Delicatese Literare
Prezentari carti

Idila pe un turn de Thomas Hardy, Editura Litera, Colectia Cele mai frumoase romane de dragoste

Idilă pe un turn (Two on a Tower)
Thomas Hardy
Editura Litera
Colecţia Cele mai frumoase romane de dragoste
Nefericită în căsnicie, Lady Constantine încalcă toate regulile bunei-cuviințe îndrăgostindu-se de tânărul și frumosul om de știință Swithin St. Cleeve, care-i este inferior din punct de vedere social și cu zece ani mai tânăr.
Moartea soțului ei le lasă în cele din urmă cale liberă, și, într-un vechi turn transformat în observator astronomic, cei doi îndrăgostiți își creează, ocrotiți de stele, propriul univers – până când presiunile lumii exterioare, dar și conflictul dintre munca științifică și iubire amenință să-l distrugă.
În IDILĂ PE UN TURN, Thomas Hardy face o analiză complexă a temei iubirii care desfide granițele de vârstă și rang social, abordând totodată cu pătrunderea caracteristică principalele obsesii sociale și culturale ale secolului al XIX-lea: sexualitatea, împărțirea în clase a societății, istoria, știința și religia.
IDILĂ PE UN TURN de Thomas Hardy din colecția „Cele mai frumoase romane de dragoste” – apariţie în data de 23.08.2016 la toate punctele de difuzare a presei.
Sursa: Cărți Romantice

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *