Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută şi o mare aventură de Franz Caspar, Editura Paralela 45 – recenzie

Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută şi o mare aventură (Fridolin: Eine lustige Geschichte für Kinder)

Franz Caspar

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: 2018
Nr. de pagini  184
Traducere din limba germană: Viorel Zaicu
Vârsta: 7-10 ani
De ziua lui, Fridolin primește o frumoasă zgardă roșie cu ținte aurii. Dar bucuria se transformă rapid în groază, când constată că toți câinii din oraș îl fugăresc ca să-i ia zgarda. Fridolin scapă, dar își dă seama cu disperare că a pierdut zgarda. Așa că pornește în căutarea ei, fiindcă acasă nu se poate întoarce așa. Însă aventurile abia acum încep. Curajul și inteligența micului teckel sunt puse la grea încercare. Cum crezi că o să se descurce?
Cu siguranță nu-ți place să pierzi cadoul primit de ziua ta. Lui Fridolin tocmai asta i s-a întâmplat. Așa că trebuie să pornească în cea mai palpitantă aventură a vieții lui. Însoțește-l ca să afli cum s-a descurcat și o să primești insigna de prieten special!
Cu o copertă de un albastru intens, cartea Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută şi o mare aventură atrage atenția cu siguranță. Mi-a plăcut și faptul că e cartonată, fiind astfel rezistentă la citirile repetate și nu prea atente ale copiilor.
Cartea ne prezintă aventura unui teckel pe nume Fridolin, care locuieşte cu stăpânul lui, puştiul Will. Viaţa patrupedului este foarte bună în casa băiețelului, simţindu-se un căţel răsfăţat şi iubit. Apropiindu-se ziua lui Fridolin, băieţelul a renunţat la economiile lui din puşculiţa şi i-a cumpărat prietenului său o zgardă nouă. Fridolin este foarte bucuros pentru cadoul primit şi, după ce l-a condus pe Will la şcoală, s-a mai plimbat prin cartier ca să se laude cu zgarda primită. Câinii din zonă sunt invidioşi pe el din cauza noii lui zgarde şi încep să alerge după el, să îl prindă şi să i-o fure. Fridolin nu s-a lăsat şi până la urma a scăpat de urmăritori, dar şi-a pierdut zgarda. Acum va trebui să o găsească pentru că nu se putea întoarce acasă fără ea. Ultima dată a văzut-o când s-a ascuns într-un vagon de tren, unde s-a împrietenit cu vaca Lisa.
Fridolin a plecat la drum către Oberkirch, unde a aflat că s-au dus vacile cu care s-a întâlnit în vagon. El era sigur că, dacă va ajunge să o găsească pe Lisa, atunci va afla şi unde este zgarda lui. Dacă o va găsi şi câte probleme va întâmpina pe drum, vă las să descoperiţi voi.
În toată aventura lui pentru a-şi găsi zgarda, Fridolin a dovedit mult curaj pentru un căţel aşa de mic, a dovedit că poate fi un prieten foarte bun şi un ajutor de nădejde, iar cei care l-au întâlnit au fost foarte încântaţi de el şi s-au oferit să îl ajute.
Vă invit să mergeţi cu Fridolin în aventura lui pentru a-şi găsi zgarda și vă promit că nu vă veţi plictisi. Veţi învăţa foarte multe de la micul teckel.
Cartea Fridolin vorbeşte despre prietenie, curaj și devotament, iar cei mici vor fi foarte încântaţi să îl cunoască pe acest căţel.
Recomand această carte nu numai băieţilor, ci şi fetiţelor, pentru că este o lectură minunată, din care cei mici au foarte multe de învăţat.
Vă doresc lectură plăcută şi ar fi frumos ca fiecare copil, să aibă un prieten aşa cum este Fridolin.

Mulțumim Editurii Paralela 45 pentru cartea Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută şi o mare aventură oferită pentru recenzie.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Paralela 45, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *