Delicatese Literare
Recenzii

Hazard – volumul 2 de A. Stephanie, Editura Bookzone – recenzie

Hazard

A. Stephanie

Seria: Hazard, vol. 2

Editura: Bookzone

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 184

Asemănările dintre Hazard și Nevaeh sunt prea puține, iar diferențele contează. 

Nevaeh nu are responsabilități, frați care să depindă de ea și nici grija zilei de mâine, dar e dispusă să facă orice pentru persoanele pe care le iubește, iar acum Hazard e pe acea listă. 

Însă Hazard nu știe cum să accepte ajutorul altei persoane și nici cum să-și vindece complexul de inferioritate. 

Dacă vor un final fericit, ambii trebuie să lupte pentru el. Opusele se atrag, dar oamenii trebuie să fie dispuși să facă anumite compromisuri din când în când. 

Însă dragostea și fericirea se exclud una pe cealaltă uneori, iar Hazard și Nevaeh trebuie să găsească o cale să le îmbine.

După evenimentele din Hazard vol. 1, continuăm povestea plină de emoție a lui Hazard și Nevaeh, observând neputincioși frământările interioare ale fiecăruia, comunicarea lor pe alocuri defectuoasă și iubirea profundă pe care și-o poartă unul altuia.
“Hazard nu e ușor de uitat — știu sigur —, dar am mai trecut o dată prin asta, nu-i așa? Am mai supraviețuit o dată perioadei post – Hazard și pot să o fac din nou.”
Începutul acestei volum ne aruncă direct în viața tinerei aflată în vacanță alături de verii ei, unde îl cunoaște pe Maverick, un tânăr care i s-ar potrivi cu mult mai mult decât Hazard.
Dar cum sentimentelor nu le poți pune frână, tânăra nu poate înceta să-l iubească brusc pe Hazard.
“Eu m-am băgat în încurcătura asta și tot eu o să ies din ea. O să mi-l scot pe Hazard din vene, chiar dacă acest lucru o să mă distrugă.
— Hazard, îi șoptesc numele și, spre surprinderea mea, vocea nu mi se frânge, așa cum mă așteptam. Sper că într-o zi o să-ți dai seama că ar fi meritat să încerci. Că eu aș fi meritat. Răzgâiată, răsfățată și cum mă mai vezi tu, o să-ți dai seama că aș fi meritat.”
O poveste de dragoste de-o vară care lasă urme pentru o viață întreagă. Produce atât bucurie cât și durere. Te aruncă din Rai în Iad și înapoi. Toxică. Și totuși, de neuitat.
O poveste care ne ține cu sufletul la gură, ne prezintă problemele adolescenților dar și curajul cu care iau viața în piept și înfruntă greutățile. Așa și Nevaeh și Hazard. Fiecare dintre ei face propriile alegeri, cu care trebuie să trăiască o viață.
Se pare că destinul nu prea le dă șanse de reușită. Diferențele financiare, statutul social, pare a ridica bariere. Cea care luptă pentru relație este Nevaeh. Hazard nu ne dezvăluie motivele pentru care nu se consideră suficient de bun pentru ea, dar cert este că o crede cu adevărat.
Autoarea A. Stephanie reușește de fiecare dată să îmi ofere povesti cu un puternic impact emoțional și psihologic, lecții de viață despre reacțiile și modul de gândire al tinerilor, despre experiențele care ajută la maturizarea unui tânăr.
“— Spune-mi măcar dacă ești bine, îl implor.
— Nu chiar, recunoaște. Mă gândesc mereu că până când o să-ți pot oferi o explicație, n-o să mai vrei să vorbești cu mine sau să mă vezi. Și că până atunci, o să începi deja să te vezi cu altcineva. Și dacă nu, mă gândesc că o să-mi reproșezi toate lucrurile pe care a trebuit să ți le spun ca să crezi că nu mai vreau să te văd vreodată.”
“Hazard” este o lectură care te consumă emoțional dar te și întărește în același timp. O poveste care îți atinge sufletul. O lecție de viață pe care vă invit să o descoperiți.
Pentru Hazard, fata reprezintă luminița de la capătul tunelului, fericirea, iubirea vieții lui, un ideal. Cu toate acestea, prioritățile lui sunt cu totul altele și simte că pe ea ar trage-o în jos dacă ar avea o relație cu ea….
Nevaeh, pe de altă parte, îl iubește din tot sufletul, dar suferința prin care trece din cauza lui îi distruge sufletul.
Toată povestea lor mă face să mă întreb dacă e posibil să iubești pentru totdeauna pe cineva și tocmai acea iubire să fie cea care să vă țină despărțiți?
Iubirea înseamnă luptă, eforturi, sacrificii. Și nu putem spune că acești tineri nu le fac.
“Nu știu dacă încă mai crede că exist eu și există ea, dar o să trebuiască să-i explic că s-a înșelat și că nu am renunțat la noi pentru mine, ci pentru ea. Pentru viitorul ei.
O să-i explic că am stat departe nu pentru că mama ei — mătușa — m-a amenințat pe mine, ci pentru că a spus că o va răni pe ea, mai mult decât a făcut-o deja.”
Pe măsură ce piesele lipsă se așează la locul lor, informațiile prind contur iar ceea ce aflăm ne șochează de-a dreptul. Nu destinul afișat contra fericirii lor, ci adultii, din păcate, chiar cei care ar fi trebuit să îi iubească necondiționat…
Iar tragedia îl lovește și pe Hazard. Într-un mod cu totul neașteptat, dar care îi schimbă planurile complet. Pur și simplu nu i se dă de ales.
O carte care te ține cu inima-n gât și-ți dă senzația că ceva ți-a scăpat. Abia la final realizezi ce s-a întâmplat. Un memorial al durerii, iubirii și ghinionului, plin de suspans și emoție.

14 Comments

Spune-ți părerea!