Delicatese Literare
Recenzii

Ghinionista de Corina Cîndea, Editura Hathor – recenzie

Ghinionista

Corina Cîndea

Editura Hathor

Nr. de pagini: 418

An apariție 2021

Corina Cîndea, o optimistă și o romantică incurabilă, a prins drag de cărți de mic copil, crescând într-o familie în care toată lumea citea. De obicei, atunci când începe o carte și îi place, nu o mai lasă din mână până când nu o termină, chiar dacă asta înseamnă să renunțe la câteva ore de somn.

       Născută într-o zi de vineri, treisprezece, Jade Marlowe s-a obișnuit cu micile ghinioane care i se întâmplă mereu și aproape că nu le mai bagă în seamă. Nu îi este însă la fel de ușor să îl uite pe bărbatul superb de care se ciocnește din greșeală într-o dimineață și pe care reușeste să-l trântească la pământ.

       La rândul său, nici Riker Stanton nu o poate uita pe fata uimitoare care l-a doborât, a făcut glume pe seama lui, iar apoi a dispărut fără ca măcar să-i spună numele ei.

                                    „Avem vara asta.”

       Un pact pe care îl fac când se reîntâlnesc,  dar rămâne de văzut încotro îi împing sentimentele care le scapă de sub control și ghinionul care lovește din nou.

Ghinionista este o comedie romantică savuroasă, caldă și relaxantă, plină de situații hazlii și replici spumoase.

Despre Jade, eroina cărții, aș putea spune că e o ghinionistă extrem de norocoasă. 😉

Încă de mică, Jade a avut parte de o grămadă de șicane ale sorții – dacă se producea vreo pană de curent, ea sigur se afla în lift; purtarea unor pantofi cu tocuri cui era un sport extrem pentru ea, oricând putându-se lăsa cu accidentări; simpla operațiune de a face un sandviș implica riscuri uriașe, putându-și produce o rană adâncă în orice clipă. Vărsarea cafelei fierbinți pe pantalonii cuiva, împroșcarea cuiva cu suc sau încurcarea în propriile haine intraseră deja în cotidian.

Cu toate acestea, am putea afirma fără niciun dubiu că ursitoarele fuseseră extrem de darnice cu ea – îi dăruiseră frumusețe, inteligență, bogăție și… mult noroc!

Da, noroc! Pentru că noroc înseamnă să te ocolească marile drame ale vieții și să ai parte de o familie potentă financiar, iubitoare și grijulie, o prietenă super simpatică și extrem de loială, și să-l dobori din greșeală pe un bărbat sexy, care se va dovedi ulterior a fi sufletul tău pereche.

Este adevărat că, la început, relația dintre Jade și Riker avea mici șanse să reziste mai mult de o vară.

Jade era în ultimul an de liceu și doar ce împlinise 18 ani. Riker era un reputat medic ginecolog, ce prinsese deja un post la un spital de renume din New York. Soarta a fost cea care a făcut să li se intersecteze drumurile, iar atracția a fost instantanee și irezistibilă, în scurt timp devenind iubiți.

Cei doi au convenit însă, încă din start, că relația lor se va termina în momentul în care, la începutul toamnei, Jade va trebui să plece la facultatea aleasă de ea, aflată la sute de kilometri de New York. Cu toate acestea, fiecare dintre ei își dădea seama că vrea ceva mai mult pe măsură ce termenul limită se apropia. În secret, Riker începuse deja să caute un post în Williamson, orașul unde urma să studieze Jade, când o întâmplare nefericită avea să-i despartă.

Diferența de vârstă dintre ei și, implicit, lipsa de maturitate a lui Jade a devenit evidentă când aceasta a auzit, din întâmplare, o discuție între părinții ei, aflând cu stupoare că aceștia divorțaseră în urmă cu câteva luni. Era prima fisură din viața până atunci aproape perfectă a lui Jade. Asimilând cu greu șocul, Jade a început să plângă ca un copil și a fugit din apartamentul ei, refugiindu-se la Riker. Încercând să o liniștească, Riker i-a adus mai multe argumente de bun simț, printre care și acela că ”dragostea nu e întotdeauna de ajuns”.

Din păcate, acest ultim argument a avut un efect devastator asupra lui Jade. Bulversată, considerând că relația dintre ea și Riker nu avea nicio șansă de reușită, Jade a decis să se despartă brusc de el, pentru a nu-și mai prelungi chinul, schimbând facultatea și orașul unde urma să studieze, fără să-l anunțe.

Dacă și cum va reuși Riker să o găsească și să se împace cu ea, vă las plăcerea să descoperiți singuri în care. Nu vă dezvălui decât că predilecția spre ghinioane a lui Jade va da naștere la tot felul de situații care stârnesc ilaritatea! 😀

În plan secundar, asistăm la o altă savuroasă poveste de dragoste dintre Mitch, medic pediatru și cel mai bun prieten al lui Riker, și Katie, prietena exuberantă și nebunatică a lui Jade.

Pe principiul că ”cine râde la urmă râde mai bine”, Riker va avea ocazia la final să se amuze copios pe seama prietenului său, după ce, la început, acesta îl tachinase fără milă pe seama relației lui cu o puștoaică mai mică cu nouă ani. Însă, o incredibilă neglijență a lui Mitch l-a adus pe acesta, în timp record, tocmai în situația despre care îl avertizase pe prietenul său. Însă, ”totul e bine când se termină cu bine”. Vă las să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba 😊

Recomand cu drag cartea tuturor romanticilor care cred în magia dragostei la prima vedere și adoră finalurile fericite!

Cartea Ghinionista poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți cu umor

 

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *