostesc. Treptat, descoperă că toţi cei pe care îi credeau aliaţi ai dictatorului îi sunt, de fapt, victime.
Surpriza cea mai mare vine atunci când şi forţele enigmatice folosite de LaRoux – Şoaptele – se dovedesc a fi nu călăi, ci victime, entităţi inteligente din univers la fel de dornice de libertate ca şi oamenii pe care îi posedau.
O senzațională încheiere a Trilogiei Constelații.” – VOYA
Absolut încântător! Este genul de combinație de SF și fantasy pe care îl așteptam!” – Beth Revis, autoare a bestsellerului New York Times Across the Universe
Una dintre cele mai intense, mai captivante și mai dureros de frumoase povești pe care le-am citit vreodată.” – Marie Lu, autoarea Trilogiei Legenda, bestseller New York Times
Amie Kaufman și Meagan Spooner sunt prietene vechi și, ocazional, colege de cameră, călătorind în toată lumea (dar nu și în spațiu). Împreună cu Jay Kristoff, Amie Kaufman este coautoarea seriei Illuminae Files, care va fi ecranizată de Plan B Entertainment, compania de producție a lui Brad Pitt.
Meagan, care este, de asemenea, autoarea trilogiei Skylark, locuiește la Asheville, Carolina de Nord, în timp ce Amie locuiește în Melbourne, Australia. Deși le desparte o distanță atât de mare, împărtășesc aceleași pasiuni: epopeile spațiale, călătoriile cu mașina și gustările savuroase.
Le găsiți pe Twitter la @AmieKaufman și @MeaganSpooner.

 

7 Comments

Spune-ți părerea!