Delicatese Literare
Retete

Gogosi cu iaurt – reteta Ella Elena

Gogoși cu iaurt

Ingrediente
  • 500 g iaurt,
  • 500 g făină,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură ulei,
  • 5 linguri zahăr,
  • esență vanilie sau zahăr vanilat 4 plicuri
  • coajă de lămâie
  • 1 linguriță bicarbonat.
Preparare
Se încorporează bine toate igredientele, obținându-se o compoziție moale, ca în imagine.
Într-o cratiță se pune uleiul la încins, când uleiul s-a încins se dă focul mai mic pentru a se prăji bine gogoșile, dacă e prea iute focul se rumenesc deasupra și rămân crude la mijloc .
Cu o lingură se ia aluat și se pune în cratița cu uleiul încins și se întorc de pe o parte pe alta pentru a se rumeni.
Se scot pe un șervețel de hârtie să absoarbă uleiul și se dau prin zahăr pudră.
Poftă bună!

colaj gogosi

15 Comments

Spune-ți părerea!