Delicatese Literare
Recenzii

Greșeala de Elle Kennedy, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Greșeala

(The Mistake – 2015)

Elle Kennedy

Editura Epica

Colecția EpicLove

An apariție: 2020

Traducere: Sorin Petrescu

1. Pactul – The Deal – 2015 – recenzie

2. Greșeala – The Mistake – 2015

3. Adevărul – The Score – 2016 – recenzie

4. Scopul – The Goal – 2016 – recenzie

5. Finalul – The Legacy – 2021 – prezentare

Autoare de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal, Elle Kennedy a crescut în suburbiile orașului Toronto, Ontario, fiind licențiată în engleză la Universitatea York. De la o vârstă fragedă, știa că vrea să devină scriitoare. A publicat până în prezent peste patruzeci de romane, multe dintre ele figurând pe listele de bestselleruri din diferite țări. Iubește personajele feminine puternice, eroii alfa sexy, adoră să creioneze scene romantice, presărate și cu pericole, ca să păstreze lucrurile interesante.

JOHN LOGAN este un student chipeș din anul trei, care poate avea orice fată dorește. Pentru el, un adevărat star în echipa de hochei a universității, viața e un șir neîntrerupt de petreceri și de aventuri de-o noapte. Cu toate acestea, dincolo de zâmbetul lui cuceritor și al farmecului personal se ascunde îngrijorarea față de viitorul care îl așteaptă după absolvire. O întâlnire întâmplătoare cu GRACE IVERS, o frumoasă studentă de anul întâi, îl însuflețește și îi distrage atenția de la temerile sale. Dar apoi tânărul face o greșeală care o îndepărtează pe Grace, așa că John are de gând să îi demonstreze că merită să primească încă o șansă.

După un prim an de facultate nu tocmai reușit, Grace se întoarce la Universitatea Briar ceva mai înțeleaptă, crezând că a trecut peste incidentul neplăcut cu acel jucător de hochei arogant. Nu mai e fata sfioasă pe care el a cunoscut-o. Grace e hotărâtă: dacă John o vrea înapoi, va trebui să facă mari eforturi. De data asta, ea va conduce jocul… și plănuiește să-l țină pe jar.

În Greșeala, a doua carte din seria Off-Campus, autoarea Elle Kennedy ne prezintă o nouă poveste încântătoare de iubire, plină de farmec și savoare, presărată cu momente emoționante, frumoase, triste, dar și amuzante.

După ce am citit primul volum, la recomandarea plină căldură a lui Oli – recenzia o puteți citi aici 👉 Pactul – mi-am dorit să citesc și următoarele cărți ale seriei.

Deși cadrul de acțiune este același, iar ingredientul principal este iubirea, fiecare volum spune povestea unor personaje diferite. De data aceasta, personajele principale sunt John Logan și Grace Ivers, studenți ai Universității Briar, el în anul III, ea în anul I, două firi complet opuse, cu preocupări și pasiuni diferite, motiv pentru care nimeni nu ar fi bănuit, nici măcar ei, că sunt suflete pereche. Cuvinte mărețe pentru două inimi tinere, la început de drum în viață, fiecare însă cu vise și aspirații.

Logan este, la cei douăzeci și unu de ani, un adevărat star al echipei de hochei a universității, un tânăr plin de farmec, adorat de fete, veșnic în căutare de petreceri și aventuri de-o noapte. Deși lasă impresia unei persoane neserioase și instabilă emoțional, în realitate, Logan ascunde în suflet o mare durere. Nimeni nu îi cunoaște zbuciumul sufletesc, nici măcar Garrett, cel mai bun prieten și coechipier în echipa de hochei.

De parcă lucrurile nu sunt suficient de triste în viața sa, totul ia o întorsătură și mai dureroasă atunci când se îndrăgostește de Hannah, iubita prietenului său. Apropierea de aceasta îi dă simțurile complet peste cap, se simte debusolat, vinovat, rușinat, dar nu se poate abține. Este conștient că trebuie să găsească o rezolvare a acestei situații neplăcute, fără să își piardă cel mai bun prieten și fără să o rănească pe iubita acestuia, o persoană minunată. Momentan își găsește consolare în petreceri abundente în alcool si sex fără obligații, chiar dacă realizează că nu poate merge la nesfârșit pe acest drum al destrăbălării.

În drum spre o petrecere din campusul studențesc, Logan greșește adresa și ajunge în căminul studenților din anul I. Astfel, o cunoaște pe Grace, o tânără de nouăsprezece ani, frumoasă, inteligentă, dar timidă, a cărei personalitate îl ia complet prin surprindere. Întâlnirea lor este, pe cât de ciudată, pe atât de hilară. Surprinzător, Logan renunță la distracție și își petrece noaptea în camera lui Grace vizionând împreună un film de acțiune . O premieră pentru flușturaticul Logan 😉!

„John Logan este în camera mea de cămin. 
John Logan stă pe patul meu. 
Nu sunt deloc pregătită pentru așa ceva. De fapt, sunt tentată să-i trimit, în secret, un SMS Ramonei și să-i cer sfatul, căci n-am habar ce să fac sau ce să spun. Partea bună este că ne uităm la un film, deci nu trebuie să fac sau să spun nimic, ci doar să mă uit la laptop, să râd la replicile amuzante și să pretind că cel mai sexy tip de la Briar nu este așezat pe patul meu.”

O fire mai mult retrasă decât sociabilă, Grace nu știe că noaptea petrecută alături de Logan este uimitoare chiar și pentru acesta. O noapte alături de o fată frumoasă, dar fără sex, chiar este de necrezut.

Nu se cunosc, dar unul lângă celălalt, urmărindu-l pe Bruce Willis în ,,Greu de ucis 2″, se simt puternic conectați, sufletele lor tânjind după iubire, dar și liniște sufletească. Poate fi această noapte începutul unui vis frumos?

Din păcate, într-o singură clipă, prin câteva cuvinte, Logan o umilește și o jignește pe Grace, fără a realiza, în niciun moment, gravitatea faptei sale.

Cea care îi deschide ochii este chiar Hannah care, cu un spirit de observație deosebit, răbdare și multă căldură, îl ajută să-și clarifice sentimentele și să conștientizeze ce a pierdut.

Logan dorește să repare răul făcut, dar, mai ales, să îi cucerească inima lui Grace, cea care, într-o singură noapte, a reușit să îi însuflețească sufletul, așa cum nimeni nu o mai făcuse până atunci. Va putea însă obține iertarea fetei? Mai este loc pentru un nou început în viața acesteia?

Grace este hotărâtă să îl țină la distanță pe Logan pentru a-și proteja sentimentele;  rațiunea îi spune că procedează corect, dar inima o trădează. Îl respinge, dar, totodată, îi caută prezența. Ambiția și tenacitatea lui Logan în a o cuceri o iau însă prin surprindere, moment în care realizează că trebuie să-l provoace, ,,să-l chinuie”, până când îl poate accepta și își poate deschide sufletul în fața lui. Astfel, îi dă o listă de sarcini pe care Logan trebuie să le îndeplinească și, de abia atunci, ea va accepta  o întâlnire oficială cu el.

Nimic nu este însă dificil sau imposibil pentru Logan, iar sarcinile trasate de Grace, cum ar fi, printre altele, o poezie, un buchet de trandafiri albaștri, o poză de budoar cu el pe o canapea roșie, sunt duse la indeplinire. Este foarte amuzant de urmărit eforturile lui Logan în acest sens, dar și interacțiunea dintre ei, un amestec fin de pasiune, încăpățânare și ironie.

Deși cei doi își savurează din plin iubirea, între ei sunt multe lucruri nespuse. Dacă pentru Grace, viitorul este unul luminos, nu același lucru îl poate spune Logan. Însăși familia sa reprezintă un impediment în realizarea proiectelor sale de viitor, fiind nevoit, la finalizarea studiilor, să se întoarcă acasă. Dar aceasta este o realitate pe care a ținut-o ascunsă de toți cei din jur.

Care este drama din familia lui Logan? Va fi suficient de puternică iubirea dintre el și Grace în fața viitorului sumbru? Va putea Logan să găsească un echilibru între familie și iubirea pentru Grace? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și întreaga poveste, le puteți afla citind cartea.

Greșeala de Elle Kennedy este un roman young-adult încântător, plin de stări și emoții, din care nu lipsesc pasiunea, romantismul, umorul, dar și haosul, durerea. Narațiunea la persoana întâi, alternativ, din perspectiva lui Logan și a lui Grace, scriitura simplă, dar caldă, temele abordate cum ar fi alcoolismul, incapacitatea de muncă, destrămarea familiei, personajele secundare, cu un rol bine determinat în poveste și, nu în ultimul rând, cei doi eroi principali, adorabili, inteligenți și cu o doză puternică de încăpățânare, toate dau savoare și farmec poveștii.

Dacă vă plac poveștile young – adult, vă invit să descoperiți și seria Off -Campus de Elle Kennedy, care aduce zâmbet și seninătate. Personal, de-abia aștept să citesc și volumul trei al seriei și să aflu povestea lui Allie, prietena lui Hannah, și a lui Dean, prietenul lui Garret. Dacă nu ați citit cartea, vă puteți delecta cu recenzia Tynei, aici 👉 Adevărul.

” – Semestrul trecut, Hannah a încercat să-mi descrie dragostea. Mi-a spus că simți că inima ta este foarte plină și că, atunci când iubești, ai nevoie de aceea persoană mai mult decât orice altceva pe lume. Mai mult decât îți trebuie mâncarea, apa sau aerul. Asta simt eu pentru tine. Am nevoie de tine. Nu suport gândul de a nu te avea.”

12 Comments

Spune-ți părerea!