Gradina sperantei de Diane Ackerman, Editura Meteor Press

5

Grădina speranţei

Diane Ackerman

Editura METEOR PRESS

An apariţie: 2018
Nr. pagini: 328
Traducător: Mihai Dan Pavelescu
Titlu original: The Zookeeper’s Wife
Cartea Dianei Ackerman a fost premiată, în 2008, cu Orion Book Award.
Când Germania a invadat Polonia în cel de-al Doilea Război Mondial, bombardierele Stuka au devastat Varșovia, iar grădina zoologică a orașului, printre cele mai frumoase și mai bine amenajate din Europa, nu a scăpat de distrugere.
Directorul acesteia, Jan Zabinski, și soția lui Antonina, opunându-se barbariei naziștilor față de oameni și animale, au reușit să salveze viețile a 300 de evrei, scoțându-i clandestin din ghetou și ascunzându-i în fostele cuști ale animalelor, rămase goale. Povestea exemplară a lui Jan și Antonina Zabinski a fost deja descrisă în cărți și articole de istorie. Pentru faptele lor, Jan și Antonina au primit titluri de Drepți între popoare din partea institutiei Yad VaShem din Israel. Antonina Zabinska a scris un jurnal care a fost uitat timp de multe decenii, iar scriitoarea american Diane Ackerman a publicat această carte bazată pe cele scrise în jurnal.
Este o poveste adevărată despre curaj, pasiune, dăruire și jertfă, într-un total contrast cu barbaria războiului și a genocidului hitlerist.

O poveste uluitoare despre război, care diseca incisiv și acuzator viziunea pervertită a naziștilor despre natură… Nu greșim cu nimic afirmând că această este cartea pe care Ackerman a fost destinată s-o scrie. – Los Angeles Time
Povestea ei este un tratat despre noblețe – un cuvânt care se aplică unor oameni și tuturor animalelor din Grădina speranței. – USA Today
Cartea a fost ecranizată, filmul bucurându-se de asemenea de un mare succes de public.

Cărţile autoarei Diane Ackerman pot fi comandate de pe libris.ro, elefant,ro, librarie.net, carturesti.ro

About Author

5 comentarii

  1. In general ocolesc lecturile inspirate din istoria sec. XX dar sunt si exceptii, anume acele carti care dau un exemplu de oameni care au incercat si chiar au reusit sa schimbe ceva. Aceasta carte pare a fi una dintre ele.

Spune-ți părerea!