Delicatese Literare
Prezentari carti

Giuvaierul scoțian de May McGoldrick, Seria Scoțieni regali, Editura Litera/Alma, Colecția Iubiri de Poveste

Giuvaierul scoțian

(Highland Jewel – 2019)

May McGoldrick

Editura Litera/ Alma
Colecția Iubiri de Poveste
  1. În numele iubirii (Highland Crown– 2019) – prezentare
  2. Giuvaerul scoțian (Highland Jewel – 2019) 
  3. Sabia scoțiană (Highland Sword– 2020) – prezentare

Maisie luptă pentru drepturile femeilor. În timpul unor proteste violente, îl cunoaște pe Niall și se îndrăgostesc. Apoi sora lui Niall e arestată și dispare, iar el are o misiune de îndeplinit în schimbul libertății ei. Când Maisie îl întâlnește din nou pe Niall, trebuie să aleagă dacă luptă pentru viitorul Scoției ori își urmează inima.

Maisie Murray este imaginea docilității și a calmului în ochii familiei, dar alături de prietenele ei este o neînfricată susținătoare a drepturilor femeilor și a votului universal și chiar înființează Societatea pentru Reformă Feministă din Edinburgh.

Niall Campbell, erou de război și ofițer în Regimentul regal scoțian, decide să aleagă stabilitatea și să ducă o viață liniștită, departe de intrigile politice, renunțând la cariera strălucitoare, în pofida insistențelor superiorilor lui. Într-o zi însă, când își salvează sora de urmările unui protest ce amenința să devină violent, o cunoaște pe Maisie și este cucerit de curajul și frumusețea ei și chiar vrea să își întemeieze o familie alături de ea. Dar, când sora lui este arestată, este obligat să renunțe la toate planurile de viitor pentru că autoritățile britanice îi cer să îndeplinească o misiune periculoasă în schimbul vieții surorii lui.

Părăsită de Niall, Maisie este nevoită să fugă din Edinburgh din pricina revoltelor care cuprind tot mai multe orașe ale Scoției. Ajunsă la un castel din inima munților, este surprinsă să-l întâlnească aici pe Niall și speră că de data asta destinul să fie de partea lor. Dar, dacă nu vor găsi o cale să se opună forțelor distructive care amenință să îi despartă, secretele ascunse vor sta mereu în calea împlinirii iubirii minunate pe care au ajuns s-o împărtășească.

„Nu mai cunoscuse niciodată pe cineva ca Maisie. Idealismul ei încăpățânat și nevoia de independență îl atrăgeau și îl frustrau deopotrivă. Simțea nevoia să o salveze de problemele pe care risca să și le creeze singură. Iar ceva îi spunea că el era persoana potrivită care să o ajute.
Rămaseră câteva clipe în tăcere, cât o privi sorbindu-și ceaiul. Apoi îi spuse în șoaptă:
– Dragostea mea e asemenea unui trandafir roșu, abia înmugurit în iunie. Dragostea mea e asemenea unei melodii frumos fredonate.“
„În clipa aceea, Niall o sărută. Dar nu fu un sărut adevărat. Nu așa cum și-l imagină ea. Buzele lor abia se atinseră.
Cu toate acestea, timpul se opri în loc, iar Maisie simți cum începe să-i bată inima mai tare. Simți furnicături pe buze, iar trupul ei se înfierbântă, mânat de exaltare și de nerăbdare.“
„– Ți-am spus vreodată că nu am iubit pe nimeni cum te iubesc pe tine?
Ea îl apucă de gât. Știa exact ce să spună ca să-i facă inima să danseze de fericire, să dea uitării tot ce încă era tulbure în mintea ei.
– Nu mi-am propus niciodată să îi demonstrez unei femei că sunt vrednic de ea.
Maisie nu mai apucă să spună nimic, căci Niall o sărută. Un sărut fulgerător. Simți o aromă de vin, o aromă minunată, îmbătătoare și delicioasă. Își dorea mai mult, iar când o auzi gemând de plăcere, Niall preluă controlul.“

Veți citi întreaga poveste în romanul GIUVAIERUL SCOȚIAN, al doilea volum al seriei „Scoțieni regali“. De luni, 4 ianuarie, la toate punctele de difuzare a presei!

Sursa: Cărți Romantice

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Cărțile apărute la Editura Litera / Alma în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Iubiri de poveste

Recenzii și prezentări cărți cu scoțieni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *