Delicatese Literare
Prezentari carti

Gratia divina de James Joyce – Editura Litera, Colectia SHORT STORIES – mici capodopere ale literaturii anglo-americane, in ediție bilingva romana–engleza

Grația divină (Grace)

James Joyce

Colecția de capodopere ale literaturii anglo-americane, în ediție bilingvă română–engleză – SHORT STORIES 
James Joyce (1882–1941), prozator și poet irlandez, este considerat unul dintre cei mai influenți scriitori ai modernismului. În 1914 îi apare volumul de povestiri Oameni din Dublin, primit cu entuziasm de Ezra Pound, care va deveni marele său prieten și susținător. În 1916 publică romanul Portret al artistului la tinereţe, iar în 1922, romanul Ulise, considerat la apariţie o operă de geniu de T.S. Eliot şi de Ernest Hemingway. În 1923 începe să lucreze la Finnegans Wake, care va fi publicat abia în 1939. A mai scris trei volume de poezii și o piesă de teatru. Cu un pronunțat caracter autobiografic, proza lui Joyce revine obsesiv asupra lumii irlandeze, mai ales a Dublinului, orașul său natal.

Cu ajutorul acestor povestiri captivante puteți să vă exersați și să vă sporiți cunoștințele de limba engleză, descoperind în același timp, în versiune integrală, creații nemuritoare ale unor mari scriitori – clasici și contemporani – intrați în canonul literar universal.
Puteți confrunta, pagină cu pagină, textele în engleză cu traduceri românești de cea mai bună calitate, pentru a vă nuanța și îmbogăți înțelegerea originalului, și puteți să vă notați pe margini cuvinte și expresii noi sau observații utile.

Lectură plăcută!
Sursa: Editura Litera

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *