Delicatese Literare
Retete

Gogoși cu iaurt

Gogoși cu iaurt

Ingrediente

  • 500 g iaurt,
  • 500 g făină,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură ulei,
  • 5 linguri zahăr,
  • esență vanilie sau zahăr vanilat 4 plicuri
  • coajă de lămâie
  • 1 linguriță bicarbonat.

Preparare

Se încorporează bine toate igredientele, obținându-se o compoziție moale,  ca în imagine.

Într-o cratiță se pune uleiul la încins, când uleiul s-a încins se dă focul mai mic pentru a se prăji bine gogoșile, dacă e prea iute focul se rumenesc deasupra și rămân crude la mijloc .

Cu o lingură se ia aluat și se pune în cratița cu uleiul încins  și se întorc de pe o parte pe alta pentru a se rumeni.

Se scot pe un șervețel de hârtie să absoarbă uleiul și se dau prin zahăr pudră.

 Poftă bună!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *