Delicatese Literare
Recenzii

Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc de J.K. Rowling, Editura Arthur – recenzie

J.K. Rowling

Ilustrații: Peter GoesLouise LockhartWeitong MaiOlia MuzaLevi PinfoldPham Quang PhucTomislav Tomić

Editura Arthur

Nr. de pagini: 208

An apariție: 2023

J. K. Rowling este autoarea romanelor din seria Harry Potter, care au câștigat numeroase premii și au stabilit noi recorduri. Îndrăgite de fani din întreaga lume, romanele din serie s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare, au fost traduse în peste 80 de limbi și au fost ecranizate în 8 filme de mare succes. Rowling a scris trei volume asociate, în scopuri caritabile: “Quidditch, o perspectivă istorică”, “Animale fantastice și unde le poți găsi” (ambele pentru Comic Relief) și “Povestirile Bardului Beedle” (pentru Lumos), al doilea dintre ele devenind sursa de inspirație pentru o serie de cinci filme produse de Warner Bros. A colaborat și la scrierea unei piese de teatru, “Harry Potter și copilul blestemat”, cu premiera la un teatru din West End în vara lui 2016. În 2012 a fost lansată compania digitală a lui J. K. Rowling, Pottermore, unde fanii se pot bucura de texte inedite și se pot cufunda în lumea vrăjitorilor. J. K. Rowling a scris un roman pentru cititori adulți, “Moarte subită”, și mai scrie romane polițiste sub pseudonimul Robert Galbraith. A primit multe premii și distincții, inclusiv OBE (Ordinul Imperiului Britanic) pentru servicii aduse literaturii dedicate copiilor, Legiunea de Onoare și Premiul Hans Christian Andersen.

Bucură-te, comunitate de vrăjitori! O nouă comoară a fost adăugată în bibliotecile noastre magice: „Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc” de J.K. Rowling. Acest volum, cu descrieri vaste și imagini captivante, promite să ne înalțe înțelegerea și admirația pentru lumea vastă și plină de farmec pe care am explorat-o în celebra serie Harry Potter.

Ghidul Absolut al Lumii Vrăjitorești

„Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc” este nu doar o călătorie, ci un ghid complet prin universul vrăjitoresc creat de J.K. Rowling. Descoperă hărți fascinante, învață despre magia baghetelor, întâlnește creaturi fantastice și descoperă poveștile nespuse ale vrăjitorilor și vrăjitoarelor ce populează magosfera.

Un Compendiu de Cunoaștere Magică

Fie că ești fascinat de studiul baghetologiei sau vrei să afli mai multe despre locurile magice, acest almanah este resursa perfectă. Acest volum ne duce printr-o călătorie, de la descifrarea secretelor Pălăriei de Selecție până la utilizarea corectă și cu precauție a formulelor magice, garantând o aventură incitantă.

Explorează Locuri Magice

Oferindu-ți o privire în adâncul locurilor celebre și poate a unora mai puțin cunoscute, almanahul este și un ghid turistic prin regiunile încântătoare ale lumii magice. Navighează prin paginile sale pentru a redescoperi locuri ca Hogwarts și multe altele, pe care poate nu le-ai vizitat niciodată cu adevărat.

Animale și Ființe Magice

Introducerea în lumea animalelor fantastice te va uimi cu creaturi pe care poate nu le-ai întâlnit niciodată și cu informații noi despre cele pe care credeai că le cunoști. Fiecare pagină oferă detalii încântătoare despre ființele care animă universul Harry Potter.

Formule și Vrăji Devoalate

Obține un înțeles mai profund al formulelor magice și al modului în care acestea modelează lumea vrăjitorească. Descoperă secretele lor și modul în care acestea au fost utilizate în aventurile favorite din cărțile Harry Potter.

Pentru Muggles și Vrăjitori deopotrivă

Indiferent dacă ești nou în lumea magică sau un cunoscător veteran, „Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc” aduce ceva nou pentru fiecare cititor. Vei fi absorbit într-o lume în care fiecare pagină aduce noi descoperiri și aventuri.

Alătură-te Nostalgiei și Magiei

„Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc” este mai mult decât o carte; este o invitație la nostalgie, explorare și sărbătoare a unei lumi care a inspirat și continuă să inspire generații de cititori, vrăjitori și, da, chiar și muggles.

„Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc” este un volum care merită cu prisosință un loc special în colecția ta. Este timpul să (re)deschizi cartea și să te (re)întorci în lumea magică, de această dată cu o hartă detalată și un compendiu de cunoștințe care îți va lumina călătoria.

Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc de J.K. Rowling este o încântare pentru orice fan al seriei Harry Potter.

Cartea este o adevărată comoară de cunoștințe vrăjitorești, frumos prezentate și meticulos detaliate, acoperind fiecare aspect al universului Harry Potter, de la biografia personajelor la hărți detaliate ale Hogwarts, ilustrarea pădurii interzise, cronologia deosebit de interesantă a vrăjitorilor, citate interesante, secțiuni despre creaturi magice mai puțin cunoscute, precum și vrăji obscure, deosebit de fascinante.

Fiecare pagină îți oferă o încântare vizuală. Ilustrațiile sunt minunate, adaugând profunzime conținutului și făcând lumea magică să prindă parcă viață.

Cartea este realizată cu ajutorul a șapte ilustratori, deosebit de talentați, oferindu-ne prilejul să avem reprezentări diferite pentru același loc sau concept, demonstrându-ne clar că percepția pe care o avem despre această fascinantă lume magică este unică pentru fiecare persoană, în funcție de imaginația fiecăruia.

Vă recomand cu mult drag această mică bijuterie ilustrată, ideală pentru a o păstra în bibliotecă, alături de celelalte cărți din acest univers magic, sau pentru a o oferi cadou unui copil sau unui adult fan al acestei excepționale serii Harry Potter!

Cartea Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc de J.K. Rowling poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți din seria Harry Potter

Recenzii și prezentări cărți fantasy

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *