Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Hoțul din poiana iepurașilor – Walko – Editura DPH

Hoțul din poiana iepurașilor

Walko

Traducere: Alina Olteanu

Editura DPH

Nr. de pagini: 48

Grupa de vârstă: 3-5 ani

An apariție: 2017

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

În Poiana Iepurașilor e mare agitație. Un hoț a furat noaptea proviziile lui Jakob cel dolofan! Împreună cu celelalte animale din poiană, Iepurilă și UrSoc se hotărăsc să-l descopere pe făptaș și pun la cale un plan inteligent.

Însă hoțul nu se lasă prins așa ușor, cum credeau ei...

Hoțul din Poiana Iepurașilor de Walko, pe care am găsit-o pe stoc pe libris.ro, este o carte minunată, superb ilustrată, care îi va captiva cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va amuza.

Într-o dimineață ce anunța nimic deosebit, bunii prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc au fost treziți de un glas puternic și furios. Dolofanul Jakob, verișorul lui Iepurilă, parcă își ieșise din minți și țopăia de colo-colo nervos. Toate proviziile lui dispăruseră! Iar cum Jakob se afla la cură de slăbire și nu mai mâncase de câteva zile, era acum disperat că toată sfecla de zahăr, preferata lui, se volatilizase cu totul. Necăjit din cale-afară, Jakob a dat sentința: printre ei se afla un hoț!

Jigniți, ratonul, veverița, porcul de apă, hamsterul, gâsca, ariciul, șoriceii și coțofana s-au repezit să se dezvinovățească. Totuși, dacă nici unul dintre ei nu furase proviziile, cine o făcuse oare? Pentru că hoțul a lovit din nou, și din nou…

Trebuie să recunosc că și eu eram de-a dreptul intrigată și abia așteptam să aflu identitatea hoțului 😅

Vă las plăcerea să descoperiți singuri cine și de ce fura proviziile, precum și prin ce metodă ingenioasă l-au depistat Rilă-CavaleRilă și UrSoc. Cu siguranță vă veți amuza! 😊

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Comoara de la capătul curcubeului, Pe urmele lui Dolofănțel, O petrecere minunată de Crăciun, O scrisoare pentru Moș Crăciun, O aterizare cu peripeții, Talismanul buclucaș, O petrecere surpriză, Misterul minei de aur.

Fragment din carte:

A trecut o oră, apoi a mai trecut una, și încă una. Din când în când mai foșnea frunzișul de deasupra lor, dar era doar o vrabie care se mișca în somn. Dintr-odată, Iepurila a șoptit:

    — Șșșt! Ai auzit și tu, UrSoc?

    Într-adevăr, UrSoc auzise și el zgomotele neobișnuite. Sunetele veneau dinspre locul în care stăteau la panda camarazii lor. Iepurilă și UrSoc s-au speriat puțîn, căci își făceau griji pentru prietenii lor. Așa că au plecat amândoi să verifice ce se întâmplă. Rilă-CavaleRilă și UrSoc s-au furișat plini de curaj. Mergeau cât puteau de încet și, cu fiecare pas pe care-I făceau, zgomotul devenea tot mai puternic.

    — Ce hoț nepriceput trebuie să fii, să faci atâta gălăgie, a șoptit UrSoc.

    Zgomotul se auzea foarte clar, chiar lângă tufa următoare.
Era ciudat, căci sunetele păreau oarecum cunoscute.
Precauți, Iepurilă și UrSoc au cercetat zona cu privirea. Dar, vai! Ce priveliște le-a fost dat să vadă! Toți prietenii lor adormiseră în post și sforăiau care mai de care, parcă se luau la întrecere. Minunat!
Ce rușine le-a fost somnorosilor! Însă altceva era mai rău: în timp ce ei dormeau, hoțul lovise din nou!

Cartea Hoțul din Poiana Iepurașilor de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *