Delicatese Literare
Prezentari carti

Golful dragostei de Lisa Kleypas, Seria Friday Harbor, Editura Miron

Golful dragostei (Crystal Cove – 2013)

Lisa Kleypas

Editura Miron

  1. Parfumul dragostei (Christmas Eve at Friday Harbor – 2010) – recenzia
  2. Strada iubirii (Rainshadow Road – 2012)
  3. Dincolo de iubire (Dream Lake – 2012) – recenzia
  4. Golful dragostei (Crystal Cove – 2013)
Justine Hoffman și-a construit o viață comodă în Friday Harbor. E proprietara unui hotel mic, dar foarte căutat și are un trai sigur și liniștit. Copilăria petrecută cu mama ei nestatornică, mereu călătoare, pe nume Marigold, i-a insuflat un dor adînc de statornicie. În ciuda tuturor lucrurilor pe care ea le-a obținut, lui Justine tot îi lipsește ceva: iubirea. După ani buni de dor, visare și dorințe neîmplinite, ea este pregătită să facă orice trebuie ca să-și schimbe destinul.
Când îl întîlnește pe misteriosul Jason Black, ea dezlănțuie din greșeală o furtună de dorințe și pericole, care amenință să-i distrugă tot ce prețuiește ea mai mult: viața ei liniștită.
Dar Jason are propriile lui secrete și își dorește de la ea mai mult decât îi dă voie soarta.
Golful dragostei este o carte plină de pasiune, mister, experiențe paranormale și vrăji spectaculoase. Cele două personaje principale te fascinează prin caracterul lor, convingându-te în același timp că sunt două jumătăți ale unui întreg.
Citate:
”Se aplecă în față și descuie Triodecadul. Imediat, cartea se mișcă și se deschise din proprie inițiativă, înconjurând-o cu parfum de pergament și tuș. Paginile răsucindu-se transformară imaginile de pe ele într-un curcubeu, galben de floarea soarelui, albastru ca o coadă de păun, roșu medieval, negru de fum, verde smarald.
Cotorul trosni brusc când paginile ajunseră la cea cu numărul treisprezece. Spre deosebire de restul cărții, aceea era albă. Sub privirea curioasă a lui Justine, simboluri începură să apară la întâmplare, precum bulele de aer din șampanie. Se forma o vrajă. Tânăra privi uluită cartea, cu pulsul zvâcnindu-i la baza gâtului. Primul rând, scris cu litere elaborate, arhaice, o uimi:
CUM SĂ RUPI UN LEGĂMÂNT
Justine nu știa foarte multe despre legăminte, în afară de cum li se pronunță numele. Un legământ era un descântec pe viață, adesea sub formă de blestem. Efortul să rupi unul era atât de mare și de periculos încât rezultatele ar fi putut să fie chiar mai rele decât vraja originală.”
”Însemna că blestemul fusese aruncat de cineva care o ura. Dar un legământ nu era de neclintit. Nimic nu era, și oricât ar fi costat-o, Justine se decise să-l destrame pe acesta.”
”Voia acel gen de iubire care s-o ducă în călătoria vieții ei. Visa la un bărbat care s-o dezbrace de toate platoșele pe care le purta, ca de o lenjerie din mătase, până când, capitulând, ea să i se ofere cu totul. Poate că atunci lumea n-ar mai fi părut atât de mică și nici nopțile atât de lungi. Poate că atunci nu și-ar mai fi dorit ca nopțile să nu se mai termine niciodată.”
”Jason abia dacă reuși să-și ia ochii de la ea destul cât să facă după cum i se ceruse. Până în acel moment, deși se cunoșteau de foarte puțin timp, Justine Hoffman îl tachinase și îl luase peste picior într-un fel în care nu mai îndrăznise nimeni înainte. Adevărul era că îl interesa mai mult decât oricine dintre cei pe care-i cunoscuse în ultimii ani.”
” – Așa ceva se întâmplă o dată-n viață. Cunoști pe cineva și ai reacția asta nebunească… Îi atingi pielea și ți se pare cea mai grozavă piele pe care ai atins-o vreodată, și nici un parfum de pe pământ nu ar putea să fie mai plăcut decât aroma ei, și știi că n-ai avea cum să te plictisești vreodată cu ea, pentru că e interesantă chiar și atunci când nu face nimic. Chiar și fără să știi totul despre ea, o înțelegi. Știi cine este, și te potrivești cu ea din toate punctele de vedere.”
”- Încă mai ești supărată pe ea pentru că m-a ajutat să împrumut grimoarul?
– Să-l furi. Și da. În momentul ăsta mi-e dragă ca un fir de păr într-un biscuit.
– N-a fost vina ei. Eu am fost diavolul care-a pus-o să facă toate astea.
– Da, spuse ea, râzând când el îi trase cearceaful la o parte. Dar ești diavolul meu.
– Și tu o să fii vrăjitoarea mea superbă.
– O vrăjitoare fără magie, spuse ea, zâmbind când el o luă în brațe.
– E magie în fiecare bucățică din tine, îi spuse.
– Dovedește-o, rosti Justine încet, cuprinzându-l cu brațele după gât.
Amândoi știau că Jason Black nu era omul care să se dea înapoi din fața unei provocări.”

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantice cu magie, vrăjitoare, fantome și alte elemente de paranormal

Cărțile autoarei Lisa Kleypas pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro

Recenzii Editura Miron

Recenzii Lisa Kleypas

 

26 Comments

Spune-ți părerea!