Delicatese Literare
Prezentari carti

Grădina fermecată de Sarah Addison Allen, Editura Litera / Lira, Colectia Carti Romantice

Grădina fermecată (Garden Spells)

Sarah Addison Allen

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

1. Grădina fermecată – Garden Spells – 2007

2. Anotimpul dragostei – First Frost – 2015 – prezentare

Femeile din familia Waverley au talente speciale aflate în strânsă legătură cu grădina din spatele impunătoarei reședințe a familiei, din Bascom, Carolina de Nord.
Timp de aproape un deceniu, Claire a trăit în armonie cu grădina și cu moștenirea familiei Waverley, marcată de amintirea bunicii ei, de destinul zbuciumat al mamei sale și aparent indiferentă la soarta surorii ei rebele, Sydney, care s-a eliberat de mult de constrângerile mentalităților înguste ale orașului.
Folosind rețetele bunicii ei și puterile misterioase ale plantelor din grădină, Claire a pus bazele unei afaceri de succes cu produse alimentare, dar și ale unei existențe sigure, atent controlate.
Însă întoarcerea în oraș a lui Sydney, împreună cu fiica ei, Bay, tulbură rutina vieții lui Claire. Un alt element perturbator este faptul că în casa învecinată se mută un bărbat care, din clipa în care o vede pentru prima oară pe Claire, e absolut fascinat de ea.
Pe măsură ce Claire și Sydney reînvață să trăiască împreună și ajung să se împace cu traumele care le-au marcat copilăria, adolescența, dar și relația, descoperă și dragostea, exact acolo unde nu se așteptau să o găsească. Încet, încet, surorile Waverley ajung să-și accepte trecutul, să savureze prezentul și să privească pline de speranță spre viitor.
Citate:
„În seara asta, voiau trandafiri care să reprezinte dragostea care îi unea, dar când dragostei îi adăugai o notă de tristeţe, impresia rezultată era de regret. Voiau nucşoară pentru că le reprezenta bogăţia, dar adăugând vinovăţie la bogăţie obţineai un efect final de jenă.“
„Bunicul lui îi spusese că lucrurile se întâmplau aşa cum era menit şi că nu avea rost să încerce să îşi dea seama cum o să evolueze situaţia. Oamenilor le plăcea să creadă că nu era aşa, dar gândurile pe care ţi le făceai nu aveau nici o influenţă asupra a ceea ce se întâmpla, până la urmă. Nu ai cum să-ţi rezolvi problemele doar cu gânduri. Nu poţi să scapi de dragoste de capul tău.“
„– Chestia asta nu are cum să dureze la nesfârşit.
– De ce crezi asta?
– Nimeni nu a avut parte de o relaţie care să nu se sfârşească la un moment dat.
– Eu mă gândesc tot timpul la viitor. Toată viaţa am mers pe urma visurilor despre ce ar putea să fie şi, pentru prima oară, chiar am atins unul. O sărută din nou, după care îşi luă cămaşa şi se ridică. O să luăm lucrurile încet, zi după zi, Claire. Dar nu uita că în mintea mea am proiectat totul pe mii şi mii de zile.“
Veți citi întreaga poveste în romanul GRĂDINA FERMECATĂ de Sarah Addison Allen, autoare care debutează în colecția Lira cu acest roman, primul volum al seriei Familia Waverley – apariție vineri 24 noiembrie 2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Sarah Addison Allen pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantice cu magie, vrăjitoare, fantome și alte elemente de paranormal

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *